Itt a tavasz, és a szerelem a levegőben - ha szeretnél összebújni a kedveseddel, de nincs ötleted, hol tehetnéd, megmutatjuk a három legjobb hazai búvóhelyet.

 

1. Gárdony

Bár a Velencei-tóban ilyenkor még nem lehet fürödni, a csobbanás iránti vágyatokat kiélhetitek az egymásba folyó Gárdony és Agárd gyógy- és termálfürdőjében, ahol a meleg vizű gyógymedencék mellett fedett és nyitott élménymedencék, szaunavilág és különféle wellness-kezelések várnak. Ha az ennél is aktívabb pihenést részesítitek előnyben, akkor túrázhattok a környék tanösvényein, vagy kerékpártúrára indulhattok a település nevezetességeinek útvonalán, megnézhetitek például Gárdonyi Géza szülőházát vagy a Bika-völgy természeti szépségeit. Még a kerékpár szállításával sem kell vesződnötök, hiszen a járgány helyben bérelhető.

Forrás: MTI/Simó Endre

A Life.hu tippje:
Ha kicsit későbbre időzítitek a kettesben töltött hétvégét, és elég bevállalósak vagytok hozzá, akkor a strandok nyári zsúfoltságától sem kell tartanotok - elég, ha a megszokott tóparti strand helyett a Gárdonyi-félsziget eldugott sarkában fekvő naturista szabadstrandot választjátok.


2. Mátraháza

A közigazgatásilag Gyöngyöshöz tartozó mátrai település a határán álló, 1927 és 1930 között épült pagodaszerű menedékházról (amely ma is szállodaként üzemel) kapta a nevét. Persze nem csak ez a szálloda működik a környéken, az utóbbi években számos kényelmes és elegáns hotellel gazdagodott a vidék. Mátraháza egyébként az egyik legjobb túra-kiindulópont a környéken, a Kékestető is mindössze 2,6 kilométerre van. Ezt az erdei sétát még akkor is vállalhatjátok, ha egyébként nem vagytok gyakorlott túrázók.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu tippje_
Ha elfáradtatok a hegyi sétákban, frissüljetek fel az egyik négycsillagos szálloda wellness-medencéjében.


3. Egerszalók

Szintén Eger környékén fekszik a törökországi Pamukkalét idéző egerszalóki sódomb, amely tulajdonképpen nem más, mint a helyi gyógyvízből kivált és lerakódott mészkő. Sokáig vadregényes körülmények közepette lehetett itt megmártózni a meleg gyógyforrásban, ám az utóbbi évtizedekben egyre-másra épültek a kellemesnél kellemesebb gyógyszállók. A hidrogénkarbonátos, kalciumot, nátriumot, magnéziumot és ként tartalmazó gyógyvíz testileg-lelkileg felfrissít és rendbe hoz, este pedig jöhet a romantikus vacsora és pár pohár kitűnő bor a számos pincészet egyikében.

www.egerszalokfurdo.hu

A Life.hu tippje:
Nézzétek meg a Sáfrány utca végén fekvő barlanglakásokat, amelyeket az 1960-as évekig laktak, és amelyek ma skanzenként működnek.

 

Boszorkányok és sörfőzők - Bamberg, a német kalandhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130418-szorakozas-utazas-program-romantikus-tavaszi-kiruccanas-a-nemet-alomvarosba.html 4 szuper vidámpark Európábanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130416-szorakozas-program-utazas-4-szuper-vidampark-europaban-nem.html 3 filléres úti cél tavaszrahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130410-utazas-szorakozas-program-3-filleres-uti-cel-tavaszra.html Tavaszi villámlátogatás Brassóbanhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130411-szorakozas-utazas-program-amibe-jude-law-is-beleszeretett-.html