evési zavar kampány Star Modells Isabelle Caro anorexia Freja Beha Erichsen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anorexia-ellenes hirdetésekkel harcol a kóros soványság ellen egy brazil modellügynökség. Sokkoló reklámjaikkal akarják felhívni a figyelmet erre a problémára.

Figyelemfelkeltő fotókkal próbálja felvenni a harcot a kóros soványsággal és az anorexiával szemben egy brazil modellügynökség. A Star Models nevű cég szokatlan kampányba fogott. Hirdetéseiken két fotót lehet látni: egy divattervező által rajzolt modellt és egy hús-vér nőt.

Forrás: StarModels
Forrás: StarModels

A sokkoló kampányfotó

A vázlatokon lévő modellek eltúlzott arányokkal rendelkeznek. A mellettük lévő "valódiak" pedig ugyanígy festenek. Az elképesztő vizuális hatást a következő mondat fokozza: "Te nem egy rajz vagy! Mondj nemet az anorexiára!" Bár a valódi modelleket most retusálták, hogy minél inkább a rajzokra hasonlítsanak, de a kifutókon nap mint nap lehet látni ilyen vékony nőket. Az étkezési zavar általános probléma lett. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, sokkoló látványt nyújt egy 39 éves nő, aki évek óta küzd az anorexiával. Mindössze 25 kilót nyom és csak a csontjait lehet látni. A legmegrázóbb eset talán Isabelle Caro modellé, aki kórosan sovány volt és 28 évesen meghalt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.