petesejt-adományozás szülés anya mesterséges megtermékenyítés béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katy Slade-nek egy ritka genetikai betegség miatt nem lehetett saját gyereke, ezért nővére petesejtjét felhasználva sógornője méhébe ültették a mesterségesen megtermékenyített embriót.

A 31 éves Katy és a 33 éves David Slade mindig is nagyon vágyott saját kisbabára, de Katy igen ritka genetikai problémája miatt úgy tűnt, hogy soha nem válhat valóra az álmuk. Végül úgy alakult, hogy a segítség nagyon közelről, pontosabban a családjuktól érkezik a fiatal pár számára. David nővére, Jamie Allan és Katy húga, Lucy Marks összefogtak, hogy világra hozzák a terméketlen pár kisbabáját, Beatrixet. Lucy felajánlotta az érett petesejtjét, Jamie pedig kihordta a megtermékenyített magzatot, és életet adott a kislánynak.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

"Ha a testvéreink nem segítettek volna, valószínűleg örökre gyerek nélkül maradtunk volna. Ez a legcsodálatosabb ajándék, amit el tudok képzelni, és nagyon hálásak vagyunk nekik. Mindig is éreztem, hogy szeretnék anya lenni, csak azt nem tudtam, hogyan" - nyilatkozta a Daily Mail újságírójának az általános iskolai tanárként dolgozó Katy. "Még mindig alig bírjuk felfogni, hogy szülők lettünk. Úgy érzem, mi vagyunk a világ legszerencsésebb és legboldogabb párja. Beatrix egy igazi angyal, és elmondhatatlanul hálásak vagyunk a testvéreinknek, hogy valóra váltották az álmunkat" - tette hozzá David.

A Slade házaspár ódzkodott az idegen béranyáktól, mert számos olyan történetről hallottak korábban, amikor a béranya végül az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy megtartja a babát. Ezért a pár nagyon meghatódott, mikor Lucy, Katy húga felajánlotta a petesejtjét, de a baba kihordását nem merte vállalni, mert attól tartott, hogy túlságosan kötődni kezdene a babához, és nem tudna lemondani róla. Ekkor ajánlotta fel segítségét David 35 éves nővére, Jamie Allan is, aki vállalta a béranyaságot, ugyanis neki már van három gyereke.

A következő néhány hónap során az orvosok lefagyasztották David spermáját, miközben Katy húga és sógornője hormonkezelést kapott. Végül két mesterségesen megtermékenyített embriót ültettek Jamie méhébe, melyek közül az egyik sikeresen megtapadt. A magán lombikprogram összege 8000 angol font (kb. 2.700.000 forint) volt.

Beatrix tavaly szeptember 1-jén született a romfordi Queen's kórházban. A baba szépen fejlődik, és talán ő az egyetlen, aki elmondhatja magáról, hogy három mamája is van.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressz tesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.