Így lesz gyönyörű az erkélyed!

virág erkély díszítés dekoráció lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavaszi-nyári virágözönről azoknak sem kell lemondaniuk, akik kiskert helyett az erkélyen vagy a balkonon kertészkednek: a Life.hu összegyűjtötte a leggyönyörűbb, kis helyigényű virágokat, melyek ráadásul nem is igényelnek túl sok gondoskodást.

Bársonyvirág

Méltatlanul mellőzött növényünk a vidéken szinte minden udvarban megtalálható bársonyvirág, közismertebb nevén a büdöske. Számtalan méretben és színvariációban elérhető, így a városi erkélyeken is jól mutat - kombináld össze a napsárga, a bordó és a cirmos változatokat, s messziről ragyogni fog a lakás. Mindemellett a büdöske távol tartja a szúnyogokat, és szinte mindenféle földben megél: öntözni ritkán, tápoldatozni egyáltalán nem szükséges. Virágzása hosszan tart, főleg, ha az elnyílt virágokat lecsipkeded, s elteszed jövő áprilisra: ekkor ültetheted ugyanis a kinti balkonládába a magokat.

Forrás: www.thecluelessgardeners.blogspot.hu
Forrás: www.thecluelessgardeners.blogspot.hu

Kanálajak: a függőkosarak dísze

Ez a kecses, lazán elterülő virágú növény lelógó hajtásaival, finom szirmaival igazán elegáns hatást kelt a függőkosarakban vagy az erkélyládákban. Mivel Dél-Afrikából származik, kiválóan tűri a hőséget és a napsütést, miközben szépen bokrosodik, és átlagosan harminc centiméteres magasságig nő. Sűrű, sötétzöld levelei önmagukban is mutatósak, de a rózsaszín, lilásfehér vagy narancssárga, októberig tartó virágözön sem egy utolsó látvány.

Forrás: www.gardenblog.projo.com
Forrás: www.gardenblog.projo.com

Esti illatfelhő

Bár vázában is nagyon szépen mutat, a díszdohány egyik különlegessége az esti órákban áradó finom illat - melynek cseppet sincs köze a dohánylevelek szagához. Az erőteljes bokrokat képző, alacsony fajták magjait még nem késő egy szobai cserépbe elvetni: a melegben kicsírázó növénykéket május végén teheted ki az erkélyre. A díszdohány nemcsak tavasszal, de nyáron is szereti a meleget, így a napszítta helyeken is jól érzi magát, legjobban csoportosan ültetve mutat. Virágai fehérek, rózsaszínek, lilák és pirosak is lehetnek, a dús virágzást tápoldatozással serkentheted.

Forrás: www.tammyinwv.blogspot.hu
Forrás: www.tammyinwv.blogspot.hu

Minden erkély dísze a jó öreg petúnia

A muskátli mellett az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbben tartható virágunk a petúnia: hatalmas szín- és méretválasztékból szemezgethetsz a rendelkezésedre álló helytől függően - a felfelé törő változatot dézsákban, a futópetúniákat függőkosarakban célszerű tartani. A májustól októberig tartó virágzás során nemcsak a szirmok nyújtanak egyedi látványt, de még a pillangókat is odavonzzák - a rendszeres virágzáshoz ne feledkezz meg az öntözésről és az elnyílt virágok eltávolításáról.

Forrás: www.thenewnursery.blogspot.hu
Forrás: www.thenewnursery.blogspot.hu

Apró kis labdák: tatárvirág

Apró ragyogó virágaival, örökzöld leveleivel a tatárvirág az egyik legaranyosabb növény, amit csak beszerezhetsz. Az alacsonyra növő változatok kis párnát képeznek sűrűn elágazó hajtásokkal, a gömbszerű kis virágok április-májusban jelennek meg: a leggyakrabban fehér vagy rózsaszín változatot kapni. Az első virágzás után érdemes visszavágni a növényt, így ősszel újabb virágözönre számíthatsz, főleg, ha laza talajban, napos helyen neveled.

Forrás: www.prairiebreak.blogspot.hu; www.hortusurbanus.blogspot.hu
Forrás: www.prairiebreak.blogspot.hu; www.hortusurbanus.blogspot.hu

A kihagyhatatlan muskátli

Futó, szimpla dupla, teltvirágú, sötétlevelű, citromillatú, nagyvirágú, piros, rózsaszín, lila, fehér, cirmos - a muskátlivariációk száma végtelen. Szinte nincs is olyan erkély, melyet ne díszítene különleges leveleivel, feltűnő virágaival, és a jól ismert muskátliillattal. Választhatunk balkonládába, dézsába, függőkosárba illő változatokat, egyre figyeljünk: a napfényre, a rendszeres öntözésre, az elnyílt virágok lecsipkedésére és a teleltetésre.

Forrás: www.66squarefeet.blogspot.hu
Forrás: www.66squarefeet.blogspot.hu

Forrás: thaliachristine.blogspot.ie
Forrás: thaliachristine.blogspot.ie
Kövesd a DizájnKuckó oldalt a Facebookon!


Ha érdekel a lakberendezés, az egyedi, kreatív trükkök és tippek, ott a helyed a DizájnKuckó követői között. Minden nap újabb fantasztikus ötletekkel gazdagodhatsz!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A DIZÁJNKUCKÓ OLDAL!



Készíts magad gyönyörű kerti dekorációt!http://www.life.hu/anyaskodj/20130325-kerti-butorok-apolasa-es-diszitese.htmlRózsaszirmok a tányéron - Fogyókúra ehető virágokkalhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120917-rozsa-vadarvacska-budoske-a-tanyeron-fogyokura-eheto-viragokkal.htmlSzemet gyönyörködtető dekorötletek az erkélyrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakas/20120615-szemet-gyonyorkodteto-dekorotletek-az-erkelyre.htmlOktóberig virágzó, igénytelen, mégis gyönyörű növények az erkélyrehttp://www.life.hu/hazitunder/20120607-oktoberig-viragzo-igenytelen-megis-gyonyoru-novenyek-az-erkelyre.htmlTermészetes antibiotikum, amit az erkélyen is nevelhetsz - Ismerd meg a kerti sarkantyúkát!http://www.life.hu/hazitunder/20120413-termeszetes-antibiotikum-amit-a-kertben-is-nevelhetsz-ismerd-meg.htmlEgész nyáron virágzó növények aprócska erkélyekrehttp://www.life.hu/hazitunder/20120326-egesz-nyaron-viragzo-novenyek-aprocska-erkelyekre.htmlImádják a napot! 6 árnyékadó balkonnövény forró erkélyekrehttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110718-imadjak-a-tuzo-napot-6-arnyekado-balkonnoveny-forro-erkelyekre.htmlVirágtenger az erkélyen - 3 igénytelen, de gyönyörű növényhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110505-viragtenger-az-erkelyen-4-igenytelen-de-gyonyoru-noveny.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.