Arról már könyvet lehetne írni, hogyan szeretnénk tetszeni a férfiaknak, ám arról már sokkal kevesebb szó esik, hogy mi nők hogyan vélekedünk a férfiszépségről. A természetességet kedveljük a férfin, vagy igenis foglalkozzon magával ugyanannyit, mint egy nő? A Life.hu 5 lányt kérdezett meg, mennyire érné megrázkódtatás, ha a párja egy napon festett hajjal állítana haza.

Külföldön már megszokott

Míg a külföldi sztárok között már meg sem lepődünk Brad Pitt vagy David Beckham korábban gyanúsan szőke, vagy Tom Hanks, esetleg Arnold Schwarzenegger ősz szálaktól mentes haja láttán, addig hazánkban még kevés férfi sétál be fényes nappal, büszkén a fodrászhoz hajat festetni. Pedig nemcsak az öregítő, fehér szálaktól szabadulnak meg szívesen: a hajbeültetés, színezés, melírozás is egyre elterjedtebb a férfiak körében. Annak ellenére, hogy a nők egy része igencsak fenntartással fogadná, ha párja egyszercsak új hajszínnel jelenne meg a randin.

Forrás: Thinkstock

Barbi (23) nem vonzódik a festett hajú férfiakhoz:

"Cseppet sem tartom férfias dolognak a hajfestést, inkább piperkőcnek és túl lányosnak. Persze az ápolatlanság is zavaró, nem árt, ha egy férfinak rendesen le van vágva a haja, és rendszeresen mossa, de itt húzni kéne egy vonalat. Lehet, hogy konzervatív vagyok, de egy férfi ne fesse se a körmét, se a szemét, se a haját, hanem törődjön a családjával, legyen karakteres, humoros, megbízható. A szépítkezést hagyják csak meg nekünk."

Ági (34) a színezőket ajánlja:

"A külföldi sztároknál teljesen elfogadott, hogy egy új szerep kedvéért befestik a hajukat, vagy parókát kapnak, és ezen senki nincs fennakadva. A kedvencem Neil Patrick Harris, akinek nagyon jól áll a szőke haj, de ha már magyarokról beszélünk, akkor Aradszky Lászlónál is látszik, hogy messze nem ez az eredeti hajszíne, mégsem ájul el senki a felháborodástól. Ugyanígy kéne hozzáállnunk az átlagember hajfestéséhez is: miért ne kísérletezhetnének a férfiak, vagy fedhetnék el az ősz szálakat? Persze a bodorított, melírozott, agyonillatosított haj már szerintem is ciki, de egy-két színezés még belefér. Mondjuk a lenőtt festék nőknél sem kelt ápolt benyomást, ezért a lustább pasiknak inkább azokat a színezőket tudom elképzelni, amik idővel kikopnak."

Zsuzsi (32) ki nem állhatja:

"El sem tudnám képzelni, hogy egy férfi hajat festessen, ugyanúgy, ahogy nem értek egyet a szemöldökük szedésével vagy a szőrtelenítésükkel sem. Hogy néz már ki, ha a pasim több időt maszatol a fürdőszobában, mint én? Ennyi erővel festhetné a körmét is. A hideg kirázna a gondolattól, ha egy férfi a fogkeféje mellé letenné a kis neszesszerét a hajfestékével, szemceruzájával meg a ránctalanító krémjével, és nekiállna lábat borotválni mellettem. Nekem szükségem van arra, hogy a pasim különbözzön tőlem, és ha ez ápolatlanságnak számít manapság, vállalom. Nekem ez a férfias."

Forrás: Thinkstock

Lillát (22) inkább az ápolatlanság zavarja, mint a festék:

"Azt gondolom, hogy haladni kell a korral, és el kell fogadnunk, hogy a férfiak igényességéhez hozzátartozik az, hogy kozmetikushoz, fodrászhoz járnak. Míg nagyapám maximum az arcát borotválta, a barátom például a mellkasát és a hónalját is szőrteleníti, és rendszeresen ápolja a bőrét. Nekem semmi problémám ezzel, és ha egyik nap azzal állna elém, hogy befesteti a haját, inkább segítenék neki színt választani, mint hogy lehurrogjam. Ha én festhetem a hajam, akkor ő miért ne tehetné?"

Nóri (30) barátjának természetesebb lett tőle a haja:

"Egyszer az egyik régi barátom, akinek se szőke, se barna sem volt a haja, kiszőkíttette a tincseit, és nagyon jól állt neki. Olyan lazán, természetesen viselte és mesélte el, mi volt a fodrásznál, hogy eszünkbe sem jutott kigúnyolni, vagy kérdőre vonni. Ez is a férfi személyiségétől függ: ha illik hozzá, képes lezseren viselni, és nem aggódik miatta, akkor nyugodtan festetheti a haját, öltözhet divatosan, vagy használhat szolid sminket. Minden a hozzáálláson és a férfias kisugárzáson múlik, és nála ez megvolt."

Hol szőrtelenítsen a férfi nyáron? Csajvéleményekhttp://www.life.hu/szepulj/20130527-ferfiak-szortelenitese-a-strandokon-ahogy-a-nok-latjak.html Hajfestés a terhesség alatt - Igen vagy nem?http://www.life.hu/szepulj/haj/20120806-hajfestes-a-terhesseg-alatt-a-fodrasz-velemenye-es-a-kismamak.html Súlyos allergiás reakció: felpuffadt az arca a fiatal modellnek a hajfestéktőlhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111108-sulyos-allergias-reakcio-felpuffadt-az-arca-a-fiatal-modellnek-a.html Hajfestés - igen vagy nem? Mit mond a fodrász? Mit mond a bőrgyógyász?http://www.life.hu/szepulj/haj/20111019-hajfestes-igen-vagy-nem-mit-mond-a-fodrasz-mit-mond.html