A hőmérséklet hol az egekbe szökik és a nyári ruhákban is melegünk van, hol pedig kabátban is fázunk, igazi szeszélyes tavasz az idei. A pasztell sminkek, körömlakkok és a hozzá illő lágy, hullámos frizurák nagyon menők mostanában, úgyhogy ha ránk hallgatsz, az idén te is tavasztündérnek sminkeled magad!

Nem a seszínű a pasztell

A színhatározó szerint a pasztell közepesen világos, telített, tiszta szín, közepes szürke tartalommal. A szín tompább árnyalata. Most egész könnyű lesz megtalálnod, ugyanis az üzletek polcai roskadoznak a pasztell árnyalatú ruháktól, kiegészítőktől. A tavalyi nyár slágere a menta volt, idén a kör bővült. A vaníliasárga, levendulalila, barack-, fagyi- és púderrózsaszín, babakék az idei trend színei. Lágy árnyalatok, amik a romantikus énünket előcsalogatják.

Forrás: www.lisaeldridge.com, Marie Claire/Troyt Coburn

Sminkelhetsz három, akár négy színnel is

A világos színek sem engedik meg, hogy a pillatőtől a szemöldöködig egyetlen színben ússzon a szemhéjad, de jó, ha láttatod a színt. A szem körbesatírozása egy pasztell színnel kevésbé divat, mintha kettő, három, akár négy színnel dolgozol. A vaníliasárgát használd a belső szemzugba és a szemöldököd alá, kiemeli a tekintetedet.

Forrás: www.lisaeldridge.com

Kedvencünk a levendula. Ahogy a növény illata nyugtatólag hat, úgy a szín is harmonizál. Jótékony hatásai mellett bárki bátran sminkelheti magát lilával, a kulcs az egyéni árnyalat megtalálása. Fesd az egész szemhéjadra, a mélyítővonalban és fölötte is satírozd el egy buci ecsettel. A satír halványodjon a szemöldököd felé és olvadjon össze a szemöldökcsontodon várakozó vaníliasárgával. A két szín találkozásánál a rózsaszín is megjelenhet. Három szín használatakor kifinomultabb lesz a sminked (a bohóc jelzőt gyorsan felejtsd el!). Az alsó pillasort szabadon is hagyhatod, de ha nem bírsz betelni egy színnel, jöhet a pasztellkék vagy a jól ismert menta. Másik lehetőség, hogy a szemhéjadra festett színnel megegyező színű ceruzával kihúzod a vízvonal teljes hosszát, sőt a felső pillasor külső ívénél is mélyíthetsz vele. A vonalat aztán satírozd el, éles kontúrok semmiképpen ne legyenek. Szempilládat a szokásos feketével színezd, ügyelve, hogy a szálak szét legyenek választva és ne csüngjön rajtuk sok festék.

Krémes pirosítók: kettő az egyben

A krémes pirosítók adják a legtermészetesebb végeredményt, ugyanis fényük a bőr csillogását adja vissza. A legtöbb krémes pír az ajkakra is használható, tehát spórolsz és praktikus is, mert egy tégely két funkciónak is megfelel. A barack vagy rózsa árnyalat bármelyik pasztell sminkhez jól mutat. Az orcák felső részére ujjbegyeddel, puha, ütögető mozdulatokkal dolgozd a bőrbe. A bronzosítót és általában a csillámos vadságokat hagyd meg a fülledt nyári éjszakákra. Átlátszó szájfények, barack és babarózsaszín rúzsok várják, hogy a neszesszeredbe kerülhessenek.

Forrás: www.lisaeldridge.com

Határvonalak nélkül

A pasztell sminkek készítésénél az egyetlen szabály, hogy a színek összemosva mutatnak szépen. Ehhez jó, ha gyakorlod a satírozást, az árnyalatok "összeillesztését". Ha csak úgy felkened a festéket, paca hatású lesz, most pedig elsődleges szempont a kifinomultság. Képzeld magadat egy tündér helyébe, aki röpköd egyik virágról a másikra... ennyire éteri ez a trend is.

Laza kontyok és fonások

Mivel a pasztell színekben semmi feszes nincsen, a frizuradivat is követi ezt az irányt. Az eddig fejtetőre illesztett, csavart kontyok lazultak, talán egy kicsit lejjebb is csúsztak a fejtetőn. Ha kényelmesnek érzed, a tarkódon is hordhatod a kontyot, kissé rendezetlen állapotában hagyva azt. Fogd össze lazán, mint amikor zuhanyzáshoz készülődsz, vagy klasszikus módon fond be, párszor tekerd meg és néhány hullámcsattal rögzítsd. Néhány szálat, vékony tincset huzogass ki, de van egy tippünk is: nyomkodd vagy dörzsöld meg körkörös mozdulattal a feltűzött kontyodat, így a szálak maguktól kiesnek.

Forrás: www.lisaeldridge.com

Ennél vagányabb vagy?

Simítsd hátra a hajadat, csatold kétoldalt, vagy hátul két tincset köss össze, esetleg szimplán wax segítségével rögzítsd, de maradjon természetes, ne legyen vizes hatású. A lényeg a puha, natúr állapot elérése, illetve megtartása. Ha ennél is vagányabb vagy, ombre technikával menta és egyéb pasztell színeket is festethetsz a hajadba.

Forrás: www.lisaeldridge.com, Marie Claire/Troyt Coburn

Ha elért a zápor és behullámosodott a hajad, túrj bele, rázd meg, és dobd át az egyik oldalra. Ha a hossza megengedi, fonj belőle copfot, vagy csak a füled mögött gumizd össze és húzz fel néhány szálat, hogy a copf tömegét optikailag növeld és a kócos hatást erősítsd.

Érzéki pasztell körömlakkok

Mindegy, hogy fényes vagy matt, csak kenjük! Kiegészíti a sminkünket és öltözékünkön is sokat dob. Nem beszélve arról a hatásáról, hogy a nőiesség érzésünket is fokozza, még akár jókedvre is deríthet. A levendulalila és a barackárnyalatok a "bárhol, bármikor" kategóriába tartoznak, de a mentazöldet is sokan viselik. A matt lakkok a pasztellek krémességét hozzák vissza. Találd meg a kedvenc árnyalatodat és fesd mindegyik ujjad körmét más színűre!

Forrás: www.lisaeldridge.com

Miért félnek a magyar nők az élénk rúzstól?http://www.life.hu/szepulj/smink/20130322-miert-felnek-a-magyar-nok-az-elenk-ruzstol.html Kezdd bűbájos frufruval a tavaszt!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130424-frufru-mindenfele-arcformara.html A tavasz kedvenc színe: a smaragdzöldhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20130425-sminktrend-2013-a-tavasz-kedvenc-szine-a-smaragdzold.html Így lehet 8 perc alatt éveket fiatalodni!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130321-reggeli-8-perces-smink.html Csábíts te is pókszempillákkal!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130327-a-pokszempilla-az-uj-trend-keszits-te-is-magadnak-.html