Ki ne szeretné meglepni kedvesét vagy csak önmagát egy-egy új illattal? A tervezők azoknak is tartogatnak meglepetéseket, akik beleuntak a virágos, fás, könnyed illatokba: a zombi, sajt vagy vér "illatú" parfümök mellett ma már akár pénzszagúak is lehetünk.

Azok után, hogy kutyáknak, macskáknak és kisbabáknak  is gyártottak már parfümöt - ki ne hagyjuk a hím bagolypapagájoknak készített erotikus változatot -, és parfümcukorkáktól izzadhatunk rózsaillatút, tulajdonképpen meg sem kéne lepődnünk az unatkozó tervezők legújabb őrültségein. A zombiparfüm mellett azonban egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni...

Forrás: Thinkstock

A rothadás bűze

Vámpír- és szerepjátékrajongók kedvence lesz a külön férfiaknak és nőknek elérhető, bizarr csomagolású zombiparfüm, mely nevével ellentétben azért nem a rothadó hús szagát árasztja magából: a férfiaknak szóló változat levelek, moha, gomba, penész és föld szagát idézi, de a nőkét megbolondították egy kis boroshordó alján lévő üledék-illattal... mindenesetre a családi látogatásokkor ne ezeket viseljük.

Vonzó sajtszag

Az Eau de Stilton más vizekre evez: viselője penészes sajtszagot áraszthat maga körül, kollégái és családtagjai legnagyobb örömére. A híresen finom sajt illatát azért megtámogatták némi egérfarkfű, angyalgyökér, zsálya és macskagyökér illattal, így állítólag kifejezetten élvezhető végeredményt kaptak - jó párosítás lehet a férfiaknak piacra dobott szalonnaillatú kölnivel, s már csupán némi tojásszag hiányzik a reggeliillathoz.

Illatozz vércsoportodnak megfelelően!

Lady Gaga már korábban sokkolta a közvéleményt, mikor vér és sperma illatú parfümöt tervezett alkotni, de a hölgy sajnos elkésett: vérszagú parfüm ugyanis már létezik, ráadásul nem is akármilyen formában: vércsoportok szerint osztályozva négyféle változatban. Az A, AB, B és 0-s megjelölésű üvegcsékben különböző uniszex illatok bújnak meg, de mindegyiknél jól érezhető a fémes véraroma - vámpírbálba és cápanézőbe ne ezt fújjuk magunkra.

Borzadály magasfokon: fekáliaparfüm

A műanyag, a vér vagy a sajt szaga még úgy-ahogy elviselhetőnek tűnik, de el sem tudjuk képzelni, ki vásárolt akár csak egyetlen üvegnyit is Jamnie Nicholas egyedi parfümjeiből: egy speciális eljárással ugyanis saját fekáliájából alkotott parfümöt. Szerencsére csak 85 üvegnyire futotta, amiből 25-öt állítólag el is adott, tehát marketingesnek biztosan őstehetség. Az ötlet egyébként akkor pattant ki a férfi fejéből, mikor rájött, hogy a parfümkészítők nagyon gyakran használnak állati eredetű testnedveket az illatkompozíciókhoz, s így akár sajátjait is felhasználhatja e célra.

Forrás: www.surplusperfume.com

Temetésszag: mi mással is dobhatnánk fel magunkat?

A beszédes nevű Funeral Home parfüm talán a világ egyik legmorbidabb illata: a temetéseken használt virágok, azaz krizantém, liliom, kardvirág, szegfű, illetve mahagóni illatából áll össze. A készítője büszke arra, hogy beleszagolva az üvegbe mindenkinek a temetés az első, ami eszébe jut -  a zombiparfümmel párosítva horrorrajongók kedvence lehet.

A pénznek mégis van szaga

Patrick McCarthy, a Microsoft kereskedelmi alelnöke egy nap bankautomatából vett fel pénzt, majd mikor megszagolva a pénzköteget elmerült a bankók illatában, elhatározta, hogy ezt parfümként sem lenne utolsó megörökíteni. Megbízott egy profi parfümőrt, így férfi és női változatban is elkészült a parfüm, melyben a friss, ropogós pénz illatát a könnyű óceáni fuvallattal, nőknél pedig virágok illatával vegyítették. Megálmodója szerint ez az illat magabiztosságot ad, és még a produktivitást is növeli: mondjuk üvegenként  35 dollárért ennyit el is várhatunk tőle.

Elment Karl Lagerfeld esze? Minden idők legfurcsább illatú parfümjét dobja piacrahttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20120715-parfum-uj-illat-bizarr-minden-idok-legfurcsabb.html Lepd meg magad egy fantasztikus Nina Ricci parfümmel!http://www.life.hu/szorakozz/20130307-nonapi-nyeremenyesovel-nina-ricci-parfumot-nyerhetsz-a-lifehun.html Biztosan szüksége van egy kisbabának parfümre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130212-babaparfum-magassarku-cipo-es-kitomott-melltarto-viragzanak-a-gyerekek-fogyasztasara.html Alkosd meg a saját parfümöd, otthon! - Íme a recepthttp://www.life.hu/karacsony/szepseg/20121212-adventi-szepsegtipp-december-13-keszits-parfumot-otthon.html Madonna a melleivel népszerűsíti új parfümjéthttp://www.life.hu/legytrendi/20121127-madonna-a-popkiralyno-a-melleit-is-megmutatja-uj-parfumje-reklamkampanyaban.html Parfümök, amiket ételek ihlettekhttp://www.life.hu/szepulj/20111215-parfumok-amiket-etelek-ihlettek.html A legjobb ökoparfümökhttp://www.life.hu/szepulj/20111219-a-legjobb-okoparfumok.html