A konyhákban a sok finom fűszer között általában ott lapul a szódabikarbóna, mégis kevesen tudják, mennyi mindenre használható. Most lerántjuk a leplet erről a lúgosító hatású szerről, ami az emberi szervezetet tisztítja, de a lakás is csillogó-villogó lesz tőle.

A szódabikarbóna, bonyolultabb nevén nátrium-hidrogén-karbonát rendbe teszi a szervezet és a környezet kémiai egyensúlyát. Amikor a szódabikarbóna egy savas vagy lúgos anyaggal érintkezik, akkor arra törekszik, hogy semlegesítse, és kiegyenlítse a pH-értékét. Ez a kettős képesség segít abban, hogy a szervezeted savasodás esetén visszaálljon az egyensúlyi helyzetébe. Biztosan ismered a szódabikarbóna legismertebb hatásait, és használtad már gyomorégésre, húsok puhítására vagy süteményekbe keverve. Azonban ezeken  kívül még számtalan dolog tisztítható vele, és se vége, se hossza a fehér, selymes por csodás erejének.

Tudtad?
Dr. Tullio Simoncini kutató arra a következtetésre jutott, hogy a daganatot a candida okozza, aminek a legjobb ellenszere a szódabikarbóna. Ezért a rákos daganatok elpusztítására újfajta terápiát alkalmaz, amelynek az a lényege, hogy katéteren keresztül, infúzió formájában 5%-os szódabikarbonátot juttat az daganatot tápláló érbe.

Forrás: Thinkstock

Mire jó a szódabikarbóna?

A régi népi hagyományban számtalan praktikát találhatsz, amelyek a szódabikarbóna felhasználásának módjára adnak tanácsot. A lakásodban tisztításra és szagtalanításra használhatod, a hűtőben semlegesíti a savanyú szagokat, tisztítószerekhez keverve növeli azok erejét, az ezüst ékszereidet fényessé varázsolja, feloldja a kávé és tea okozta elszíneződéseket a bögréden, mosáshoz adva frissebbek lesznek a ruháid, kisebb tűz esetén pedig azonnali tűzoltásra alkalmas. Szódabikarbónás, nedves szivaccsal zsírtalaníthatod a bútoraid, és vízzel keverve készíthetsz belőle szájöblítőt. A környezetre káros tisztítószerek helyett szódabikarbónával tisztítsd a fürdőszobai és konyhai felületeket, mert így véded a környezeted, és a pénztárcádban is több pénz marad, mintha drága súrolószerekre költenél.

Próbáld ki: lúgosító szódabikarbóna-kúra:
Egy hónapon keresztül minden reggel éhgyomorra fogyassz el egy pohár forró vizet egy kis teáskanál szódabikarbónával, mégpedig olyan forrón és gyorsan, amilyen gyorsan csak tudod. (A szódabikarbonát 2 evőkanál hideg vízben oldd fel, majd utána öntsd rá a forró vizet.) Tíz perc elteltével igyál egy pohár hideg, lehetőleg tisztított vizet, amelyhez csepegtess 10-12 csepp frissen facsart citromlevet. Utána 30 percig ne egyél! Ha egy hónapon keresztül betartod a kúrát, már egy hét után könnyebbnek és vidámabbnak érezheted magad, mert a savak közömbösítése és kiválasztása teljes gőzzel megindul a szervezetedben.

 

Molnár Andrea letáncolja magáról a feleslegethttp://www.life.hu/ez-zsir/20130424-a-szombat-esti-laz-szepsege-molnar-andrea-letancolja-magarol-a.html Szörnyen narancsbőrös Britney combjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130430-britney-spears-enekesno-combja-nagyon-narancsboros.html Igazítsd a gyógyulásodat az óra járásához!http://www.life.hu/ez-zsir/20130429-a-betegsegek-ellen-es-a-gyogyulasban-sokat-segit-a-kinai.html Megint visszahízott Kelly Osbournehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130430-kelly-osbourne-celeblany-elengedte-magat-es-visszahizott.html Kerti sarkantyúka: a természetes antibiotikumhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130423-kerti-sarkantyuka-az-egyik-legjobb-termeszetes-antibiotikum.html 57 évesen is dögös a Szex és New York sztárjahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130429-kim-cattrall-szineszno-remekul-nezett-ki-a-laurence-olivierdijak-vasarnapi.html