Lelepleztük a legnagyobb szépségtitkokat

modell Görög Zita műsorvezető Dr. László Zsolt Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? plasztika Dr. Almási Kitti szépség mellműtét testalkat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértője és a Hogyan legyek jó nő? program arca volt a házigazdája annak a kerekasztal-beszélgetésnek, ahol a meghívott szakértők a Nagy Szépségteszt eredményeit értékelték. A kérdőívet, amely a szépséggel kapcsolatos legfontosabb kérdésekre kereste a választ, összesen 1066 fő töltötte ki.

A férfiakat dr. László Zsolt plasztikai sebész képviselte a szépségvitában. Görög Zita modell-műsorvezető mellett pedig dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus vett részt a kiértékelésen. Takács Nóra moderálásával a szakemberek végigvették a legkardinálisabb szépségkérdéseket, például, hogy mit néznek meg egymáson a nők, illetve a hölgyeken a férfiak. Vagy hogy melyik a legszebb haj-, illetve szemszín, valamint hogy a vékony testalkat, avagy a nőiesen telt forma-e az új kedvenc.

Forrás: ArvaliGroup
Forrás: ArvaliGroup

Mit néznek meg először a férfiak?
"Ne általánosítsunk, de én tényleg az egységet nézem" - reagált dr. László Zsolt az eredményre, miszerint a férfiak az összhatást nézik meg először a nőkön. A válaszadók is alátámasztották ezt, hiszen 55,68% szerint is a kisugárzás és az esztétikai összkép számít. Dr. Almási Kitti az eredményhez hozzátette, hogy véleménye szerint a hölgyek azt nézik meg egymáson, amivel a saját testükön elégedetlenek.

Okosak vagy szépek legyünk?
Természetesen felmerült az a kérdés is, hogy okosak, vagy inkább szépek szeretnének-e lenni a nők. A megkérdezettek 66,19% azt válaszolta, hogy okos lenne, a szépséget pedig a fennmaradó, 33,81% adta meg válaszként. Sajnos a tesztben olyan lehetőség nem volt, amellyel a hölgyeknek nem kell választaniuk és amelyben kijelenthették volna, hogy ők igenis mindkét tábornak a tagjai.

Forrás: ArvaliGroup
Forrás: ArvaliGroup



Valójában teher a szépség?
A válaszadó hölgyek 84,32%-a tapasztalta már, hogy a szépség előnyt jelent a számukra. Akár munkavállalásnál, akár az élet más területein. Takács Nóra egyértelműen azt a csoportot erősíti, akik szerint igenis számít a mindennapi szépség. "Felrakják a vonaton a csomagomat, a zöldséges pedig mindig a szép szőlőből ad" - osztotta meg élményeit Nóra, aki a 2013-as Glamour Women of the Yearen az év műsorvezetője lett. Görög Zita azonban nem így élte meg saját szépségét. "A gondolkodásomhoz a külsőm sokáig nem passzolt. Egyszerűen nem láttak túl rajtam. Nem figyeltek arra, amit mondtam" - mesélte a modellként és műsorvezetőként is dolgozó kétgyermekes anyuka. Zita azt is hozzáfűzte, hogy a férfiaknak minden nő csomagját fel kellene rakniuk a vonaton, és hogy az életünknek bizony nem a szépségről kellene szólnia.

Mellplasztika - igen vagy nem?
A kutatásban részt vevők 55,43%-a tervezi, hogy egyszer plasztikai sebészkés alá fekszik. 76,04% szerint pedig a plasztika segíthet ugyan, de nem ettől lesz valaki szép. Dr. László Zsolt így kommentálta a plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatos eredményeket: "Sok olyan nő van, aki úgy jön be hozzám, hogy szakmai szemmel semmi baj nincs a mellével. Sajnos azonban nem minden esetben lehet átformálni a testképzavart. A plasztikai műtét mára egyre inkább a mindennapok része. A páciensek többsége azért akarja valamelyik testrészét megműttetni, mert nem érzi jól magát vele a bőrében, a műtétet követően pedig megnő az önbizalma, magabiztosabbá válik. Ezzel nincs is probléma, azzal már annál inkább, ha valaki függő, és úgy gondolja, hogy folyamatosan plasztikáztatni kell ahhoz, hogy jól érezze magát."

Forrás: ArvaliGroup
Forrás: ArvaliGroup

A plasztikai sebész szakértő elmondása szerint a plasztika túlságosan műnek hangzik, ezért sokkal inkább az esztétikai beavatkozást használja, hiszen ma már nemcsak a folyamat vált természetessé, de az anyagok is egyre inkább. Görög Zita felhívta a figyelmet arra, hogy a nők hajlamosak olyan elvárásokat állítani magukkal szemben, melyeknek nem képesek megfelelni. Takács Nóra szerint pedig a Nagy Szépségteszt sok olyan kérdésre is megoldást talált, melyekre a Hogyan legyek jó nő? műsor is keresi a válaszokat.

Így újítsd fel a megunt kanapédat!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130416-hogyan-legyek-jo-no-kanape-felujitas.htmlRémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.htmlJónő blog: Mindenem a farmerem!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130417-hogyan-legyek-jo-no-blog-mindenem-a-farmerem.htmlÍgy készíts trendi kis sminktartót!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-sminktarto-keszitese-lepesrol-lepesre.htmlJónő blog: A sikkes mentahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130411-hogyan-legyek-jo-no-elindult-a-jo-no-blog-a.htmlÖltözz szexi matrózlánynak!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130403-hogyan-legyek-jo-no-matroz-stilus-soha-nem-megy-ki.htmlCsináld magad! Cuki asztalterítő húsvétrahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130327-hogyan-legyek-jo-no-nyomdazz-husveti-asztalteritot.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.