mesterséges táplálás Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest elefánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bálint napon kiselefánt született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, akiért egyelőre mindenki aggódik. A kisállat ugyanis egyelőre nem mutat hajlandóságot a szopásra, ezért a gondozók mesterségesen, az anyaállattól lefejt tejjel etetik.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!




Forrás: www.facebook.com/Allatkert
Forrás: www.facebook.com/Allatkert

Az állatkert munkatársai már csütörtökön berendelték azokat a különleges tápanyagokat, amelyekkel szükség esetén folytatható az elefántborjú táplálása. A nemzetközi tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy mesterséges táplálás mellett az ázsiai elefántborjak túlélési esélyei rosszak.
Az állatkert legutóbbi, péntek délelőtti bejegyzéséből kiderül, hogy a gondozók több jó hírnek is örülhetnek: az anyaállatot bódítás nélkül sikerült megfejni, a kicsi pedig hívásra egyből odament a cumisüveghez és elfogyasztott a táplálékot. "Bár a legutóbbi fordulatok biztatónak tűnnek, korai lenne fellélegezni. Ha ugyanis nem sikerül az emlőkre a fenti módon rávezetni a kicsit, tartósan a mesterséges táplálás mellett kell maradni" - írja az állatkert.

A péntek hajnali etetés során derült ki az állat neme is. Mivel nőstény, ha sikerül felnevelni, Budapesten maradhat az anyja mellett. Ugyanis a hím elefántborjakat az ivarérettség elérésekor el kell szállítani az anya mellől más állatkertbe.

Forrás: MTI / Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.