Ma a nőiesség szimbóluma, egykor azonban csak nemesi származású férfiak kiváltsága volt a magas sarkú cipő. Csodás darabok ezek, melyek az egész megjelenésünket újjá varázsolhatják. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a vitathatatlanul szexi, de annál veszélyesebb lábbelikről esik szó.

Kislánykorunk álmainak netovábbja már régóta a női divat eszköztárába tartozik, hiszen elképesztő dolgokra képes. Azonban egy jól kiválasztott magas sarkút légies könnyedséggel viselni nem kis teljesítmény. Az érzés semmivel sem összehasonlítható, különösen, ha elérjük a kívánt hatást. Tetszeni jó! Viszont minél tovább szeretnénk tetszeni, ez a lábunkat annál inkább megviseli, hiszen napjában megtehetünk akár több ezer lépést is tűsarkakon. Ilyenkor pedig lépésenként a testsúlyunk másfélszerese nehezedik a talpunkra. Leonardo Da Vinci a mérnöki munka mesterművének nevezte az emberi lábfejet. Amíg a férfiak szexinek találják a magas sarkú cipőbe bújtatott lábat, a nők komoly fájdalommal fizetnek azért, hogy kívánatosak legyenek.

Forrás: Thinkstock

Azonban a szexi megjelenés, a hosszabb és persze formásabb lábak mégis vonzóvá teszik a viselőjét. De aki esztelenül hódol ezeknek a lábbeliknek, az könnyen pórul járhat. Ez alól pedig maguk a celebek sem kivételek. Kalapácsujjak, bütykök, bőrkeményedés és benőtt körmök. A Szex és New York sztárja, Sarah Jessica Parker hírhedt rajongója a tűsarkaknak. A színésznő lábának elváltozásairól már régóta cikkeznek, pár hónapja azonban az eset még komolyabbra fordult. A színésznő orvosa egyenesen azt javasolta, soha többé ne viseljen magas sarkút, mert a károsodásai már így is maradandóak.

Forrás: AFP

Sarah Jessica Parker egyedi stílusérzékkel állítja össze a szettjeit, melyeknek a lábbeli továbbra is fontos része. Úgy tűnik azonban, a szakvéleményt sem hagyja figyelmen kívül, hiszen ma már többnyire a vörös szőnyegre korlátozza a tipegést. A tűsarkaknak persze nem csak a színésznő hódol elvakultan. Katie Holmes, Paris Hilton és Jennifer Aniston szintén a magaslatok kedvelői.

Forrás: AFP

A magas sarok azonban nem csak a lábfejünket terheli. Mikor a szóban forgó darabban ácsorgunk, derekunkat és hátunkat egyaránt nagyobb terhelésnek tesszük ki. Idővel pedig tartós fájdalmak jelentkezhetnek. Ezekkel küzd Victoria Beckham is, aki állítása szerint bébiszitter nélkül nem is tudja, mitévő lenne.

Forrás: AFP

Mindezek ellenére a magas sarkú népszerűsége töretlen, sőt. Vannak, akik a "nehezített pályától" sem riadnak vissza. Lady Gaga megszállottja a centiknek és köztudottan az extremitást sem veti meg. A tökéletes cipő óriási, feltűnő és inspiráló - állítja az énekesnő.

Forrás: AFP

A meghökkentő, olykor életveszélyes darabokért azonban él-hal a közönsége és a kritikusai is. 

Forrás: AFP

A Fame nevű parfümjének bemutatóján például kis híján nyakát törte az énekesnő, mert az esten életnagyságú parfümös üvegcseként jelent meg. 

Forrás: AFP

Merész megoldásokkal persze a vörös szőnyegen is találkozhatunk. A sztárok nemcsak ruhakölteményekkel, de valóságos cipészeti remekekkel is villognak. A fiatal színésznő, Alessandra Torresani például egy aranyszínű, gyémántkövekkel kirakott telitalpúban pózolt.

Forrás: AFP

Gwyneth Paltrow legfeltűnőbb darabja az utóbbi időben egy neonszínű, bokapántos magas sarkú. 

Forrás: AFP

Egy szó, mint száz: a magas sarok divatja örök. Az óvatosság azért nem árthat. Amerika nagyvárosaiban például a munkahelyükre igyekvő nők sportcipőben gyalogolnak, a magas sarkút pedig csak az irodában húzzák föl. Meglehet, tűsarkúban fantasztikusan festünk, a viselését mégis ajánlatos különleges alkalmakra tartogatni.

Forrás: [origo]Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!Divatbotrányok: prostis dívák a színpadonhttp://www.life.hu/legytrendi/20130417-divatbotranyok-sorozatban-prostis-divak-a-szinpadon-taylor-momsen-lady-gaga.html Divatbotrányok: Ahol a sztárok is levetkőznekhttp://www.life.hu/legytrendi/20130411-divat-es-botrany-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-playboy-magazin.html Divatbotrányok: A Minaj-hadművelethttp://www.life.hu/legytrendi/20130403-nicki-minaj-botranyos-enekesno-szerepel-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban.html Divatbotrányok: Teltek és észveszejtően szexisekhttp://www.life.hu/legytrendi/20130327-divat-es-szepseg-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-duci-szepsegek-freja.html Divatbotrányok: Courtney Love, a zűrös özvegyhttp://www.life.hu/legytrendi/20130319-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-courtney-love-muveszno-kurt-cobain-ozvegye.html Divatbotrányok: Karl, a divatistenhttp://www.life.hu/legytrendi/20130314-a-divatbotranyok-sorozatban-karl-lagerfeld-divattervezo-a-divatszakma-es-a.html Divatbotrányok: Pirelli újratöltve (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20130226-a-lifehu-divatbotranyok-soorzataban-a-pirellinaptarak.html