Szerintetek miben lehet hibás az a 15 éves, szerény, jótanuló kislány, akit évek óta terrorizálnak az osztálytársai? A Bezzeganya blog egyik anyukája sem érti a helyzetet, mindenesetre elmesélt egy igencsak felháborító történetet, amelyre nem találunk magyarázatot.

"Egy anyuka vagyok, négy gyerkőccel (mind kislány). A sok apró-cseprő gond mellett van egy nagy, amin nem tudunk túllendülni, ehhez kérem a segítségeteket. A második lányom, Lili, 15 elmúlt és gimibe jár. Jó képességű gyerek, de átlagosnak mondhatom. Amit tudni kell róla, hogy nem védi meg magát, nem áll ki magáért, amiben valószínűleg nekem is nagy szerepem van, sajnos. Igyekeztem helyrehozni, de kevés vagyok hozzá.

Forrás: Thinkstock

Általános iskola 3. osztályától bekerült egy "elit" osztályba egy városszéli, falusias jellegű iskolából. Az itt tanuló gyerekek nem is nagyon fogadták el őket, de mivel többen jöttek együtt, nem volt veszélyes. Negyedik osztályban megírta a felvételit a nyolcosztályos gimnáziumba, ahová fel is vették. A gondok itt kezdődtek, mivel nagyon sok olyan gyereket is felvettek, akik a tudásuk alapján nem, viszont szülői közbenjárásra (városi nagykutyák) szintén bekerültek az osztályba. Köztük az előző osztályból származó hangadó fiú(k), (apuka rendőrkapitány). Bíztam benne, hogy az osztályfőnök ügyes lesz és a problémákat még kialakulásuk előtt megoldja. Nem így lett.

34 fős osztály, osztályfőnöknő arra hajlik, amerre a felsőbb hatalom. A lányom állandó célpont. Nem védi meg magát. Nem szaladgáltam be, az osztályfőnökkel telefonon beszéltem. Kiderült, az osztályfőnök szerint 'is' az én gyerekemben van a hiba. A fiú, akinek a papája valaki, szétrugdossa a lányom biciklijét, folyamatosan csúfolja, bántja, megalázza. És képzeljétek, erről senki nem tud. A gyerek felnőttek közelében egy angyal, eszméletlen, ahogy megvezet minden felnőttet, anyját, apját, pedagógusokat, mindenkit. Olyan elfogult vele mindenki. Közben az enyém minden nap itthon sír."

Egy nem "bezzeganya" történetét a Bezzeganya blogon olvashatod teljes egészében.

Egész életében vegetálni fog a kisfiamhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130415-bezzeganya-blog-egesz-eleteben-vegetalni-fog-a-kisfiam.html Anya, nem szeretlek, mert nincs kukid!http://www.life.hu/anyaskodj/20130422-bezzeganya-blog-anya-nem-szeretlek-mert-nincs-kukid.html Kakaó helyett vegyszert ivott a fiamhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130218-bezzeganya-blog-ilyen-ha-egy-keteves-gyermek-mergezo-vegyszert-iszik.html Apja kezében halt meg a kisfiamhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130502-bezzeganya-blog-apja-kezeben-halt-meg-a-kisfiam.html Mit csináljak a fiam fütyijével?http://www.life.hu/anyaskodj/20130212-bezzeganya-blog-mit-csinaljak-a-fiam-futyijevel.html A saját férjem fojtogatott és erőszakolt meghttp://www.life.hu/anyaskodj/20130207-bezzeaganya-blog-rendszeresen-eroszakolt-es-okollel-utott-a-reszeg-ferjem.html Rossz vagyok, ha nem akarom a férjem gyerekét?http://www.life.hu/anyaskodj/20130228-bezzeganya-blog-rossz-vagyok-ha-nem-akarom-nevelni-a-ferjem.html