Charlotte Nott kétévesen fertőződött meg agyhártyagyulladással. A szövődményként fellépő vérmérgezés miatt mindkét karját és lábát amputálni kellett. Azóta merev műlábakat használt, amelyek nem tették lehetővé a futást. Most azonban modern, rugós változatot kapott, amivel akár szaladgálhat is.


A kislányt a halál torkából hozták vissza három évvel ezelőtt, de életben maradásának ára valamennyi végtagjának elvesztése volt. A járás korábbi műlábaival sem volt lehetetlen számára, de ezúttal olyan korszerű eszközt kapott, amit a paralimpikonok is használnak. "Charlotte nagyon mozgékony kislány, a barátokkal való futkározás a világot jelenti számára. Mostantól gyakrabban találkozhat a többiekkel, és együtt játszhat velük. Gyakorlatilag normális életet élhet. Eleinte egy kicsit bizonytalanul mozgott az új lábain, de biztos vagyok benne, hogy az iskolában már gond nélkül fogja használni őket" - mondta Jenny Daniels, a lány 31 esztendős anyukája.

Forrás: Northfoto

"Imádom, hogy tudok futni, nagyon jó érzés" - tette hozzá Charlotte, akinél az agyhártyagyulladás és a vérmérgezés diagnózisa után még csupán az ujjak és a lábujjak elvesztését helyezték kilátásba az orvosok. Később azonban kiderült, hogy ennél is nagyobb a baj, hiszen az ízületek alatt amputálni kellett mindkét karját és lábát. "Charlotte 2010 decemberének egyik estéjén rosszul lett. Rögtön tudtam, hogy baj van. Tisztában voltam az agyhártyagyulladás tüneteivel, de ő egyiket sem produkálta, ezért hagytam pihenni a kanapén. Másnap azonban kiütéseket fedeztem fel a mellkasán, és hívtam a mentőket. Azonnal antibiotikumot kapott, ami nélkül egészen máshogy végződhetett volna ez a történet. A kislányom 2011. január végén jött ki a kórházból, de nem tudott járni a társadalombiztosítótól kapott műlábakon, noha 14 hónapig próbálkozott" - mesélte az édesanya.

Tavaly egy helyi vállalkozás finanszírozta Charlotte gyógykezelését, így rászabott műlábakat kapott a járáshoz, illetve szénszálas pengéket a járáshoz. Ezekkel könnyű elrugaszkodni a talajtól, illetve elnyelik az energiát, aminek révén kiválóan alkalmasak sportoláshoz. Az adomány értéke 1,3 millió forintnak felel meg.

Ismét nagypapa lett Tom Hankshttp://www.life.hu/anyaskodj/20130703-tom-hanks-szinesz-masodik-unokaja-charlotte-megszuletett.html Emberrablók célpontja lehet Katalinék gyermekehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130703-vilmos-egykori-testore-szerint-a-hercegi-par-szuletendo-gyermeke-komoly.html