Sikertörténet: 60 kilót fogyott Angéla

diéta fogyókúraprogram sikertörténet fogyókúra mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angéla egy néhány évvel ezelőtti, balatoni nyaraláson döbbent rá, hogy elege van a tetemes súlyfeleslegéből. A többgyermekes édesanya 120 kilót nyomott, de azon a nyáron eldöntötte, hogy teljesen új életet kezd. Kitartásának és hihetetlen akaraterejének köszönhetően sikerrel járt: nem sokkal több mint egy év alatt 60 kilótól szabadult meg. Következzen most Angéla története.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.

"2011 augusztusában lettem 35 éves - épp egy balatoni nyaraláson voltam a kamasz ikerlányaimmal. A vakáció nagy evésekkel és sok pihenéssel zajlott, de akkor már azt éreztem, tovább nem dagadhatok. 162 cm-es magasságomhoz ugyanis 120 kilót nyomtam. Korábban már nem egyszer fogyókúráztam, mert mindig is duci voltam, hiszen genetikailag hajlamos vagyok a hízásra, a kövérségre. Voltak olyan időszakok az életemben, amikor évekig képes voltam tartani a súlyomat, de az utóbbi 10 év családi tragédiáinak feldolgozásakor mindig az evés és a helytelen táplálkozás győzött.

A fogyókúrám kezdetekor mínusz egy kiló volt a cél minden héten. Kiszámoltam a BMI testtömeg-indexemet, amiből kiderült, hogy 65 kilósan már normál súlyúnak számítok, így összesen 55 kg leadását céloztam meg. Egyik híres, divatos fogyókúrás étrendet sem követtem, de minden diétából átvettem olyan elemeket, melyek számomra szimpatikusak voltak, és amiket hasznosnak véltem. Nem vagyok dietetikus és orvos sem, de van némi közöm a táplálkozástanhoz és az élelmiszerekhez: vendéglátós tanárként tanítom ezeket a "tudományokat", de hát, mint a közmondás tartja, aki nem tudja, az tanítja...

Az alapelveim a következők voltak: száműztem az összes kenyeret - a fehéret, a barnát, mindet. Nem ettem fehér lisztet, fehér rizst, semmilyen cukrot, édességet, süteményt, zsírt, vajat. Mellőztem a panírozott, bő olajban sült húst, zöldséget, és burgonyából is csak minimális mennyiséget fogyasztottam. Semmit nem ettem este 6 után. Ha már mindenképpen definiálnom kellene ezt a fogyókúrát, akkor egy húsevő táplálkozáson alapuló, szénhidrátszegény, telített (állati eredetű) zsírsavakat mellőző étrendnek nevezném. Számoltam a kalóriákat: egy nap körülbelül 1000 kalóriát fogyasztottam. Állítólag egy normál fizikai aktivitású nőnek 30-50 évesen 2000-2200 kcal-t kellene enni. Mondjuk én biztos, hogy kivétel vagyok, nekem lassú az emésztésem, és minden egyes falatot képes vagyok hasznosítani és raktározni.

A fogyókúrás étrend önmagában szerintem semmit nem ér - mozgással kell kiegészíteni. 2011 szeptemberében mentem el először a barátnőimmel egy zumbaórára. Lihegtem, nem bírtam, de magával ragadott a hév. Akkor még a diéta elején itthon is tornáztam az egyik hazai fitneszguru ducitréning edzésprogramjára, és csak heti egyszer jártam zumbázni. Idővel, ahogy a kilók olvadtak, úgy vált a zumba könnyedebbé, és nagyon megszerettem ezt a mozgásformát. Hálás vagyok a nyíregyházi Lesch Zsófinak is, aki zumbaedző, és kedvességével, lelkesedésével egy nagyon jó csapatot kovácsolt össze, ahol nem számít a kor, és az, hogy miben és hogyan mozogsz. A sport által kaptam egy új családot, barátokat, és az életmódváltással egy új életet. Végül 2012 decemberére 60 kiló lettem. Átalakult az életem - energikusabbá, frissebbé váltam. A zumba örök szerelem maradt, a mai napig heti 4-5 alkalommal járok ilyen edzésre. Remélem, sok duci nő tud erőt meríteni a történetemből, hiszen sosem késő, és az akaraterő mindent legyőz!

Egy biztos, minden fejben dől el - lehet, hogy ez már közhelynek számít, de tényleg így van. Hiába gondolja valaki azt, hogy szüksége van a fogyókúrára, amíg nem tudatosul benne a dolog, addig nem lesz hosszú távú az eredmény. De ha feleszmélünk, az olyan érzés, mint amikor kigyullad egy piros lámpa. Onnantól tudatossá válik a dolog, hiszen ez a folyamat nemcsak a fogyókúra időtartamára szól, hanem akár egy életre is. Mit érnek a leadott kilók, ha utána ugyanazt az életmódot folytatjuk, mint előtte? Semmit!"

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.