szépség Cameron Diaz pattanás kozmetikum bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hála a legújabb kutatásoknak, lassan végleg búcsút inthetünk a csúf piros foltoknak.

Míg egyesek "ép bőrrel" megússzák, addig másoknak akár az egész életét végigkísérheti a pattanásos bőr, ami alól a sztárok sem kivételek. Cameron Diaz szépségét például csak a bőrének minősége árnyékolja be: a sztár már elmúlt negyven, de a pattanások még mindig megkeserítik az életét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

De hála a legfrissebb brit kutatásoknak, úgy tűnik, ez az állapot akár véglegesen visszafordíthatóvá válhat. Az már régóta köztudott, hogy egy bizonyos baktérium áll a pattanások hátterében, amely kivétel nélkül mindenki bőrén megtalálható. Az UCLA tudósai szerint ez a baktérium egyaránt tartalmaz a bőrt védő, úgynevezett "jó" és a pattanásokat okozó "rossz" törzseket.

Az aknék elszaporodása arra utalhat, hogy a rossznak nevezett baktériumtörzs elszaporodott a bőrön, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy egyeseknek miért van ezekből több, másoknak pedig kevesebb. Az egyéb tényezők, mint a genetika, a táplálkozás, a smink viselése és az immunrendszer azonban nagy valószínűséggel közrejátszanak az egyensúly felbomlásában, a további okokat azonban még vizsgálják. Kutatók szerint ennek a felfedezésnek köszönhetően teljesen új fordulatot vehet az aknés bőr kezelése, a jövőben pedig személyre szabott "baktériumkoktéllal" kezelhetik a pattanásoktól szenvedő pácienseket - írja a Daily Mail.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.