Kukkants be Kim Catrall kedvenc üzletébe - Top 4 tipp bevásárláshoz Európában

vásárlás Athén üzlet utazás szórakozás program Bukarest Berlin Európa Prága
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár közismerten Párizs, Milánó és London a divat fellegvára, de más európai nagyvárosokban sokkal olcsóbban vásárolhatsz. Ha szeretnéd felfrissíteni a ruhatárad, kösd össze a romantikus kiruccanást egy bevásárlókörúttal. Íme a Life.hu tippjei.

Athén - Nyüzsgés a bazárban

Görögország fővárosát a kultúra bölcsőjének is nevezik, de Athén nem csupán rengeteg látnivalót kínál: a sokszínű várost azok is imádják, akik szeretnek vásárolni. A Monasztiraki bolhapiacon például a bakelitlemezeken keresztül a könyvekig és a parfümökig szinte bármit megtalálhatsz. Ha végigsétálsz a nappal is vibráló Psiri-negyedben, rengeteg izgalmas galériára és vintage üzletre bukkanhatsz, az Oraia Penteli étterem pedig egy tökéletes pihenőhely, ahol isteni görög ételeket kóstolhatsz. Érdemes végigjárnod az Akropoliszt körülvevő Plaka-negyed hangulatos utcácskáit is, ami főleg a színpompás gyöngyékszerek és a szőrmeüzletek miatt vonzza a turistákat. Látogass el a neves költő, Stavros Melissonos szandálüzletébe, akinek görög mitológia inspirálta lábbelijeit Sophia Loren és Sarah Jessica Parker is viselte.
Bővebb infó: http://www.melissinos-poet.com/eng/index.html

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Life-tipp:

Az Omonia téren található piac hangulata magával ragadó, és ha igazi luxusra vágysz, látogass el az előkelő Kolonaki bevásárlónegyedbe, ahol minden nagy divatmárkát megtalálhatsz.


Berlin - A bolhapiactól a luxusig

A német főváros napjaink egyik legmenőbb metropolisza, de lényegesen olcsóbb, mint a többi európai nagyváros. Nagy a kínálat a bolhapiacokon és bevásárlóközpontokon át a dizájnerüzletekig, így kiváló célállomás egy tavaszi kiruccanáshoz. A "Kudamm" (Kurfürstendamm) sugárutat "Berlin Champs-Élysées-jének" hívják, ahol kedvedre válogathatsz a luxusbutikok exkluzív kínálatából. A közeli Tauentzienstrassén található KaDeWe Európa egyik legnagyobb áruháza, és fő attrakciója a tetőtéri kávézó, ahol megpihenhetsz egy finom kapucsínó társaságában. A STAB a cipőrajongók álma, ahol a legújabb modellek mellett vintage kincsekre is bukkanhatsz, az avantgárd Mykita szemüvegeket pedig olyan hírességek viselik, mint Lady Gaga és Jason Statham.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Life-tipp:

A bolhapiacok mindig izgalmas kalandnak ígérkeznek, a Boxhagener Platzon páratlan ritkaságokkal találkozhatsz, míg a Mauerparkban fiatal tervezők portékai között válogathatsz.


Prága - Porcelánok és kristályok varázsa

A cseh fővárosban az elmúlt néhány évben sok új hipermarket és bevásárlóközpont nyílt, ennek köszönhetően Prága a vásárlás szerelmeseinek paradicsomává vált. A bevásárlókörutadat kezdd a Vencel téren, majd irány a forgalmas Na Poíkopi, ahol a város legelőkelőbb üzletei találhatók. A Köztársaság téren remek szuvenírboltokra bukkanhatsz, a Paoížská pedig Prága legdivatosabb utcája, ahol olyan márkanevek versenyeznek a vásárlókért, mint a Prada, a Hugo Boss és a Cartier. Ha klasszikus ajándéktárgyakat keresel, érdemes bekukkantanod azokba az üzletekbe, ahol megcsodálhatod a híres prágai kristály különféle remekműveit. Az óváros szívében lévő Havelska a friss zöldségek, gyümölcsök és a kézzel készített ajándéktárgyak oázisa, ha pedig kedveled a formabontó designt, ne hagyd ki a Naokót, ahol remek lakberendezési tárgyakat szerezhetsz be.
Bővebb infó: http://www.naoko.cz/

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Life-tipp:

Tilda Swinton és Kim Catrall kedvenc üzlete a Leeda, ahol te is lecsaphatsz a fiatal cseh divattervezők extravagáns modelljeire.


Bukarest - Ha ki szeretnél tűnni a tömegből

Egy bukaresti kirándulás igazán emlékezetes élmény: a város szívében kéz a kézben andalogva megcsodálhatod Románia legizgalmasabb történelmi látványosságait. A régiségboltok, az antikváriumok és a művészeti galériák mellett megtalálhatók a legelőkelőbb üzletek is, hogy kielégíthesd divat iránti rajongásodat. A divatüzletek a Calea Victoriein és a Magheru sugárúton vannak, ám érdemes beugranod a Baneasa Shopping Citybe is, ahová megérkeztek a legújabb tavaszi trendek. Annak érdekében, hogy megtöltsd a bevásárlótáskád, kukkants be a Plázába, ahol mindent megtalálsz, amire csak vágysz. Az utazás záróakkordjaként látogass el a főváros legszebb könyvesboltjába, a Libraria Noiba és az "Artizanat" üzletekbe, ahol hímzett ruhákat, kézzel festett húsvéti tojásokat és szőnyegeket vásárolhatsz.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Life-tipp: A város szívében lévő Thomas antikvárium egy új fogalom Bukarestben, ahol klasszikus hangulatban élvezheted az olvasgatást egy csésze forró kávé társaságában. Bővebb infó: http://thomas-antiques.ro/


Fedezd fel az A-listás hírességek kedvenc helyéthttp://www.life.hu/lifeutazas/20130314-szorakozas-utazas-program-fedezd-fel-az-alistas-sztarok-jatszoteret.html5 csodálatos program Dubrovnikbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130226-szorakozas-utazas-program-a-sztarok-uj-hotspotja-.htmlHelsinki, az élhető kultúrvároshttp://www.life.hu/lifeutazas/20130222-szorakozas-utazas-program-helsinki-az-elheto-kulturvaros.htmlA legszebb bortúrák Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130221-a-pittjolie-hazaspar-piacra-dobta-sajat-borat-a-legszebb-butik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.