Tökéletes cicid lehet! Hollywoodi rafinériák

mell mellformálás trükk a nap cikke mellbimbó melltartó Hollywood mellbimbó tapasz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szivacsos push-up melltartók kora rég lejárt: sokkal rafináltabb trükköket vethetünk be mellünk észrevétlen formálásáért - legalábbis ruhában. Mint kiderült, a  kétoldalú ragasztó és a szilikon a hírességek két legjobb barátja.

Ragasztós mellemelő tapasz

Kissé megereszkedtek már a melleid? Semmi gond, már arra is van megoldás, hogy melltartó nélkül megemeld őket. Ez a trükkös, közepén kettéhajtott tapasz egyesíti a mellragasztó és a szilikonos melltartó előnyeit: egyik felét a mellbimbó fölé kell ragasztani, másik felénél fogva pedig meg kell emelni a mellett a kívánt magasságba, majd a tapasz másik felével rögzíteni. Mivel az eszköz teljesen átlátszó, férfi legyen a talpán, aki tapintás nélkül rájön a turpisságra - ráadásul mivel vízálló tapaszról van szó, nyáron is gond nélkül viselhető.

Felragasztható öntapadós melltartó

A kivágott nyári ruhák, hátrész nélküli felsők vagy merész kisestélyik szinte lehetetlenné teszik a melltartó viselését. Bár a nyakba akasztható vagy átlátszó pántok némileg megoldást nyújtanak a problémára, a szakavatottak mégis az öntapadós melltartóra esküsznek. Ez a szilikonból vagy szilikonnal bélelt szivacsból készült eszköz a test melege és az orvosi szilikon segítségével marad a helyén - legalábbis arra a néhány órára, míg szükség van rá. Mivel nincsenek zavaró pántok, sokak szerint kényelmes viselet, de a nagyobb, megereszkedett kebleknek nem biztos, hogy megfelelő alátámasztást nyújt, s a mellek bőrét sem hagyja lélegezni. Arról nem is beszélve, hogy nagyfokú izzadás esetén megtörténhet, hogy egyszerűen leesnek...

Mellragasztó

Az egyik legújabb őrület a push-up melltartót ötvözi a ragasztóval: tulajdonképpen formára ragaszthatjuk rendetlenkedő melleinket. A feltaláló Dawn Jackson kaliforniai kozmetikus, akinek egy idő után elege lett abból, hogy hosszú évek alatt sem találta meg a tökéletes melltartót. Újabb és újabb kebelemelentyűk vásárlása helyett kifejlesztett egy olyan ragasztóstiftet, mellyel csak azért is úgy állhatnak kebleink, ahogy azt mi akarjuk: beleragaszthatjuk a kedvenc melltartónkba, ruhánkba, kicselezhetjük a gravitációt, csak arról nem szól a fáma, hogy este, mikor levetkőznénk, mit tegyünk a fájdalommentes eltávolításért.

Mellbimbótapasz

Emma Watson neve nemcsak a Harry Potter-filmekkel, de a mellbimbótapasszal is összeforrt: új filmjének premierjén félrecsúszott a ruhája, s látni lehetett a trükkös kis tapaszt, mely a színésznő mellbimbóját volt hivatott elfedni. Lil Kim pedig már a kilencvenes évek végén felfedte, mi rejtőzik a ruhája alatt: egy fellépésén egyik mellét csak egy, a ruhájával színben harmonizáló tapasz takarta. Pedig a kis eszközt eredetileg nem is nők találták ki: hosszú távot futó férfiaknál jelentkezett gyakran a mellbimbó kidörzsölődésének problémája, s elkerülendő a véres, fájdalmas sérüléseket, a férfiak egyszerűen leragasztották a kényes területet. A nők főleg kisestélyik és vékony anyagú, kivágott nyári ruhák viselésekor veszik hasznát, hiszen így melltartó nélkül is elfedhetik mellbimbóikat. A gyakran virág vagy kereszt alakú kis tapaszt - melyet a villantó Liptai Claudia vagy Tolvai Reni sem használt teljesen átlátszó ruhájában - már hazánkban is kapni a boltokban. Bár még külföldön sem használja mindenki esztétikusan, ebbe a hibába Nicole Scherzinger is beleesett, amikor szalámi alakot vett fel a tapasz miatt a mellbimbója.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Lil Kim mellbimbótapasszal

Ruharagasztós melltapasz

Ragasztani márpedig tudni kell, pláne a köldökig dekoltált ruhák világában: Jennifer Lopez emlékezetes zöld Versace ruhája sem maradt volna a helyén, ha trükkös kis ragasztószalagok nem tartják meg a színésznő keblein. Mariah Carey pedig egyenesen külön asszisztenst tart csupán arra, hogy valaki folyamatosan odaragassza ruháját méretes kebleihez. Ezek a mindkét oldalukon ragadós csíkok és foltok egyik fele a bőrre, másik pedig a ruha anyagára tapad, így elkerülhetők a kínos villantások. Bármilyen mélyen dekoltált felsőt vagy ruhát felvehetünk, akár le is hajolhatunk: a ruha ott marad, ahová ragasztottuk. Ha mindezt még a már említett stiftes mellragasztóval is kombináljuk, élő Barbie babaként pózolhatunk a legfényesebb partin is.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Jennifer Lopez mellkivillantós Versace ruhája

Nincs értelme a melltartónak?

Miközben nőként kebleink takarásával és igazgatásával voltunk elfoglalva, francia kutatók kiderítették, hogy tulajdonképpen nem is kéne melltartót hordanunk. Nemcsak a hátfájdalmak elkerülésében vall kudarcot, de a mellek megereszkedését sem gátolja meg: azok ugyanis nem attól kezdenek lógni, ha szabadon hagyjuk őket, hanem a hízás-fogyás változásaitól - no meg öröklött alkatunktól. A 15 éven át tartó kutatást végző Rouillon professzor egyenesen azt állítja, hogy a melltartó rendszeres viselése épphogy petyhüdtebb kebleket eredményez, amivel sok hazai szakértő is egyetért. Szerintük bár semmi problémánk nem származik a melltartó viseléséből sem, csupán akkor lenne indokolt, ha sportolás közben zavarnak ugráló domborulataink, vagy ha a mellek alatt kialakuló bőrproblémákat előznénk meg.

Melltorna: hasznos vagy hatástalan?

Sok kismellű vagy megereszkedett keblű nőnek adott - igaz, csalóka - reményt a mellizomtorna, melytől formás, kerek és feszes ciciket reméltek. Azóta természetesen kiderült, hogy a főleg zsírszövetből álló mell formáján vajmi keveset változtat az alatta elhelyezkedő izomzat edzése, de teljesen mégsem kell lemondanunk a gyakorlatokról: a karok felőli oldalon ugyanis némi mellemelést kaphatunk cserébe kitartásunkért, így javulhat a keblek tartása, de a szegycsont felőli oldalon vagy a felső területen nem várhatunk semmiféle csodás változást. Annyi azonban tény, hogy egy nem túledzett, de formásan erős mellkason a legtöbb típusú mell még jobban mutat - ha mégsem, akkor még mindig választhatunk a ragasztóarzenálból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.