Beteges barna egy brit páros. Egyikük már harmadfokú égési sérüléseket is szenvedett, de inkább meghal, minthogy fehér maradjon. Tanorexiásak.

Évente nagyjából másfél millió forintot költ barnulásra, szoláriumra és tablettákra egy pár Nagy-Britanniában - írja a The Sun. Danny Carter és Ashley Campbell évek óta ismerik egymást és van egy közös függőségük: tanorexiásak. A páros bizarr képeit itt megnézhetitek!

Thinkstock
Képünk illusztráció

Ez egy modern kori betegség. A kifejezés az anorexiából és a tan (barnulni) angol szóból jött létre. A tanorexiás kóroson vonzódik a szolárium és a napozás után, ahogy ez a két ember is. Rossz rájuk nézni. Egyáltalán nem kímélik a bőrüket. A pasi elmesélte, hogy egyszer három szoláriumba is befeküdt egy nap alatt, egyenként 15 percre, és az lett az eredmény, hogy harmadfokú égési sérüléseket szenvedett. Nem sokkal később azonban folytatta a szolizást. A férfi inkább meghal, de nem marad fehér, mert utálja a sápadt bőrt.  Túlzásba vitt szoláriumozásból egyébként történt már tragédia. Lehet őket is ki kellene tiltani a szoláriumokból, mint azt az amerikai nőt, aki hivatalosan az első tanorexiás.

 

Túlzásba vitte a barnulást, kitiltották a szoláriumokbólhttp://www.life.hu/szepulj/20130302-kitiltottak-az-amerikai-szolariumokbol-patricia-krentcilt-a-tanorexias-not.html Szolárium okozta a halálát - 39 évesen halt meg a háromgyermekes édesanyahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110627-szolarium-okozta-a-halalat-39-evesen-halt-meg-a.html Mindenki Anne Hathaway-hajat szeretnehttp://www.life.hu/szepulj/20130419-anne-hathawayhajat-vagatna-maganak-a-nok-tobbsege-igy-mar-nem.html Molnár Anikó pénzt csinálna elhízásábólhttp://www.life.hu/szepulj/20130421-az-egykori-valo-vilagos-molnar-aniko-penzt-csinalna-elhizasabol-es.html Anyaszült meztelenre vetkőztek a sorozatsztárokhttp://www.life.hu/szepulj/20130419-lifenight-egy-magazinfotozas-kedveert-vetkozott-meztelenre-jennifer-morrison-naya-rivera.html