Félig magyar a világ legidősebb modellje

modell kifutó idős szépség születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carmen Dell'Orefice, a világ legidősebb modellje 1931. június 3-án született - hétfőn ünnepli  82. születésnapját. Kevesen tudják, hogy a New Yorkban született szépség édesanyja magyar, édesapja pedig olasz volt. A ma is gyönyörű asszony 15 évesen pózolt először a Vogue címlapján.

Carmen Dell'Orefice 66 éve modellkedik - valószínűleg nincs még egy olyan ember, aki ezt elmondhatja magáról. A 82 éves, ezüsthajú modell külföldi bevándorlók, egy magyar balerina és egy olasz hegedűművész gyermekeként látta meg a napvilágot New Yorkban. Bár gyermekkorában balettáncos szeretett volna lenni - mint az édesanyja -, 12 évesen reumás láz miatt le kellett mondania a táncos karrierről. Carmen azonban nem sokat búsult, modellkedni kezdett, és 15 évesen már a Vogue címlapjáról mosolygott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az idős modell képeit nézd meg galériánkban!

Mint a legtöbb modell, 26 évesen ő is visszavonult, ám 41 évesen összefutott Norman Parkinson brit portré- és divatfotóssal egy partin, aki azt mondta neki, hogy "öreg szatyor létére" nem néz ki olyan rosszul, ezért "érdemes lenne visszamennie dolgozni". A nagymamakorú modell pedig azóta is fel-felbukkan ezüst hajával, szép arcával a címlapokon, divatheteken. Carmen egyébként - aki szókimondó és merész természetéről is ismert - saját bevallása szerint "naponta megküzd a szakállával".

Mikor megkérdezték tőle, mi tartja még mindig a kifutókon, a 177 cm-es modell azt válaszolta: "Nem tudom, hogy ez jó vagy inkább szánalmas. Egy biztos, még mindig élvezem a modellkedést, és jól tartom magam." Az akár 30 évet letagadható Carmen bátran vállalja fiatalságának titkát: jó csontozat, önfegyelem és szilikoninjekciók. "Azt gondolom, hogy Amerika mára felnőtt és elfogadja, hogy van élet 50-en túl is. Talán mert a népesség nagyobb része már elmúlt 50 éves" - nyilatkozta Carmen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Carmen Dell|Orefice - 81 éves modell a kifutónhttp://www.life.hu/legytrendi/20120913-carmen-dellorefice-81-eves-a-vilag-legidosebb-modellje.htmlPlus-size modell lett a molett diáklánybólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130603-lifenight-egy-duci-diaklanyon-akadt-meg-egy-hires-fehernemumarka-szeme.htmlFérfimodellként debütált Pál Déneshttp://www.life.hu/legykepben/20130527-pal-denes-enekes-a-voice-nyertese-modellkent-debutalt-de-marad.htmlHüllőket aggatott magára a modellhttp://www.life.hu/legytrendi/20130529-lifenight-kigyoval-pozol-cara-delevingne-a-victorias-secret-modellje-kislanykori.htmlBizarr - barátai is ittak a modell anyatejébőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130529-myleene-klass-modell-bevallotta-hogy-csaladja-es-baratai-is-ittak.html30 év után ismét pózol a szupermodellhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130523-lifenight-30-ev-utan-ismet-cimlapon-pozol-christie-brinkley-szupermodell.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.