A kánikulában egyre rövidülnek a szoknyák, a nadrágok, a felsők, az epilálással töltött idő viszont csak hosszabbodik - pláne akkor, ha szokatlan helyekről is el kell távolítanod a pihéket.

Zavaró szőrszálak az arcon

Különösen a sötét hajú, erősebb szőrzetű nők szenvednek az ajkuk felett megjelenő kis bajusztól vagy más kósza szőrszálaktól az arcukon. A borotválás ilyen esetekben nem jelent megoldást, hiszen a simaság hamar véget ér, s végül a férfiakéhoz hasonló borosta jelentkezik. Korábban még a szőkíttetés volt divatban, de ma már egy egyszerű bajuszgyanta megoldja a problémát, míg a kósza szőrszálakat szemöldökcsipesszel a legkönnyebb elintézni. Ha még havonta sem szeretnél kozmetikushoz járni emiatt, akkor a végleges szőrtelenítés jelenthet megoldást, ám a kezeléssorozatot csak az őszi hónapokban érdemes elkezdeni. Ennél jóval könnyebb dolgod van az orrban, fülben megjelenő szőrszálakkal, melyeknek egyébként biológiai funkciója van, így teljesen kiirtani őket nemhogy képtelenség, de káros is lenne. Praktikus orrszőrnyíró készülékekkel oldhatod meg a problémát, de ezeket se felejtsd el rendszeresen fertőtleníteni!

Thinkstock

A has pihéi

Alapvetően egész testünket pihék borítják, így nőként is előfordulhat a férfiaknál megszokott szőrcsík, csupán kissé kevésbé durva alapanyagból. Egyes esetekben viszont sötét színű, erősebb szőrszálak is kandikálhatnak a köldök körül, amit már érdemes eltávolítani: ha csak néhány szálról van szó, akkor a szemöldökcsipesz segíthet, szőrösebb típusúaknál pedig az epilátor vagy a gyanta fájdalmait kell elviselni. Ha nagyon kínzó a művelet, akkor kozmetikusnál a szőkíttetés vagy szőrtelenítő krém  is megoldást jelenthet, így kevésbé látványosak a kis szálak. A borotválás ezen a területen az archoz hasonlóan nem igazán ajánlott a borosta és az esetleg megerősödő kis pihék miatt.

Gondok a mellbimbó körül

Rémisztőnek tűnhet, hogy még ebben sem különbözünk a férfiaktól, de nyugtasson meg a tudat, hogy rengeteg nőnek találhatók erős fekete szálak a mellbimbója körül. Mivel rendkívül érzékeny területről van szó, a szemöldökcsipeszen kívül nemigen ajánlatos bármi más eszközzel nekiesni a pihéknek, s még így is legyél nagyon óvatos.

Thinkstock

Fazonigazítás

Abban szinte senki sem ért egyet, hogy az intim terület egészéről vagy csak egy részéről kéne leszedni a szőrt, de azt mindenképpen tudnod kell, hogy hírével ellentétben ez korántsem higiénikus eljárás. A teljes intim terület szőrtelenítése lassan ki is megy a divatból, ám így is akadnak még hívei, akik egy szál szőrt sem bírnak elviselni még a hüvelyük vagy a végbelük környékén sem. A legkevésbé fájdalmas módszer természetesen a borotválás, de ez a hajlatokban akár sérülést is okozhat, a hamar visszanövő szálak pedig kényelmetlenséget, bőrirritációt válthatnak ki. A fazongyanta elsőre kissé brutális, ám legalább tartós megoldás, melyhez ugyanúgy hozzá lehet szokni, mint a lábgyantához, de az igazi fanatikusok még epilátorral is képesek lecsupaszítani magukat. A végleges szőrtelenítés intim tájakon egyre népszerűbb - akik szeretnének örökre megszabadulni a borotválás mindennapos nyűgétől és a másnapi borostás, viszketős érzéstől - és megengedi a pénztárcájuk -, azoknak ez a legpratkikusabb megoldás.

Comb és a hajlatok

A kevésbé szerencsés alkatú nők nem állhatnak meg a szőrtelenítéssel a bugyi vonalánál, hiszen combjuk belső felén, de akár a fenekükön is nem elhanyagolható mennyiségű sötét szőr foglal helyet. A kétségbeesett borotválás általában csak kellemetlenségeket okoz, míg a gyanta vagy a szőrtelenítő krém már jól jöhet a combon található erős szőrök ellen. A fenék vonalában viszont igen érzékeny a bőr, így a sérülések megelőzésének érdekében inkább a kozmetikusoddal vagy bőrgyógyásszal konzultálj, ha tartós eredményre vágysz.

Hol szőrtelenítsen a férfi nyáron? Csajvéleményekhttp://www.life.hu/szepulj/20130527-ferfiak-szortelenitese-a-strandokon-ahogy-a-nok-latjak.html Gyönyörű nők, akik nem szégyellik, ha szőrösekhttp://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130418-sztarok-a-tulzott-szortelenites-ellen-modellek-es-szinesznok-akik-nem.html Hogyan kerül szőr a petefészekbe?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130329-csont-es-szor-petefeszekben-kislanymagzatok-fejlodesi-rendellenessege-a-dermoid-ciszta.html Veszélyes a nemi szervek szőrtelenítésehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130325-a-nemi-szervek-szortelenitese-borotvalasa-vagy-gyantazasa-megnovelheti-a-kulonfele.html A fiú, akinek még a szemgolyója is szőröshttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130115-szoros-szemgolyoval-elt-egy-19-eves-fiu-egy-ritka-daganatos.html