Anorexia-ellenes hirdetésekkel harcol a kóros soványság ellen egy brazil modellügynökség. Sokkoló reklámjaikkal akarják felhívni a figyelmet erre a problémára.

Figyelemfelkeltő fotókkal próbálja felvenni a harcot a kóros soványsággal és az anorexiával szemben egy brazil modellügynökség. A Star Models nevű cég szokatlan kampányba fogott. Hirdetéseiken két fotót lehet látni: egy divattervező által rajzolt modellt és egy hús-vér nőt. 

Forrás: StarModels
A sokkoló kampányfotó

A vázlatokon lévő modellek eltúlzott arányokkal rendelkeznek. A mellettük lévő "valódiak" pedig ugyanígy festenek. Az elképesztő vizuális hatást a következő mondat fokozza: "Te nem egy rajz vagy! Mondj nemet az anorexiára!" Bár a valódi modelleket most retusálták, hogy minél inkább a rajzokra hasonlítsanak, de a kifutókon nap mint nap lehet látni ilyen vékony nőket. Az étkezési zavar általános probléma lett. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, sokkoló látványt nyújt egy 39 éves nő, aki évek óta küzd az anorexiával. Mindössze 25 kilót nyom és csak a csontjait lehet látni. A legmegrázóbb eset talán Isabelle Caro modellé, aki kórosan sovány volt és 28 évesen meghalt.

Anorexia gyerekkorban: ki a felelős?http://www.life.hu/gyogyulj/20130313-anorexia-gyermekkorban-a-media-vagy-a-csalad-a-felelos-azert.html Anorexia, a modellek legnagyobb ellenségehttp://www.life.hu/legytrendi/20120919-divatbotranyok-anorexia-a-modellek-legnagyobb-ellensege.html Durva hiba! Eltűnt a modell térdehttp://www.life.hu/legytrendi/20130418-photoshop-hiba-eltuntettek-a-modell-terdet.html Bizarr és extrém a jövő férfitangájahttp://www.life.hu/legytrendi/20130417-lifenight-bizarr-es-extrem-ferfitangat-dobott-piacra-egy-francia-divatceg.html Kiálló mellbimbóival sokkolt Beyoncéhttp://www.life.hu/legytrendi/20130417-beyonce-enekesno-meresz-ruhaban-lepett-fel-szerbiaban-legujabb-turnejanak-allomasan.html