Halálra éheztettek egy kisfiút Agárdon

Agárd alultápláltság fényevés kisgyerek nyomozás halálra éheztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valószínűleg halálra éheztettek egy kisfiút Agárdon. Szülei jómódúak voltak, de azt hitték, elég, ha fénnyel táplálják - tudta meg a Tények.

Fénnyel akarta táplálni gyermekét az az agárdi házaspár, akinek csecsemője végül éhen halt. A tizenkilenc hónapos aprósághoz több mentőegység is érkezett szerdán, azonban már nem tudtak segíteni rajta. A kicsi mindössze négy és fél kilót nyomott. Vagyis jóval fejletlenebb, mint a hasonló korú többi gyerek.

Thinkstock
Thinkstock

Képünk illusztráció

A szülők nem azért nem adtak enni a gyereknek, mert nem volt pénzük, hanem azért, mert a szomszédok szerint abban hittek, hogy elég, ha fénnyel táplálják. A rendőrség emberölés miatt nyomoz szakértők bevonásával. A csecsemő alultápláltságát az elsődleges orvosi vizsgálat megerősítette. Az, hogy pontosan miért vesztette életét, a vizsgálatok fogják megállapítani. Mindenesetre nézik a szülők, illetve a kirendelt védőnő felelősségét is.

Nem ez az első fényevős történet. Ahogy a Life.hu is megírta, néhány éve nagy visszhangot váltott ki egy indiai férfi esete is, aki állítólag már évtizedek óta él így.

Káosz: nem kapnak gyest a kismamákhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130417-csuszik-a-gyes-az-allamkincstar-ugyintezese-ugyanis-leallt.htmlÚj pasi vette el Shakira eszéthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130416-shakira-es-gerard-pique-kisfia-milan-pique-mubarak-szepen-cseperedik.htmlÓriási pocakja van Ördög Nóránakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130415-ordog-nora-musorvezeto-szepen-kigombolyodott-mar-a-nyolcadik-honapban-van.htmlTerhespocakot villantott Polgár Krisztahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130413-polgar-kriszta-magyar-szepsegkiralyno-terhes-megmutatta-pocakjat.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.