A tavaszi megújulást sokan a fodrásznál kezdik. Ha új színre vagy formára nem is, apró változtatásokra mindenki kapható. Ha még nem döntötted el, milyen frizurával fogsz hódítani a tavaszi napsütésben, kövesd cikkünket és a sztárokat, akik a frufru mellett voksoltak.

A frufru igencsak kényes kérdés, a legjobb, ha szakértő fodrászra bízod magadat. Ő tudni fogja, mi áll neked igazán jól, ugyanis figyelembe veszi a szemeid közti távolságot, a homlokod magasságát, és persze az arcformádat is. Ezeket az ismereteket elmondjuk mi is, hogy biztosra menj.

Ovális arcforma

Az ovális arcúak vannak a legelőnyösebb helyzetben, nekik bármilyen fazon jól áll. Egyenes, tömött frufru, oldalra fésült, vagy középen elválasztott, kifelé kunkorodó is.

Forrás: AFP

A babaarcú Jessica Alba a klasszikus fazonú frufrutól egzotikus lesz, az oldalra fésült, egész homlokát átívelő frufruval kedves, egyben szexi is. Nézzétek képeinken, milyen sok arca van!

Forrás: AFP

Hosszúkás arcforma

A hosszúkás arc is sok lehetőséget rejt. Az egyenes, lelógó haj hosszítja az arcot, így érdemes megtörni a frizurát, az arc bármely magasságánál. Ez azt jelenti, hogy a teli frufru, a kerekített frufru, vagy a hosszabb, oldalra fésült frufru is ajánlott. Liv Tyler is jól variálja frizuráit, ügyes megoldásokkal a hátközépig érő haja az arcát nem hosszítja még jobban és mindegyik frufruja előnyös. A képeket nézve tényleg csak a fodrászon múlik, jól tudja-e a dolgát, vagyis mindegyik arcformához megtalálható a megfelelő frufru.

Forrás: AFP

Szív alakú arcforma

A szív alakú archoz az oldalt elválasztott, oldalra fésült a megfelelő választás, amelyik a homlokot nem fedi el teljesen. A szív alakú arc ismérve, hogy a homlok sokkal szélesebb az állnál, a tömött pedig frufru még inkább szélesítené a homlokot. Törekedj az egyensúlyra!

Kerek, széles arcformához

A széles vagy kerek arcú lányok is sokféleképpen variálhatják frizurájukat. Remek választás az oldalválaszték, kacéran félrecsapott frufruval. A tömött frufru csak akkor áll jól, ha a frufru szélesebb, mint az arc, így a szélei keretezni fogják, egyúttal vékonyítják az arcot. A keretezést úgy képzeld el, mintha egy képet néznél: a szín, a stílus, a keret mérete fogja kiemelni a képet. Nicole Richie fodrásza betartotta az említett szabályokat, sajnos mégis összenyomja a sztár arcát a frufru.

Forrás: AFP

Közel ülő szemek

Közel ülő szemekhez ne vágass frufrut, ugyanis összehúzza a tekintetet. Ha mégis ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy teli frufrud legyen és szemed közti távolság kicsi, akkor a sminkeddel ellensúlyoznod kell. Jennifer Aniston frufruja az első képen félig szabadon hagyja a homlokát - ez némileg nyitja az arcot és a tekintetet. Ha nem így tenne, és szemébe hulló, egyenes frufrut viselne, a szemei kancsalnak tűnnének. A második képen teljesen szabadon látszódik a homloka - ugye, mennyivel előnyösebb számára ez a frizura?

Forrás: AFP

Kicsi, beesett szemek

Ha kicsi vagy beesett szemeid vannak, tehát a szempillatő és a szemöldök közötti távolság a te esetedben szűk, akkor sem javasolt az egyenes frufru, mert bebetonozza a tekintetet, elvész a szem a hajrengeteg mögött.

Távol ülő szemek

Ha távol ülő szemeid vannak, akkor a középválaszték és a két oldalra ejtett haj széthúzza a tekintetet és inkább fogsz egy földönkívülire hasonlítani, mint csinosabb önmagadra. Fontos megjegyezni, hogy a távol ülő szemeket a sminkkel lehet igazán korrigálni, optikailag közelebb hozni egymáshoz.

Tudtad, hogy az arc  közepéig vagy az arc aljáig érő tincs is nevezhető frufrunak? Miranda Kerr szupermodellnek például ilyen frufruja van, ami igencsak bájossá teszi őt. A normál szemtávolság megengedő a frufruviselést illetően. Megsúgjuk, hogy ha szereted a különc kinézetet és nem bánod a pillantásokat sem, az említett szabályok átléphetők.

Forrás: AFP

Apró trükkök

A kellemes külső kialakítása vagy megtartása érdekében jó tudatosítani a következőket. Markáns archoz szögletes frufru nem ideális, mivel az még inkább kiemeli az arc és arcélek karakánságát. Szemüveget viselőknek nem ajánljuk a frufrut, mert a hajad mindig a keret mögött fog landolni. A közép- és oldalválaszték mindig nyitja az arcot. Figyelni kell, oldalt meddig tartson a frufru, vagyis az oldalsó hajtömegbe ne fusson bele, mert akkor ott elvész a frizura.

Sztárok frufruval

A sztárok természetesen megelőzik a trendet. Beyoncé tökéletesen egyenes és fényes hajjal, új frufrujával drukkol kedvenc csapatának. Teljesen más tőle, de tudja viselni ultratrendi frizkóját. Mi mindenhogy szeretjük.

Forrás: AFP

Az amerikai elnök felesége is az elsők között vágatott magának frufrut. Michelle Obamát tavaly decemberben még hagyományos, oldalra fésült, magasított frufruval láthattuk, januárban, a születésnapján már új, merész frizurájával ünnepelt. Utóbbi szerintünk fantasztikus, laza és életteli lett tőle a first lady.

Forrás: AFP

Rihanna átalakulásait nem tudjuk nyomon követni, szinte minden héten más arcát mutatja. Vörös haja és tömött frufruja elgondolkodtat, első blikkre nem mondanánk, hogy lelkesedünk érte... de el sem vetjük. A színe vad, figyelemfelkeltő, pont amilyen mentalitású az énekesnő. Egyedi és ezért hajlunk a tetszik gomb irányába.

Kate Middleton megjelenése igazán légies lett új stílusú hajával. A majdnem egyforma hosszú loknik végre frufrut kaptak, enyhe oldalválasztékkal, ami a homlokát szabadon hagyja. Kicsit Charlie angyalai érzetünk támadt, nem pejoratív értelemben. Sokkal szabadabbnak tűnik a hercegnő az új frizurájával.

Forrás: AFP

Instant szépségtipp: Sztárfrufrukhttp://www.life.hu/life/galeria/20120810-instant-szepsegtipp-sztarfrufruk-haj-szepseg-divat-trend.html Borzalmas frufruk - Heti beauty-mustrahttp://www.life.hu/szepulj/20120531-borzalmas-frufruk-a-voros-szonyegen-heti-beautymustra.html Válassz az arcformádhoz illő frufrut!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110207-frizura-es-frufru-az-arcfomahoz.html Te is elköveted? Az 5 legnagyobb hajápolási hibahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130419-hajapolasi-hibak-tul-szoros-copf-hajfestes-dorzsoles-torolkozovel.html Rémálmom, a zsíros haj - Mihez kezdjek vele?http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130415-takacs-nora-szakertoi-level-a-zsiros-haj-megszuntetese-igy.html A hajhullás 6 leggyakoribb okahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130221-hajhullas-okai-fogyokura-terhesseg-szoros-frizura-stressz-betegseg.html