Lassan 16 éve, hogy nincs közöttünk a walesi hercegné. A brit uralkodó család egyik legnépszerűbb tagja 52 éves lenne. Nem élhette meg fia esküvőjét és első unokája születését sem.

Lady Diana még halála után sok-sok évvel sem vesztette el népszerűségét. Nagy-Britannia és a világ imádott hercegnője 1961. július 1-én született Norfolkban, Diana Frances Spencer néven.  20 évvel később, 1981. július 29-én házasodott össze Károly herceggel a Szent Pál székesegyházban.

Forrás: AFP
Hitvesi csók - Diana és Károly

Idősebbik fia, Vilmos a házasság után egy évre, 1982 júniusában látta meg a napvilágot, Harry pedig 1984 szeptemberében született. A '80-as évek végére megromlott a házassága Károllyal, de a válást csak 1996. augusztus 28-án mondták ki hivatalosan.

AFP
A kis Harry és Diana

Magánéleti problémái ellenére az emberek továbbra is melegszívű, kedves teremtésnek tartották, aki rengeteget jótékonykodott, és ami a legfontosabb: ember volt. Hihetetlen, hogy augusztusban lesz 16 éve, hogy nincs közöttünk: Diana 1997. augusztus 31-én vesztette életét egy közlekedési balesetben, Párizsban, szeretőjével, az egyiptomi Dodi al-Fayeddel és a kocsi vezetőjével együtt. A tragikus sorsú hercegné életéből így a legfontosabb pillanatok kimaradtak. Nem lehetett már ott fia, Vilmos esküvőjén, és nem dédelgetheti hamarosan megszülető unokáját sem.

Milliókat ér Diana hercegnő botránygyanús fotójahttp://www.life.hu/legykepben/20130126-tobb-mint-negymillio-forintert-elarvereztek-diana-hercegno-botranygyanus-fotojat.html Így várja a világ Katalin és Vilmos gyermekéthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130701-katalin-es-vilmos-elso-gyermekenek-szuletese-utan-vilagszerte-unneplesek-kezdodnek.html Katalin aggódik, hogy Vilmos lekési a szülésthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130627-katalin-hercegno-aggodik-hogy-vilmos-herceg-lekesi-a-baba-szuleteset.html Kiderült, hol szül Katalinhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130619-katalin-hercegno-elarulta-hol-hozza-vilagra-gyermeket.html Bombaüzlet Katalin és Vilmos gyermekehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130618-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-szuletendo-gyermeke-rengeteg-penzt-jelent.html