Mit szólnál, ha az idei esküvői meghívódon kikötnék, hogy csak szuperhős-jelmezben jelenhetsz meg a lagzin? Komolyan vennéd? Egyre elterjedtebbek itthon is a tematikus esküvők: ilyenkor a pár egy bizonyos motívum köré építi fel a menyegzőt. Az egységes megjelenéssel különlegessé és egyedivé változtatják a Nagy Napot. Milyen témák a legnépszerűbbek 2013-ban? Ismerd meg őket, és inspirálódj!Jó pár éve egy már házasulandó korban lévő ismerősöm mesélt először a tematikus esküvőről. Unta, hogy minden évben egyre több kézfogóra hivatalos. A menetrend mindenhol ugyanaz volt, és mivel őt nem hozták lázba a csipkés ruhák és a rózsaszín székszoknyák, a nyár végére vissza sem tudott emlékezni, melyik volt Jucus, és melyik Kata nagy napja. Ez a lelkes fiatalember jegyezte meg, hogy az ő esküvője bizony nem fog bekerülni a felejtős lagzik sorába! Képregény-mániásként szuperhős-lagzit tervez, ahol nemcsak a dekoráció és a jegyespár ruhája lesz latexből, hanem a vendégeké is. Hogy azóta sikerült megszerveznie a különleges estét? Nem tudom, de lassan már nem lepődök meg, ha szivecskés kép helyett Batman mosolyog rám a meghívóról. A tengerentúlon az egy-egy színárnyalat köré rendezett dekorációk mellett megjelentek a romantikus, vintage vagy mintás témák is. Úgy tűnik, az ötletek tárháza kimeríthetetlen. Íme a legnépszerűbb témák 2013-ban.

Pöttyös esküvő

Idén nyáron már nem csak a piros pöttyös az igazi. A lagzikon jöhetnek kék, szürke vagy akár fehér alapon fehér pöttyök is. Az asztali dekorációk mellett a kreatív menyasszonyok a cipőre, a tortára vagy ne adj isten az esküvői ruhára is varázsolhatnak pettyeket.
A babos mintával azonban nem árt vigyázni, mert optikailag nagyobbnak láttat, ami egy esküvői torta esetében nem, ám a menyasszony esetében nagyobb probléma.

Forrás: weddinglands.com, dawnephoto.com, style.com, ruffledblog.com, etsy.com


Virágeső

Miben különbözik a virágeső névre keresztelt esküvői stílus a szimpla esküvői virágdekorációknál? Először is, az ilyen tematikus esküvőkön nincs külön virág- és egyéb dekoráció, kizárólag virág van. De abból rettentő sok. Már-már túl sok. Másodszor a kiválasztott növény feltűnik az esküvői autón, a boldogságkapun, a terített asztalon, sőt, még az oltáron is. Általában a virágesőben csak egyfajta vagy egyszínű virágokat raknak a dekoratőrök, hogy az illatorgia mellett azért a vendégek szemét valamenyire megkíméljék. A hatalmas virágkölteményekkel nem árt vigyázni, ugyanis a nyári melegben könnyen szirmukat és formájukat vesztik - akár már az esküvő kezdetére is.

Forrás: amareloouro.com, indulgy.com, rachelaclingen.com, weddingphotography.com.ph

Páváskodj!

A királyi madár a nap, az isteni fény és a halhatatlanság jelképe, nem csoda, hogy egyre népszerűbb a házasulandó párok körében. A mitológia szerint, ha két páva fog közre valamit, "ott a sötétség be nem mehet", és "ahol a páva lakik, ott a Nap fényét, az aranyat mindig ünneplik." Örök boldogság és gazdagság - ki ne vágyna erre? Az erőteljes minta általában csak kiegészítőként jelenik meg a dekorációban, legtöbbször a fehér alapszínt díszíti. Egy-két pávatoll azonban remekül mutat az esküvői frizurán vagy a menyasszonyi csokorban, azonban egy komplett pávatollból készült esküvői ruhára nem csak a nagyszülők mondanák, hogy más tollával ékeskedni bűn!

Forrás: thepastrystudio.com, andruloyd.tumblr.com, gobetos.com,


Ombre lagzi

A tavalyi színátmenetes frizurák és ruhák után nem meglepő, hogy idén az esküvőkön is hódít az ombre stílus. A hippikorszakot idéző festés jól mutat az esküvői tortán, a székszoknyákon, talán még a csokornál is, azonban a félig festékbe mártott menyasszonyi ruha igen meglepő választásnak bizonyul. Nem attól retteg minden ara, hogy leeszi, összekeni vagy letapossa a ruháját? Bár az ombre szemet gyönyörködtető árnyalatai jól mutatnak a katalógusokban 1-2 dekoráció erejéig, mégsem ajánljuk, hogy a teljes esküvőt felfűzd rá. Ugyanis az már nagyon sok lenne.

Forrás: modernweddingshawaii.com, lover.ly, elizabethwraydesign.wordpress.com, confettidaydreams,


Vintage

Vissza a múltba! A kütyüsített esküvőknek nagy konkurenciát jelent a múlt század hangulatát idéző "fapados" kézfogó. A stílus nem feltétlenül épít biedermeier bútorokra vagy antik étkészletre, sokkal inkább az "együtt örülünk" érzést próbálja visszahozni. Ehhez természetes alapanyagokat, például fa dekorációs elemeket használ és kerüli a felesleges flancolást (mint amilyen a terítő vagy a székszoknya). Általában pasztell árnyalatokat és fehéret használnak alapnak. A vintage esküvői stílus tökéletes kiegészítője a szabadtéri esküvőnek.

Forrás: confettidaydreams.com, alantephotographyblog.com, squidoo.com, weddbook.com,

Te milyen tematikus esküvőről álmodsz?

Forrás: [origo]Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!Te bevállalnád? Lagzi ogre módrahttp://www.life.hu/szeress/20130301-eskuvo-es-szerelem-divat-a-disneyeskuvo-legutobb-a-sherk-rajzfilm.html Esküvő lesz, vőlegény még nincshttp://www.life.hu/szeress/20130509-lifenight-az-eskuvo-mar-keszen-all-volegenye-azonban-meg-nincs.html Elbűvölő sminkek és frizurák esküvőrehttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130507-takacs-nora-szakertoi-level-smink-es-frizura-szepsegtippek-eskuvore-.html Káprázatos lánykérés - összefogott egy városhttp://www.life.hu/szeress/20130516-olasz-ekszerdobozza-varazsolt-egy-norveg-telepulest-egy-fiu-lanykeres-miatt.html Lánykérés karra tetoválva - mernél nemet mondani?http://www.life.hu/szeress/20130423-uj-divat-hogy-a-karjukra-tetovaljak-a-ferfiak-hogy-hozzajuk.html A legmodernebb lánykérés - ez a jövő?http://www.life.hu/szeress/20130314-twitteren-kerte-meg-parja-kezet-egy-facebooknal-dolgozo-srac.html