Az anya "bűne" annyi volt, hogy szülés előtt mákos péksüteményt evett.

Egy amerikai nő megnyerte azt a pert, amelyet egy pennsylvaniai kórház és a helyi gyermekvédelmi hatóság ellen indított, mert szülés után hazatérve elvették tőle újszülött gyermekét. Mindez azért történt, mert vizelete alapján azt hitték, drogos, pedig csak mákos kiflit evett közvetlenül a szülés előtt - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock
Illusztráció

Az asszonynak 143 ezer dollárt, átszámítva több mint 33 millió forint kártérítést ítéltek meg. A szóban forgó kórház nem közölte előre a nővel, hogy a náluk használt drogteszt jóval szigorúbb a szokásosnál. Ráadásul ellenőrző tesztet sem végeztek az eredmény láttán, e helyett rögtön a gyermekvédelmi hatósághoz fordultak. Munkatársaik a kórházi első napok után hazatérő család lakásán megjelentek, és elvitték a kicsit. Öt napig tartott, amíg kiderült, hogy az anya ártatlan, és nem találtak nála kábítószert.

Emberrablók célpontja lehet Katalinék gyermekehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130703-vilmos-egykori-testore-szerint-a-hercegi-par-szuletendo-gyermeke-komoly.html Ilyen a női test szülés utánhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130703-jade-beall-fotos-szules-utani-noi-testeket-orokitett-meg-retusalas.html Hiába szép, életképtelen Barbie csinos testehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130611-barbie-baba-a-testaranyai-miatt-eletkeptelen-lenne-a-valosagban.html Milliókat kér Kim Kardashian a babafotóérthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130701-kim-kardashian-valosagshowsztar-2-millio-dollart-ker-egy-magazintol-az.html Így várja a világ Katalin és Vilmos gyermekéthttp://www.life.hu/anyaskodj/20130701-katalin-es-vilmos-elso-gyermekenek-szuletese-utan-vilagszerte-unneplesek-kezdodnek.html