Húsvéti forgatag a táncparketten

ünnep húsvét szórakozás program tánc vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családdal, a barátnőddel vagy a pasiddal tervezel programot húsvétra? Akár a fővárosban maradnál, akár az ország másik felébe vágysz az ünnepen, a Life.hu tippjei között biztosan megtalálod a kedvedre való programot.

1. Budavári Húsvéti Sokadalom - a családdal

Immár második alkalommal várja a családokat és külföldi vendégeket a Budavári Palotában az ország rangos húsvéti hagyományőrző, turisztikai, családi rendezvénye, a Budavári Húsvéti Sokadalom. Az izgalmas kézműves és gasztronómiai vásár mellett lesz számos világzenei program, népzene, néptánc, igényes bluesmuzsika magyar sztárokkal és mesemondók is. Vendég lesz például Herczku Ágnes, Sebestyén Márta és Sebő Ferenc, a napot pedig a hazai blues- és rockzene sztárjai, a LORD és a Mystery Gang zárja.

Forrás: MTI/Friedmann Endre
Forrás: MTI/Friedmann Endre

Mikor?
2013. március 30.-április 1.
Hol?
Budapest, Budai vár

2. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár - a családdal, barátaiddal

Szeretsz táncolni, és érdekel a népművészet? Akkor vegyél részt a családdal az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron, az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztiválon, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében.
Bővebb infó: http://tanchaztalalkozo.hu/hun/index.php?option=com_content&task=view&id=395&Itemid=753

Forrás: MTI/Biró István
Forrás: MTI/Biró István

Mikor?
2013. március 30.-31.
Hol?
Budapest, Papp László Sportaréna

3. Szevasz Tavasz Jógafesztivál - a barátnőddel

Ha szeretsz jógázni, és egy igazán csajos, töltekezős programra vágysz, akkor látogass el a Jógafesztiválra, amit immár ötödik alkalommal rendeznek meg Budapesten. A programon bemutatják a jóga különböző irányzatait a legismertebb oktatók vezetésével, lesz piactér kiállítókkal, kontakt jóga sarok, kerekasztal-beszélgetések és vegaétterem.
Bővebb infó: http://www.jogafesztival.hu/

Forrás: MTI/Mohai Balázs
Forrás: MTI/Mohai Balázs

Mikor?
2013. március 30.
Hol?
Budapest, Akvárium Klub (volt Gödör Klub) az Erzsébet téren

4. A meztelen férfi a Ludwigban - a pasiddal

Kimozdulnál otthonról, de nem szívesen hagynátok el a fővárost a pasiddal? Akkor egy igazán izgalmas kiállítást ajánlunk a figyelmedbe a Ludwig Múzeumban. A meztelen férfiakat bemutató tárlat 1900 körül indul, a bécsi századforduló világából, amikor a férfi identitás első nagy válsága megváltoztatta azt, ahogyan a férfiaktra tekintünk. A kiállítás innentől kezdődően követi végig a meztelen férfit a XX. és a XXI. század történetén keresztül.
Bővebb infó: http://www.ludwigmuseum.hu/site.php?inc=kiallitas&kiallitasId=848&menuId=43

Forrás: http://ludwigmuseum.hu
Forrás: http://ludwigmuseum.hu

Mikor?
2013. március 23.-június 30.
Hol?
Budapest, Ludwig Múzeum

A fővároson kívül:

1. Hollókői Húsvéti Fesztivál

Húsvétkor Hollókő apraja-nagyja díszes népviseletben, egész napos folklórprogramokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves bemutatókkal, gasztronómiai ínyencségekkel, gyermekjátékokkal várja a faluba látogató vendégeket. Ha nem jártál még Magyarország egyetlen olyan településén, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján, akkor itt az ideje, hogy a Nógrád megyei palóc faluban töltsd húsvét ünnepét.
Bővebb infó: http://www.holloko.hu/hu/holloki-husveti-fesztival-2013.html

Mikor?
2013. március 30.-április 1.
Hol?
Hollókő

Forrás: http://holloko.hu
Forrás: http://holloko.hu

2. XV. Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója

Az észak-alföldi régió kiemelt programjának középpontjában a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel áll, de ezen kívül más népi ételt is megkóstolhatsz, ha Szatmárcsekét választod úti célul a hétvégén. A népszerű fesztivál szombaton libafogó versennyel veszi kezdetét, de lesznek termékbemutatók (pl. szatmári szilvából készült lekvár, szilvapálinka), aszaltszilva-kóstolás, kulturális műsorok és citerazenekarok, néptáncosok és ifjúsági színjátszó programok is.
Bővebb infó: http://szatmarcseke.hu/index.php/hirek/136-xv-nemzetkoezi-cinkefz-fesztival-nepi-etelek-bemutatoja-es-husveti-hagyomanyrzes-

Mikor?
2013. március 30.-április 1.
Hol?
Szatmárcseke

Forrás: http://szatmarcseke.hu
Forrás: http://szatmarcseke.hu

Swing, flamenco, metrótúra - Tippek márciusrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20130301-szinhaz-kiallitas-zene-gasztronomia-tavaszvaro-programok-marciusra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.