bajusz plasztika turizmus Törökország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többen utaznak Törökországba azért, hogy társadalmi rangjuknak megfelelő, tiszteletet parancsoló bajusszal vagy szakállal gyarapodjanak.

Törökországban és a Közel-Keleten mindig is a férfiasság szimbóluma volt a bajusz - olyannyira, hogy a dús arcszőrzetet nélkülöző férfiak plasztikai sebészhez fordulnak, hogy pótolja hiányosságukat. Nem egy török plasztikai sebész vezet virágzó magánpraxist azzal, hogy alkalmazkodott a piac új igényeihez. A legtöbbször olyan magas beosztásban dolgozó férfiak keresik fel őket, akik azt akarják, hogy komolyan vegyék őket, hiányzó arcszőrzetük miatt viszont kisfiús maradt az ábrázatuk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az arab világban sugárzott török tévésorozatoknak nagy a befolyása. A páciensek a szereplőket látva mennek a török plasztikai sebészekhez, és kérik, hogy csináljanak nekik ugyanolyan bajuszt vagy szakállt, amilyet kedvenc színészük visel. Isztambulban mintegy 250 klinika és magánpraxis működik. A kiélezett versenyben nagy kedvezményekkel adják el szolgáltatásaikat, amelyek már akár 2000 euróért elérhetők. A legtöbben utazási irodákkal vannak kapcsolatban, és olyan kedvező ajánlatokat kínálnak már a repülőtéren, amely magába foglalja a szállás és az operáció költségét, és amely jóval kevesebbe kerül, mint az amerikai vagy az európai versenytársaiké.

Forrás: MTI

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.