fashion week konty öltözködés smink stílus magassarkú cipő vörös szőnyeg szépségmustra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu heti összeállításából kiderül, hogy a nyár legnépszerűbb trendjei - legyen szó frizuráról vagy éppen sminkről - igazán egyszerűen elkészíthetők, s hogy miért érdemes nagy hangsúlyt fektetni a kis részletekre. Végül pedig megnézzük a sztárok legbizarrabb összeállításait.

Kontyolj lazán!

A sztárok körében idén nyáron is tombol a kontyláz. Ez nem is meglepő, hiszen kétségkívül kevés olyan frizura akad, mely szinte minden megjelenéshez ilyen jól passzolna. Úgy tűnik azonban, hogy a bombabiztos, méretes kontyok kora már leáldozóban van. A fő, hogy legyen laza és természetes. A fiatal színésznő, Anna McGahan is az elszabadult tincsek pártján áll, akárcsak Charisma Carpenter és Uma Thurman. Igaz, Carpenter kisasszony a zabolázatlan tincseken kívül mást is bevetett a dögös megjelenés érdekében, azonban Uma Thurman visszafogottsága és természetessége már-már meglepő. Sőt, szinte megtévesztő.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A részletek királynői

Láttunk szemet gyönyörködtető összeállításokat, melynek titka a gondosan kidolgozott részletekben rejlik. A feladat nem könnyű, ám a héten több híresség is sikeresen megküzdött vele. Krysten Ritter öltözéke letisztult és elegáns. Metálfényű retikülje tökéletesen passzol a ruha oldalsó mintájához, a fehér tűsarkú pedig csak megkoronázza az összeállítást. Mindehhez ultra nőies, szájhangsúlyos smink. Telitalálat AnnaSophia Robb szettje is - az egyes részletek tökéletes összhangban vannak.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Nadrágkosztüm nagyisan

Ismét hódít a vörös szőnyegen a nadrágkosztüm, amely meglehetősen férfias, mégis vonzó. Komollyá tesz, mégis izgató. Jobban mondva izgató lehetne. Azonban akadnak olyan sztárok, akik érthetetlen módon inkább a nagyis, unalmas megoldásokat részesítik előnyben. Az egyébként kicsattanó formában lévő színésznők választásukkal jócskán melléfogtak. Glenn Close például úgy fest, akár egy mosolygós tanfelügyelőnő. Rosanna Arquette pedig maradt a kosztüm és farmer kombináció mellett, amely azért korántsem tévedhetetlen. Bő felsője párosítva ezzel a hosszúságú nadrággal kimondottan előnytelen. Cipőválasztása előtt pedig végképp értetlenül állunk.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mindörökké fekete

A fekete színt imádjuk: mindenhez tökéletesen illik, minden alkalomra jó, karcsúsít, takar, ahol kell, és megfelelő szabással szinte mindenkinek jól áll. Sőt, a fekete öltözékek praktikusságuk mellett a megfelelő fazon és összeállítás esetén garantáltan figyelemfelkeltő, dögös darabok. Naomi Watts kisfeketéje bőrrel és egy csodás lábbelivel kombinálva tökéletes választás, akárcsak Maggie Gyllenhaal tollakkal díszített ruhakölteménye. Korántsem mondható el mindez Toni Collette fekete overálljáról: elcsúszott derékvonal és buggyok, éppen ahol nem kellene.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Tusolj, de lágyan!

Egykor Marilyn Monroe hozta divatba, azóta is sminkünk szinte elmaradhatatlan része a tusvonal. Formájának csak képzeletünk szabhat határt. Mindeddig a vastag, túlhúzott tusvonalaké volt a főszerep, most azonban úgy tűnik, hogy a pillák tövénél húzott, lágy vonalak is előtérbe kerülnek. Leah Pipes és Vanessa Williams is emellett tette le a voksát. Púderszínű szemhéj, finom tusvonallal és ívelt pillákkal.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Újra divat a hegyes orr

Idén ismét sláger a hegyes orrú cipő, így aztán nem is meglepő, hogy a sztárok is előszeretettel viselik. A vörös szőnyegen a klasszikus árnyalatok mellett a nyár divatszínei és formabontó megoldásai is felvonulnak. Paula Malcomsom választása egy mentaszínű tűsarkúra esett, míg Natasha Lyonne egy arany-fehér színű lábbelit viselt. A legendás hírű tipegő, Sarah Jessica Parker pedig csillogó szettjéhez egy klasszikus fekete tűsarkút húzott, ám - valljuk be - a színésznő virgácsai mára igencsak megsínylették a magas sarkúk iránti vonzalmát. Lábfeje egyenesen riasztó.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bizarr összeállítások

A hírességek ezen a héten is kitettek magukért a bizarr összeállításokat illetően is. A népszerű író és producer, Jenji Kohan, kinek nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Szex és New York vagy a Szívek szállodája, úgy döntött, trópusok ihlette pizsamában fog masírozni. Az amerikai sminkmester, Jay Manuel belekóstolt a kanári módiba, míg az énekesnő Tallia Storm egyszerűen csak hozta a formáját.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.