Idén tavasszal és nyáron nagyon divatos a különböző mintákat összepárosítani. A Life.hu tippjeinek segítségével te is lehetsz merészebb. Időbe telhet azonban, amíg elsajátítod a minták keverésének művészetét, de hidd el, megéri most figyelni, mert a gardróbodból kihozható ruhaösszeállítások száma igencsak megugrik majd!

Ez a játékos trend előhívja kreatív énünket, de vigyázat, nem mindegy, hogyan mixelünk! Nem csoda, hogy az ember lánya kicsit bizonytalan ezzel a trenddel kapcsolatban, hiszen mások azon tűnődhetnek, vajon szándékosan öltöztünk így, vagy csak nem néztünk tükörbe, mielőtt elindultunk otthonról. Ez nem feltétlenül rossz dolog, de éles vonal húzódik a sikkes és a katasztrofális között - különösen, ha a minták keveréséről van szó.

1. Az első lépés a kulcsdarab kiválasztása: legyen az egy virágmintás szoknya vagy leopárdmintás blézer, használd ezt kiindulópontként.

2. A pöttyök és csíkok párosítása az egyik legegyszerűbb módja a mixelt hatás elérésének. Ha még nem vagy biztos a dolgodban, ez a neked való kombináció. A következő "fokozat" a csíkos és virágos minta keverése. Válassz kicsit színesebb virágmintát és ehhez olyan csíkosat, mely neutrális színekből áll.


1. Mango - 9.995 forint, 2 H&M - 6.990 forint, 3. H&M - 2.990 forint
4. KG by Kurt Geiger (ASOS) 52,5 font, 5. Zara - 9.995 forint

3. Válassz egy színcsaládot! Ez nem azt jelenti, hogy ugyanolyan színűnek kell lenniük a ruhadaraboknak, de azt javasoljuk, ugyanaz a színtónus köszönjön vissza rajtuk. Ha például a nadrágod élénk virágmintás, a felsőd is élénk színű legyen. A hasonló színek segítenek a minták összeolvadásában, elkerülve az éles kontrasztot.

4. A minták nagysága kulcsfontosságú. Ha megvan, hogy az egyik darab nagy, élénk mintás, párosítsd egy kevésbé domináns, kisebb mintával. Ha ugyanolyan nagy mindkét minta, a hatása nem olyan lesz, mint amilyet szerettél volna, hanem kellemetlen lesz a szemnek.


1. Mango - 9.995 forint, 2. Zara - 2.995 forint, 3. Stradivarius - 2.595 forint
4. H&M - 29.990 forint, 5. Mango - 14.995 forint

5. Ne kombinálj a kettőnél több mintát, nem szabad túlzásokba esni. Ha az outfit egy harmadik ruhadarabot is megkíván, az legyen egyszerű és egyszínű, hogy kicsit ellensúlyozza a mintákat.


1. H&M - 12.990 forint, 2. Zara - 9.995 forint, 3. Mango - 2.995 forint, 4. Zara - 2.995 forint
5. Stradivarius - 13.995 forint, 6. Mango - 7.995 forint

6. Próbáld ki a textúrák mixelését! Ha nem vagy elég bátor több minta viseléséhez, akkor egy finomabb megközelítése ennek a trendnek a különböző textúrájú darabok párosítása, mint például egy fodros blúz és csipkés szoknya, vagy tweedkabát és áttetsző top együttes viselése.

7. És ami a legfontosabb: légy biztos az összeállításodban! Ha csak egy kicsit is ideges, bizonytalan, esetleg félénk vagy, ne vedd fel! Ez az a trend, amely egyértelműen megköveteli a magabiztosságot.

 

Csináld magad! Telefontuning körömlakkalhttp://www.life.hu/legytrendi/20130430-csinald-magad-szines-telefontok-koromlakkal.html Már megint Kristen Stewart öltözik a legjobban a világonhttp://www.life.hu/legytrendi/20130501-kristen-stewart-2013ban-a-vilag-legjobban-oltozott-noje-a-brit.html A legdivatosabb fejfedők nyárrahttp://www.life.hu/legytrendi/20130430-divatos-fejfedok-nyarra-szalmakalapok-sapkak-kalapok.html Tragédiák a divat világábólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130429-tragikusan-elhunyt-divatszakemberek.html Így lehetsz stílusos kismamahttp://www.life.hu/legytrendi/20130419-kismamakent-is-lehet-divatos-megmutatjuk-a-legstilusosabb-kismamaruhakat.html Divatbotrányok: Veszedelmes lábbelikhttp://www.life.hu/legytrendi/20130423-divatbotranyok-veszedelmes-labbelik-a-tusarku-cipok.html