Egyre több a pelenkás iskolás Nagy-Britanniában, akik nem tudják használni a vécét.

A szigetországban 5 évesen már iskolásnak számítanak a gyerekek, és úgynevezett előkészítő oktatást kapnak. A kenti közegészségügyi hatóság emberei a grófság 18 iskolájában összesen 24 olyan apróságra akadtak, aki nem tudta használni a vécét, így szülei pelenkázva járattak iskolába.

Thinkstock
Illusztráció

A jelenségért az ellenőrök nem a szülőket, inkább a modern pelenkákat hibáztatják, mert azok kényelmesek a gyerekeknek, szárazon tartják a kicsiket - írja az MTI. Az biztos, hogy az óvodák egyre több panaszt kapnak az iskoláktól a pelenkás csemeték miatt.  "A tanítók kezdenek attól tartani, hogy lassan többet kell majd foglalkozniuk a szobatisztaság hiánya okozta problémákkal, mint a tanítással. Az egyik létesítmény két tantermében is ki kellett cserélni a szőnyegeket" - mondta az egyik óvodapedagógus.

Szőke hercege van Péterfy Borinakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130509-peterfy-bori-enekesno-kisfia-doma-mar-22-honapos.html A Facebookról tudta meg, hogy a férje duplán nőshttp://www.life.hu/anyaskodj/20130508-lifenight-az-asszony-aki-facebookrol-ertesult-arrol-hogy-ferjenek-mar.html Első babáját várja a színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130508-rachael-leigh-cook-szineszno-elso-gyermekevel-terhes.html Kisfia született a modellnekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130507-lara-stone-modell-kisfiut-hozott-vilagra.html Kikotyogta Katalin és Vilmos titkát Harry herceghttp://www.life.hu/anyaskodj/20130506-harry-herceg-elarulta-a-baratainak-hogy-katalinnak-es-vilmosnak-kisfia.html