A klorogénsav a zöld kávé egyik fő összetevője és ennek köszönhetően remek zsírégető hatása van. Így amellett, hogy egy jóízű forró kávét kortyolgatsz, még a felesleges kilók és a méreganyagok is távoznak a szervezetedből.

A zöld kávébab a nevét természetesen a színéről kapta, a formája pedig hasonlít barna megfelelőjéhez, csak sokkal egészségesebb nála. Méghozzá azért, mert az ízletes kávé élvezete mellett zsírégető és antioxidáns hatása van, csökkenti az éhségérzetet és energikus leszel tőle egész nap, anélkül, hogy megdobogtatná a szíved. A zöld kávé a koffeintartalmának köszönhetően felfrissít, élénkít, aktivizál, pedig a benne található koffein nem ugyanaz, mint ami a fekete kávéban található. A fekete kávé más összetételű koffeintartalma csak rövidtávra és hirtelen aktivizálja a szervezetet, a zöld kávéban található koffein azonban lassan és hosszabb időre éri el ugyanezt a hatást.

Forrás: Thinkstock

Amerikában a fogyókúrázók előszeretettel használják a zöld kávé kivonatot tartalmazó kapszulát. A kutatások pedig azt igazolják, hogy azok, akik több héten keresztül szedték a kivonatot - anélkül hogy változtattak volna az életvitelükön vagy az étkezési szokásaikon - gyors fogyásról számoltak be.

Tudtad?
A zöld kávé akkor is segít, ha az a problémád, hogy keveset eszel, mégis hízol. A kávébab ugyanis serkenti a lassú anyagcserét, és javítja a sejtek mikrokeringését. A zöld kávé csökkenti a táplálékokkal bevitt szénhidrátok zsírrá alakulását, ez pedig azért fontos tény, mert a túlsúly egyik legfőbb felelősei a zsírok mellett a szénhidrátok.

 

Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL! 

Nagyon elhagyta magát az énekesnőhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130507-alanis-morissette-enekesno-meghizott-de-nem-zavarjak-a-kilok.html Ungár Anikó 60-on túl is topformában vanhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130430-ungar-aniko-nagyon-csinos-meg-mindig-kulonleges-edzesformaval-tartja-magat.html Kókuszvíz a gyönyörű színésznő titkos fegyverehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130506-megan-fox-szineszno-kokuszvizzel-szepul.html