Szülőként aligha nézünk szembe kínosabb pillanattal, mint mikor a gyerkőc ártatlan tekintettel arról érdeklődik, hogy kerül a kisbaba az anyuka pocakjába. A méhek és a virágok története csupán unalmas szülői kifogás: a gyerekeknek sokkal ötletesebb magyarázataik vannak!

"Ha egy férfi és egy nő nagyon-nagyon szeretik egymást, akkor a nő a testében felnevel egy babát" - foglalja össze a lényeget egy amerikai óvodás.

Társai sem fukarkodnak az ötletekkel:

"Anyu az orvosával csinálja a kisbabákat, de azt nem tudom, pontosan hogyan."

"Az anyukám minden nap beveszi a gyógyszerét, amit kisbabatablettának hívnak, attól megnő a hasában a baba. Mikor egyéves lesz, kijön, és sírni kezd."

Forrás: Thinkstock

"Egy család úgy lesz, hogy mennek az emberek az utcán, jeges a járda, és egy fiatal nő elesik, és egy fiatal férfi felsegíti. Megismerkednek, barátok lesznek, és egy pár hónap múlva megszeretik egymást és megházasodnak" - ezt már a kilencéves Mariann fogalmazta meg.

"Az anyuka és az apuka sokat puszilgatja egymást, így lesz a gyerek" - kontrázik rá egy kis csemete.

Egy másik amerikai gyerkőc ennél is részletesebb információkkal szolgál: "Apa elülteti a répáját az anya kertjében, amiből egy év után kinő a kisbaba."

A hétéves Zolinak valószínűleg édesapja mesélt a fogantatásról: "Hát, én úgy lettem, hogy az apukám nagyon vágyott egy gyerekre, de egy papának nem lehet gyereke, ezért elkezdett keresni egy mamát. Egy jó nagy mellű nőt keresett feleségnek, mert a mamáknak nagyon kell a mell, mert azon szoptatják a kisbabájukat."

- Óvó néni! - kezdte az egyik kis ovis. - Képzeld, lesz kistestvérem!
- Tényleg? És anyukád tudja már? - kérdezte az óvó néni.
- Nem, de majd megmondom neki! - hangzott a válasz.

Karcsi a szerelmet sem hagyja ki a dologból: "Szerintem a gyerekek szerelemből születnek. Egyik estén megtörténik a dolog, amihez nagy bátorság kell."

Máté irigyli is a babákat: "A kisbaba egy burokban van az anya hasában, és szerintem ott jobb dolga van, mint nekünk az iskolában."

"Anya hasában van egy baba, csak azt nem tudom, hogyan nyelte le."

A gyerekek Babaföldről jöttek

A reklámbeli apuka arckifejezése jól érzékelteti a szülők általános reakcióját az ominózus kérdés hallatán. A magyarázat viszont fantáziadús apukára vall: az emberek és az állatok kicsinyei honnan is jöhetnének máshonnan, mint a Bébilandia nevű különleges bolygóról? A gyerkőcöt azonban nem is olyan könnyű becsapni...

A videó illusztráció

Gyerekszáj: "Támadik a Jézuska és jön a nyuszi"http://www.life.hu/anyaskodj/20130318-gyerekszaj-gyerekek-mondtak-a-husvetrol.html Mit gondolnak a gyerekek a karácsonyról?http://www.life.hu/anyaskodj/20121215-gyerekszaj-mit-gondolnak-a-gyerekek-a-karacsonyrol-es-a-szeretetrol.html Édes gyerekdumák a szilveszterről, videón - Mi kérdeztünk, ők válaszoltakhttp://www.life.hu/anyaskodj/20111221-edes-gyerekdumak-a-szilveszterrol-videon-mi-kerdeztunk-ok-valaszoltak.html