Egy reklám kedvéért hizlaltak fel egy kislányt

duci hízás Ez Zsír! reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban egy pufi kislány képével ellátott hirdetés okozott botrányt a tengerentúlon. Kiderült ugyanis, hogy a fotón szereplő gyerek a valóságban sokkal vékonyabb és egészségesebb.

A képen egy túlsúlyos kislány látható, amint épp cukros levet szürcsöl. A hirdetés egy társadalmi kampány részeként jelent meg azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a gyermekkori elhízás problémájára. A megjelent reklámfotók azonban sokaknál kiverték a biztosítékot, és többen nemtetszésüket fejezték ki. "Vettek egy teljesen egészséges kislányt és Photoshop segítségével egy kórosan elhízott gyereket csináltak belőle. Nem csoda, ha az emberek felháborodtak ezen" - mondta Emma Brazilian, az Adweek riportere.

Marilyn Wann író és aktivista is értetlenül áll az eset előtt: "Hátborzongató, ahogy ezt a gyereket számítógéppel 'felhizlalták'. Ha a közegészségügy ilyen hazugságokat használ az üzeneteiben, akkor az embereknek miért kellene megbízni bennük?"

A reklámot készítő ügynökség szóvivője elmondta, a céljuk az volt, hogy az emberek beszéljenek az egészséges táplálkozásról. "A kampány azt a célt szolgálta, hogy tanítsa a szülőket, és felhívja a figyelmüket arra, milyen veszélyes lehet a gyermekkori elhízás, és hogy változtassanak a rossz szokásokon." Annak ellenére, hogy a hirdetés nagy vitákat generált, úgy tűnik, mégis elérte a célját, hiszen most mindenki erről beszél Amerikában.

http://www.youtube.com/embed/LfDtIZY7ufQ

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyokúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Elhízunk a boldogságtólhttp://www.life.hu/szeress/20130218-a-kutatok-szerint-a-boldogsag-hizlal-ime-nehany-tipp-elhizas.htmlBiztos, hogy készen állsz a gyerekvállalásra?http://www.life.hu/anyaskodj/20130514-biztos-hogy-keszen-allsz-a-gyerekvallalasra.htmlA te gyereked is jár babaegyetemre?http://www.life.hu/anyaskodj/20130508-babak-fejlesztese-jot-tesz-az-agyuknak-a-korai-fejlesztes-vagy.htmlAnorexia gyerekkorban: ki a felelős?http://www.life.hu/gyogyulj/20130313-anorexia-gyermekkorban-a-media-vagy-a-csalad-a-felelos-azert.htmlAnorexia, a modellek legnagyobb ellenségehttp://www.life.hu/legytrendi/20120919-divatbotranyok-anorexia-a-modellek-legnagyobb-ellensege.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.