Dobd fel a lakást gyönyörű húsvéti díszekkel!

tojás húsvét 2014 dísz húsvét dekoráció lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közelgő ünnep és a tavasz hangulatát szinte fillérekből a lakásodba varázsolhatod - némi kreativitás azonban nem árt hozzá. Az ötletet mi adjuk.

Karácsonyhoz hasonlóan húsvét előtt is szebbnél szebb kiegészítőket találni, melyeknek nehéz ellenállni. Elgondolkodtató azonban, hogy megéri-e rájuk költeni e két nap miatt, ahogy az is, hogy ha saját magad készíted el a díszeket, akkor nemcsak sokkal olcsóbban jöhetsz ki, de biztos, hogy egyedi szépség díszíti majd a lakásod. Ráadásul ha gyerek is van a családban, jó mókának ígérkezik a dekorkészítés.

Húsvéti fészek

Elkészítése semmi mást nem igényel, mint némi szépérzéket és stílusosságot, no meg egy kis fantáziát. Ezentúl szükséged lesz aprócska gallyakra vagy vékony növényi gyökérrészekre, pár tavaszi virágra, tollpihékre és néhány tojáshéjra - ebben az időszakban ezek egyikét sem nehéz összegyűjteni.

Thinkstock
Thinkstock

A gallyakból egy kerek, átlátszó tálba készíts fészket, mint a madarak. Majd a tört tojásokba helyezd el a virágfejeket, de magába a fészekbe is szúrhatsz néhány szálat, tedd ugyanezt a tollpihékkel, és ízlésesen rendezd el a virágos tojáshéjakat a fészekben.

Tavaszi ébredés

A világos színek és a fehér tojáshéj a tavasz ébredését sugallja - ha emellett a dekoráció mellett döntesz, a lakásodban is megidézed az újjászületés évszakának frissességét és üdeségét. Szerezz be egy tojástartó tálcát, annak egy részébe szintén tört tojáshéjakba helyezett virágokat tegyél, az egészet pedig dobd fel színében harmonizáló szalaggal. A kompozíció különlegessége a fehér, a zöld és egy harmadik üde szín összhangja.

Thinkstock
Thinkstock

Festett tojás

Ha inkább a klasszikus dekorációkat kedveled, ráadásul szeretnél idén tojást is festeni, akkor ezt a trükköt bevetheted, hiszen a legegyszerűbb mintával és kiegészítővel valami újat és trükköset hozhatsz létre. Egyszerű kis virágokkal fesd ki a tojásokat, majd színében harmonizáló vékony szalaggal kösd át őket. Egy tálba helyezve, vagy szimplán az ünnepi asztalra "elszórva" egyaránt bevethető.

Thinkstock
Thinkstock

Tojáscsirkék

Az alábbi dekorötlet elsőre bonyolultnak tűnhet, pedig valójában nagyon egyszerű elkészíteni, és még a gyerekeket is megéri bevonni, hiszen biztos jó időre leköti őket, hogy pár apróságból mókás kiscsibéket készíthetnek, melyek vidám kiegészítőivé válhatnak az ünnepnek. A tojásokat kedved szerint befestheted először, bár ha úgy gondolod, ezt el is hagyhatod. A minta bármi lehet: csíkozhatsz, pöttyözhetsz, még akár nyakkendőt is festhetsz, persze a legfontosabb: a két fekete pöttyszem ne maradjon le semmiképp. Majd színes - lehetőleg világos - filcből vágd ki a szárnyakat és a talpakat, melyeket egyszerű ragasztóval a megfelelő helyre rögzíthetsz.

Thinkstock
Thinkstock

Zsáknyuszi

A zsáknyuszi elkészítése már a korábbiaktól eltérően kicsivel több kézügyességet igényel, bár még ez sem bonyolult. A legegyszerűbben úgy készítheted el, ha zsákszerű anyagot habszivaccsal, vagy más puha, felesleges anyaggal kitömsz, a megfelelő helyeken a madzaggal elkötöd az anyagot, így kialakítva a testét és a nyakát.

Thinkstock
Thinkstock

A nyuszi füleit elkészítheted egy zsákanyaggal borított, formára vágott kartonlapból is, de ha úgy gondolod, akár lógófülű ugribugrit is készíthetsz. A szemek, fülek, fogak megformázása pedig rajtad múlik: lehetnek ezek filcből, beszínezett kartonból, vagy egyszerű, színében megfelelő anyagból is, melyet ragasztóval rögzíthetsz a fejhez.

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressz tesztjét!




"Mióta pénzért locsolnak a fiúk, nem érdekel a húsvét"http://www.life.hu/anyaskodj/20130318-sztarok-es-a-husvet-hogyan-unnepel-szandi-es-fesus-nelly.htmlÍgy csinosítsd otthonodat a húsvétra!http://www.life.hu/anyaskodj/20130314-unnepi-lakberendezes-igy-csinositsd-ki-otthonodat-husvetra-viraggal-tojassal.htmlHúsvéti útravaló Müller Pétertőlhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20120404-utravalo-husvetra-muller-petertol.htmlHúsvéti finomság és ehető dekorációhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20120404-hogyan-legyek-jo-no-husveti-finomsag-es-eheto-dekoracio.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.