Veled is előfordult már, hogy egy fontos találkozó előtt elaludtál, és nem volt időd hajat mosni? Vagy a szundi gombot választottad a hajnali hajmosás helyett? Nem vagy egyedül! A Life.hu összeszedte azt a 4 frizuratippet, amivel ügyesen leplezheted a már nem túl friss séródat.

A reklámok tökéletes világában a nő friss, illatos hajjal ébred, hírből sem ismeri a kezelhetetlenre aludt hajat, sem gyorsan zsírosodó hajtövet. Frizurája minden helyzetben kifogástalan. A valóságban azonban veled is előfordulhat, hogy sem időd, sem energiád sincs a hajmosásra. Ezekre a napokra vesd be a gyorsan elkészíthető, ám a "figyelmet-a-zsíros-hajról-elterelő" frizurákat:

1. Fésüld oldalra!

Varázsold vissza az életet lelógó hajszálaidba! Ha gyenge szálú, rövid hajad van, ezzel a technikával némi volument csempészhetsz a frizurádba hajmosás nélkül is. Első lépésként készíts oldalválasztékot, majd a választék vonalára vigyél fel egy-két fújásnyi szárazsampont. Utána egy vastag sörtéjű kefével tupírozd fel a hajvégeidet, hogy kevésbé tűnjenek laposnak. Ilyenkor kerüld a hajfixálókat, mert még jobban lehúzzák az amúgy is nyomott hajat!

Forrás: AFP

2. Tehenészlány-fonás

Ezzel a trükkös fonással látványos hajat készíthetsz a többnapos hajadból is. Főként vastag szálú vagy hullámos hajnál mutat jól. Előnye, hogy szinte semmilyen hajformázó termék nem kell hozzá, mégis egész nap tart! Kezdetnek válaszd szét a frizurád 4 egyenlő részre (elöl 2 - hátul 2), majd tűzd el őket egy-egy hajcsattal. Ezután fond be a copfokat, és egy koronához hasonlóan tekerd körbe a fonatokat a fejtetődön. A művelet végén a fonatokat tűzd meg néhány hullámcsattal.

Forrás: AFP

3. Tükörsima

Az idei szezonban hódítanak a szigorú elválasztással készült vagy lelapított kontyok, lófarkak. Ezt a trendi frizurát akár zsíros hajból is elkészítheted! Nincs szükséged másra, mint egy kiskanálnyi hajolajra a tökéletesen sima végeredmény eléréséhez! Első lépésként tupírozd fel a hajad, majd egy sűrű fogú fésűvel fésülj ki belőle minden dudort vagy csomót. Ezután fogd össze lófarokba, vagy készíts elegáns kontyot a tükörsima sörényedből.

Forrás: AFP

4. Figyelemelterelés

A frizurád helyett tereld más testrészedre a figyelmet! Egy élénk árnyalatú rúzs tökéletesen teljesíti ezt a feladatot. Ne feledd, minél egyenletesebb és hidratáltabb ajkaid felszíne, annál jobban mutat rajta a feltűnő színű ajakápoló!

Ha a munkahelyi dress code nem engedélyezi a rózsaszínnél erősebb árnyalatot, akkor térj vissza az igazi klasszikusokhoz, a kendőhöz, a hajpánthoz és a sálhoz! Ujjaiddal lazán fésüld át a hajad, fogd össze lófarokba a fejtetődön, majd egy elegáns selyem- vagy pamutkendőt tekerj át a frizurádon!

Forrás: AFP

A lófarok soha nem megy ki a divatból!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130528-valtozatos-lofarok-a-copfok-viselete-kulonleges-modon.html Így készíts paradicsomot a fejedből!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130506-japan-orulet-hodit-az-erett-paradicsomra-hasonlito-frizura.html Bámulatos: nincs többé reggeli kócos frizura!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130429-uj-fejlesztesu-sapka-kisimitja-a-reggeli-kocos-frizurat.html Monroe-ként hempereg Rihannahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130519-rihanna-szoke-parokaban-marilyn-monroe-szinesznot-utanozza.html Elegáns és elbűvölő Király Linda új frizurájahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130516-kiraly-linda-uj-frizuraja-elegans-es-elbuvolo.html Te is elköveted? Az 5 legnagyobb hajápolási hibahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130419-hajapolasi-hibak-tul-szoros-copf-hajfestes-dorzsoles-torolkozovel.html Kezdd bűbájos frufruval a tavaszt!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130424-frufru-mindenfele-arcformara.html