Sikersztori diéta sikertörténet életmódváltás biciklizés túlsúly egészséges életmód Ez Zsír! fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ülőmunkát végző Misi az évek során 140 kilósra hízott, ami már kellemetlen testi tüneteket is okozott. A kerékpározás és a józan ésszel kialakított diéta azonban meghozta a várva várt sikert: bár még nem ért az út végére, Misi máris 35 kilót fogyott, és gyógyíthatatlannak tartott bőrbetegségétől is majdnem megszabadult.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is! Ha pedig a hollywood-i sztárok stílusa érdekel, ajánljuk a StílusZaru oldalt!




A túlsúly egy idő után már annyira megnehezítette Misi életét, hogy egy szeptemberi napon felkelt, és elhatározta, leadja a felesleget.

"A többletkilók többletgondokat is hoztak számomra: recsegtek-ropogtak a térdeim, gyorsan elfáradtam, kifulladtam, nyáron nagyon izzadtam, és még sorolhatnám. Az sem tetszett, amit a tükörben láttam, be kellett látnom, hogy a régi vonzerőm a múlté. Nem tudom, miért pont azon az ominózus szeptemberi napon határoztam el, hogy lefogyok, de reggel felkeltem, és úgy döntöttem, hogy véget vetek ennek az életvitelnek. Őszintén szólva a sikerben kezdettől fogva biztos voltam, nálam az elhatározás szokott nehezen menni, azután ha a fejembe vettem valamit, azt mindig véghezviszem. Könnyedén leszoktam a cigiről is, pedig tíz év dohányzás után nehéz volt, de tapaszok és csodaszerek nélkül, pusztán akaraterővel azt is megoldottam, alig néhány hét alatt - tudtam, hogy a fogyás is menni fog, mennie kell!"

Az elhatározást a kutatás követte: Misi utánanézett a fogyókúrás módszereknek, majd kialakított egy számára ideális, működő saját verziót.

"A csodaszerekben eleve nem hiszek, az átverős, gyors fogyást ígérő internetes oldalak nem kerestek rajtam egy forintot sem, inkább életviteli, táplálkozási tanácsokat kerestem. Sajnos rá kellett jönnöm, hogy ha valaki így akar lefogyni, az nem fog menni: százan százféle módszert ajánlanak, egy laikusnak esélye sincs kiválasztani a megfelelőt. Ezért aztán a saját józan paraszti eszemre hallgattam. Elvileg mindannyian tudjuk, hogy mi az, ami egészséges, és mi az, ami hizlal. Én csak egyszerűen elkezdtem használni ezt a tudást, és szigorúan alkalmaztam: nem volt nasi, önámítás, önbecsapás. Sok zöldséget, gyümölcsöt ettem, salátát salátával, sovány húsokkal, hallal - no és persze a mennyiséget is igyekeztem fokozatosan csökkenteni. Tiltólistára került a kenyér, a felvágottak, az üdítők, az alkohol és a nehéz ételek. Ezek után azonnal elkezdtem fogyni, még magam is meglepődtem, milyen egyszerűen megy a dolog. Bár nehéz volt megállni, hogy ne egyek sütit vagy a kedvenc ételeimet, mégis erőt adott a mérleg mutatója, hisz minden reggel egyre kevesebbet mutatott. Karácsonyra - vagyis alig több mint 3 hónap alatt - lement az első 20 kiló."

A kezdeti sikerek után Misi nem torpant meg: újra elkezdett kerékpározni, így a kilók ha lassabban is, de továbbra is csak úgy olvadtak róla. Gyógyíthatatlannak hitt bőrbetegsége pedig egy csapásra javulni kezdett.

"Tavasszal visszataláltam régi szerelmemhez, a bringázáshoz is, így az alakom is változik: a pocak helyét az izmok vették át, s bár a fogyásom kissé lelassult, így is 35 kilóval mutat kevesebbet a mérleg, mint a legelején. Ma már jól érzem magam, tavaly 2000 kilométert tekertem, fitt vagyok, és bár van még mit ledolgozni, jó úton haladok. A fogyásnak köszönhetően ráadásul a tíz éve diagnosztizált, gyógyíthatatlan pikkelysömöröm is kevesebb problémát okoz: míg korábban a testem tele volt csúf, piros, viszkető foltokkal, ezek mára 90 százalékban eltűntek, és az orvos szerint rövidesen kigyógyulhatok a gyógyíthatatlan betegségemből. Furcsa, nem? Amire az erős gyógyszerek képtelenek voltak, azt a szervezetem elvégezte saját maga, csak segíteni kellett egy kicsit az immunrendszernek!"

Misi alig várja a tavaszt, hogy újra kerékpározhasson, és további 15 kilós fogyást tervez.

"Jelenleg 105 kiló körül mozog a súlyom, a jövőben, ha sikerül, kilencven kilóig szeretnék lemenni. Rövidtávú céljaim között a tavalyi 2000 letekert kilométer megduplázása a cél, nagyon várom a tavaszt, hogy végre nekivághassak a természetnek!

Mit üzenek a sorstársaimnak? Csak annyit, hogy ne halogassák! Ha megvan az elhatározás, onnan már csak akaraterő kérdése a siker! A soványaknak is üzennék, ha lehet: én is voltam 65 kilós, szép szál fiatalember, de ha nem teszünk érte semmit, a szép alak a múltba vész! Sportolással és egészséges ételekkel igyekezzünk megőrizni fittségünket, így elkerülhetjük a kövérséggel járó depressziót és a fogyózással járó szenvedést."

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.


Ha tetszett a cikkünk, kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, hogy ne maradj le semmiről!





Zoltán: Ha belehalok is, de én leszek a győzteshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130208-fogyokuras-sikertortenet-a-pocakos-zoltan-32-kilot-fogyott-izmos-fitneszmodell.htmlÍgy kell 20 kilót fogyni szenvedés nélkül!http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130201-fogyokuras-sikertortenet-nikolett-kozel-20-kilot-fogyott-szenvedes-nelkul-fel.html10 kilót fogyott - Törékeny lány lett Eszterhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130110-10-kilot-fogyott-torekeny-lany-lett-eszter.htmlCsak így tovább! 2012 fogyókúrás sikertörténeteihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130102-ez-zsir-2012-fogyokuras-sikertortenetei.html102 kilós fiús lányból szexi anyuka lett Brigihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121218-fogyokuras-sikertortenet-brigi-masfel-ev-alatt-37-kilot-fogyott.htmlCsodák márpedig vannak! - 50 kilót fogyott Andreahttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121213-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-andrea.htmlFiús kislányból dögös nő lett Bmucihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121203-fogyokuras-sikertortenet-muci-szenhidratcsokkentett-dietaval-fogyott-le-8-kilot.htmlLászló: Álltam a szavam, ami a kockás hasat illetihttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121129-kockas-hasa-lett-harom-honap-alatt-laszlonak.htmlDiétával és boksszal fogyott 50 kilót Jánoshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121121-fogyokuras-sikertortenet-50-kilot-fogyott-janos.htmlHogy néz ki egy gebe szakács? - Így fogyott le Norberthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121115-fogyokuras-sikertortenet-110-kilorol-fogyott-le-norbert.htmlSugárzó, csinos nő lett a 92 kilós Szilvibőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121108-fogyokuras-sikertortenet-34-kilot-fogyott-es-sugarzo-csinos-no-lett.htmlPanna után ma már megfordulnak az utcánhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20121025-fogyokuras-sikertortenet-az-egykor-82-kilos-panna-utan-ma-mar.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.