A gyerekek már nagyon bölcsek hétévesen. Olyan kérdéseket tesznek fel, amelyeken mi, felnőttek már el sem gondolkodunk, mert végérvényesen felnőttünk. De ha hajlandóak vagyunk odafigyelni egy kisgyerekre, akkor rengeteget tanulhatunk tőle csupán azáltal, hogy hagyjuk kérdezni és gondolkodni.

- Anya, a Jézus az fiú vagy lány?
- Fiú.
- És ki a lány?
- A Mária.
- Az nem ér, az az anyukája. Engem az érdekel,  hogy ki a lány. Ki a lánycsecsemő?
- Hát, ez a történet a fiúról szól.
- Akkor én majd kitalálom, mi szól a lányról.

Forrás: Thinkstock

- Anya, miért nem szeretsz a nagymamához menni?
- Mert szomorú vagyok, ha odamegyünk.
- De miért? Én olyan jól mulatok a nagymamánál.
- Mert nem figyelt rám, amikor kicsi voltam.
-  De miért nem szóltál neki, hogy figyeljen? Szerintem szólnod kellett volna, hogy figyeljen rád!

- Anya, a bodobács az sokáig él?
- Nem, az csak egy nyárig él.
- És a beton az örökké él?
- Az sokáig, de nem örökké. Ha belemegy a víz és megfagy, akkor több év alatt megrepedezik.
- És a Nap az örökké él?
- Nem, az égitestek sokáig élnek, de a csillagok és a Nap is kihunynak egyszer.
- Akkor mi van örökké? Az ég az örökké van?
- Hát igen, az ég az örökké van.
- Anya, te is meg fogsz halni?
- Igen, mindenki meghal egyszer.
- Én nem akarom, hogy meghalj.
- Én sem, de mindenki meghal, aki megszületett.
- És belőled is angyalka lesz?
- Hát én azt gondolom, hogy szél meg napsütés leszek.
- Én nem akarom, hogy szél legyél. Inkább angyalka legyél! A szélnek nincs szeme. Hogy fogod akkor látni, hogy mit csinálok?

A párbeszédeknek még nincs vége, a folytatást a Bezzeganya blogon olvashatod.


Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Svédországban kinyalják a fenekünket a szülésnélhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130627-bezzeganya-blog-svedorszagban-bezzeg-kinyaljak-a-fenekunket-a-szulesnel.html Remélem, a gyerekkel együtt megdöglesz!http://www.life.hu/anyaskodj/20130620-bezzeganya-blog-remelem-a-gyerekkel-egyutt-megdoglesz.html Anya, mondhatom azt, hogy a picsába?http://www.life.hu/anyaskodj/20130611-bezzeganya-blog-gyerekek-es-karomkodas-anya-mondhatom-azt-hogy-a.html Nem akarok 200 ezret fizetni a szülésemért!http://www.life.hu/anyaskodj/20130517-bezzeganya-blog-kismama-es-halapenz-jogos-sok-szazezret-fizetni-a.html Terrorizálják a lányomat a gimibenhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130508-bezzeganya-blog-terrorizaljak-a-lanyomat-a-gimiben.html Egész életében vegetálni fog a kisfiamhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130415-bezzeganya-blog-egesz-eleteben-vegetalni-fog-a-kisfiam.html Anya, nem szeretlek, mert nincs kukid!http://www.life.hu/anyaskodj/20130422-bezzeganya-blog-anya-nem-szeretlek-mert-nincs-kukid.html Kakaó helyett vegyszert ivott a fiamhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130218-bezzeganya-blog-ilyen-ha-egy-keteves-gyermek-mergezo-vegyszert-iszik.html Apja kezében halt meg a kisfiamhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130502-bezzeganya-blog-apja-kezeben-halt-meg-a-kisfiam.html Mit csináljak a fiam fütyijével?http://www.life.hu/anyaskodj/20130212-bezzeganya-blog-mit-csinaljak-a-fiam-futyijevel.html A saját férjem fojtogatott és erőszakolt meghttp://www.life.hu/anyaskodj/20130207-bezzeaganya-blog-rendszeresen-eroszakolt-es-okollel-utott-a-reszeg-ferjem.html Rossz vagyok, ha nem akarom a férjem gyerekét?http://www.life.hu/anyaskodj/20130228-bezzeganya-blog-rossz-vagyok-ha-nem-akarom-nevelni-a-ferjem.html