Korábban a Life.hu szakértője megosztotta velünk, milyen színűre érdemes festenünk a hálószobánkat. Ezen felbuzdulva olvasónk, Júlia egy további, lakberendezéssel kapcsolatos kérdést küldött nekünk. A konzervdobozok felhasználásához Mezei Katalin, a Life.hu iparművész szakértője adott tippeket.

"Tisztelt Mezei Katalin!

Rengeteg különböző méretű konzervdoboz halmozódott fel a háztartásomban, amelyekkel szeretnék valamit kezdeni. Hogyan tudnám őket lakás- vagy erkélydekorációként felhasználni?

Júlia"

Forrás: Thinkstock

Kedves Júlia!

Ezerféleképp hasznosíthatók a konzervdobozok. Sajnos képek nélkül nehéz ötleteket adni, de talán sikerül.

1. Az alaposan kimosott, cimkéktől megtisztított konzerves dobozokat muffinsütőként is használhatjuk. Előtte zsírpapírral béleljük ki.  A zsírpapírt körben bevagdossuk a doboz mélységére, hogy szebben lehessen beletenni. Még ajándékba is adhatjuk, mert a csillagszerűen kikandikáló papír és a kissé kipúposodó süti remekül néz ki.

2. A szokásos dekoráció erkélyre: virágtartó. Ami egyedi, az a technika, amivel készülnek: dekupázs, festés akrillal, vagy bevonás mozaikkal.

3. Szobába: a dobozt zseníliadróttal tekerjük körbe, és a végét leragasztjuk. Remek váza lesz így.

Sok sikert az elkészítésükhöz!

Üdvözlettel,
Mezei Kata

 

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.html Zsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.html Arccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.html Lopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.html A bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.html Így védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.html Így lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html