Zsírfogyasztás a terhesség alatt - Erre figyelj!

zsír baba szülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők óva intik a kismamákat a többszörösen telítetlen zsírsavak fogyasztásától, ezek ugyanis károsan hatnak a baba súlyára.

Nagyobb valószínűséggel lesz elhízott az a gyermek, akinek az édesanyja a terhesség alatt "rossz" zsírokat fogyaszt - derül ki egy amerikai kutatásból. Kutatók összesen 293 négy és hat év közötti gyermek zsír-izom arányát vizsgálták meg, melyek eredményét összevetették édesanyjuk terhessége alatt vett vérmintájával. Azok az anyukák, akik omega-6 zsírsavat fogyasztottak a várandósság idején, sokkal nagyobb zsírtömegű babát hoztak világra, mint azok, akik az omega-3 zsírsavat részesítették előnyben.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A tanulmány szerzője, dr. Nicholas Harvey szerint a baba érdekében érdemes odafigyelni a "jó" zsírok fogyasztására, amelyek nagy arányban fordulnak elő az olajos halakban. "Az eredmények felhívják a figyelmet arra, hogy az állapotos kismamák változtassanak étrendbeli szokásaikon és csökkentsék az omega-6 zsírsavak fogyasztását. Ezzel sokat tehetnek azért, hogy születendő gyermekük egészséges legyen" - javasolja dr. Harvey.

Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.