Éji csillagles a pasiddal - Toplistás horvát kempingek

kemping utazás Horvátország program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs annál csodálatosabb élmény, mint a természet hangjaira, az azúrkék tenger látványára ébredni, és alkonyatkor egy koktél társaságában gyönyörködni a naplementében.  Ha nem akarsz túl sokat költeni az idei nyaralásra, és olcsó, ezzel együtt színvonalas szállást keresel, a Life.hu összeállításában biztosan megtalálod a legkellemesebb helyet, ahol felverheted a sátradat. 

1. Pihenj az Adria legnaposabb szigetén - Vira kemping, Hvar

Hvar kétségtelenül a világ egyik legszebb szigete, kristálytiszta tengerrel, gyönyörű öblökkel, strandokkal, festői levendula- és rozmaringmezőkkel, valamint olajfaligetekkel, de számos történelmi és kulturális látnivalóval is csábítja az idelátogatókat. Mindössze 4 kilométerre a gyönyörű Hvar városától, egy csendes öbölben található a 2006-ban újra megnyitott Vira kemping, amit több neves díjjal is jutalmaztak. A négycsillagos pihenőhelyen kellemes körülmények között pihenhetsz, gyönyörű kavicsos strandja szélvédett, így ideális úszásra és napozásra. A tábor szolgáltatásai közé tartozik az elektromos áram és a vízellátás, az ingyenes wifikapcsolat, a sátor-, lakókocsi-, robogó- és autóbérlés, mindemellett szupermarket, étterem és koktélbár gondoskodik arról, hogy a vakációd a lehető legkényelmesebb legyen.
Bővebb infó: http://www.campingcroatiahvar.com/camp-price-list.aspx

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

A kempingtől 600 méterre lévő sportközpontban számos szabadidős tevékenységnek hódolhatsz, és ha szeretnéd felfedezni a környék szépségeit, szervezett túrára is benevezhetsz.

2. Koktélozz az öbölben - Šimuni kemping, Pag-sziget

Pag Észak-Dalmáciában, Zadar közelében található, és a második leghosszabb sziget az Adrián remek klímával és strandokkal. A 300 férőhelyes kemping a sziget nyugati részén található, és fő előnye, hogy nagyon közel van a tengerhez. Itt soha nem fogsz unatkozni: megjutalmazhatod magad egy kellemes thai masszázzsal, benevezhetsz homokszobor-építő és gasztronómiai versenyre, hódolhatsz a sportolás örömeinek, a bárban pedig isteni koktélokat szürcsölhetsz. A fő üdülőhelyek Pag városa - amit a horvát Ibizaként is emlegetnek -, valamint Mandre, Kosljun és Novalja, ahol szintén csodálatos helyeket találhatsz a napozásra és a fürdőzésre.
Bővebb infó: http://www.camping-simuni.hr/

Forrás: www.camping-simuni.hr
Forrás: www.camping-simuni.hr

A Life tippje:

Ha Pag szigetén nyaralsz, feltétlenül kóstold meg a híres juhsajtot, de a helyi ételkülönlegesség, a zsályás bárányhús is megér egy próbát.

3. Sziesztázz mediterrán módra - Glavotok kemping, Krk

Az Adriai-tenger legészakibb és legnagyobb szigetét egy híd köti össze a szárazfölddel. A szépséges Krk-en kihagyhatatlan program a középkori jellegét hűen őrző óváros, a Košljun-sziget a csodálatos 16. századi kolostorral, Baška gyönyörű strandja, a Soline-öböl, és Fulfinium, az elhagyatott antik város, míg Vrbnik-ben megismerkedhetsz az autentikus konyhaművészettel. A sziget nyugati partján, közel a pezsgő éjszakai életéről híres Malinska városához található a Glavotok kemping, melyet mediterrán erdők és az Adriai-tenger övez. A kemping 750 vendég befogadására alkalmas, saját boltja és kavicsos strandja van egy búvárközponttal. A szabadidős létesítmények közé tartozik a meghitt hangulatú taverna, ahol számos mediterrán ételspecialitást és különleges borokat szolgálnak fel.
Bővebb infó: http://www.kamp-glavotok.hr/

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

A Life tippje:

Használd ki a szórakozási lehetőségeket, ha pedig kalandosabb pillanatokra vágysz, a kempingtől mindössze 6 kilométerre lévő Valbiska kikötőjéből áthajózhatsz Cres és Rab szigetére is.

4. Élvezd a naplementét az olajfák árnyékában - Pod Maslinom kemping, Dubrovnik

Ha tökéletes helyszínt keresel egy felejthetetlen és nyugodt nyaraláshoz, a "Pod Maslinom" 11 km-re található az Adriai-tenger legszebb városától, egy gyönyörű mediterrán faluban, Orašac-ban. A kétcsillagos táborból fenyőfákkal szegélyezett úton pár perc alatt juthatsz el az aprókavicsos strandokhoz és a kis csónakkikötőhöz. A faluban élelmiszerbolt, posta, orvosi rendelő, bowling- és kosárlabdapálya, illetve botanikus kert is található, egynapos kirándulás keretében pedig ellátogathatsz Lopud, Šipan és Koloeep szigetekre is. Nem hagyhatod ki a programodból a lenyűgöző Dubrovnikot se, amelyet az itt élők a szabadság metaforájaként emlegetnek. A város számos épületét az UNESCO világörökség részévé nyilvánították, az előváros pedig mediterrán eleganciát sugároz: tele színpompás leanderekkel, füge-, citrom- és narancsfákkal, amelyek bódítóan hatnak az érzékeidre.
Bővebb infó: http://www.orasac.com/cijenik.htm

Forrás: Facebook/Camp-Pod-Maslinom
Forrás: Facebook/Camp-Pod-Maslinom

A Life tippje:

Ha úgy döntesz, hogy szívesen felfedeznéd a közeli strandokat, érdemes ellátogatnod "Veliki zali"-ra, ami az egyik leglátványosabb strand a térségben, Mlini üdülővárosába vagy Cavtat halászfalujába, melynek apró öblei remek lehetőséget nyújtanak az úszásra.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.