Korábban a Life.hu már bemutatott három különleges, kreatív anyukát, akik családjuk mellett valósították meg nagy álmukat. Vera, Judit és Gabi szintén jó példával szolgálnak, hiszen azt csinálják, amit szeretnek: gyermeket nevelnek, miközben kiteljesedtek korábbi hobbijukban.

Könczöl Veronika

Vera kiskora óta különleges kapcsolatban van a különböző textilekkel, de az igazi áttörés akkor jött, mikor már anyukaként kismamáknak tervezett egyedi, variálható ruhát.

Forrás: Könczöl Veronika

"Gyerekkorom óta vonzódom a textilekhez és a ruhákhoz, de nem az aktuális divat inspirál. Korábban saját méretes szabóságot nyitottam, esküvői ruhákat, alkalmi ruhákat és különféle, akár merész elképzeléseket valósítottam meg. A férjem fodrászként nagyon jó együttműködő partnerem a mai napig, egymást ajánljuk, jó árukapcsolás. Első gyermekem megszületésekor kicsit háttérbe szorult a munka, neki szenteltem az energiáim oroszlánrészét. Amikor a fiam már felkapaszkodott a járókában, előszeretettel gagyarászott Dédivel, addig én varrtam régi kedves törzsvendégeimnek egy-két báli ruhát. Ez fontos kötelékem volt a való világhoz és a szakmámhoz. Nagyon motoszkált bennem és hiányzott a visszatérés, habár élveztem az otthon töltött éveket. Első kollekciómat kismamáknak terveztem, így alakult meg a Sensimilla Fashion. A vállalkozás szép lassan fejlődik, mindent a maga idejében felkiáltással, újdonságokkal készülünk. A családi élet mellett megpróbálom a munkámat úgy végezni, hogy a legkevesebb stresszt vigyem bele, fontos, hogy a nehézségek ellenére kiegyensúlyozott maradjak. Nagy szerencsém, hogy a hobbimmal keresem a kenyeremet. Az időbeosztás pedig csak szervezés kérdése, ha tudom, mi miután következik és mikor mire kell koncentrálnom, minden rendben van."

Forrás: Sensimilla Fashion

Sebők Judit 

Judit élete kiteljesedett az anyasággal, s egy ideig el sem tudta képzelni, hogy bármi újdonságot jelentene számára a kicsik mellett. Ennek ellenére olyan sikeressé vált hobbijában, hogy ez lett a főállása - az anyaság mellett.

Forrás: Sebők Judit

"A gyerekek érkezése után azt gondoltam, hogy a következő pár évben csak ők jelentik majd az újdonságot az életemben. Mellettük kezdtem el varrni, elsősorban ajándékba. Mivel kezdetlegesek voltak a próbálkozásaim, egészséges önkritikával Fércművek néven nyitottam boltot egy kézműves termékeket kínáló portálon. A mai napig tartom a kapcsolatot az első vevőmmel és a pozitív visszajelzések hatására az évek alatt egyre komolyabbá vált a kezdeti hobbi. Szép lassan kiszélesedett a termékpalettám is. Az elsőként készített férc játékfigurák, kiegészítők mellett megjelentek az ékszerek is, GomBolt név alatt. A közös pont a textil. Mivel mindkét vonalat szeretném a jövőben is megtartani, játékszerészetnek kereszteltem el a munkahelyemet. Nem olyan régen elérkezett az a pont, amikor döntenem kellett. Visszavártak a régi munkahelyemen. Egy ideig naivan azt gondoltam, hogy mindenhol helyt tudok majd állni, hiszen szerettem a hivatásomat. Végül mégis a vállalkozói lét mellett döntöttem minden bizonytalanságával, rugalmasságával, izgalmával együtt és nem bántam meg. Remélem, még sok ékszerrel és férccel okozok örömöt szerte a világban. Nagy örömmel tölt el, amikor azt mondják, hogy érezni a termékeken a törődést és a szeretetet, amivel készülnek. Amíg ez átjön, addig biztos, hogy fércelek és gombolok. A fércművek a semmiből épült lépésről lépésre. Az elmúlt öt évben rengeteg új dolgot kellett megtanulnom, tapasztalnom és úgy érzem, még csak az út elején tartok. Azt szoktam mondani, hogy a fércművek családi vállalkozás, mert az egy dolog, hogy én készítem a férceket és az ékszereket, de hogy a családi életünk is rendes mederben folyjon, rengeteg segítséget kapok a családtagoktól. Kezdetben szkeptikusak voltak, de mára a teljes támogatásukat élvezem. A közeljövőben újabb nagy lépésre készülök, és ehhez is sok bátorítást kaptam tőlük."

Forrás: Fércművek, GomBolt

Szabó Gabi 

Már az egyetemi tanulmányai alatt is felfigyeltek Gabi ruháira, aki ekkor még csak magának tervezett.

"Művészettörténet-kommunikáció szakot végeztem az egyetemen, de ötödévben már éreztem, hogy egyik szakma se lenne álmaim netovábbja. Közben terveztem ruhákat magamnak, és az egyetemen valahogy mindig ezekben a ruhákban állítottak meg, és kérdezték, honnan szereztem őket. Miután lediplomáztam, egy ruhaipari technikumba mentem el modellező szakra, és a suli mellett rögtön el tudtam kezdeni dolgozni, mint modellező egy magyar ruhaipari vállalatnál. Itt egy olyan másik modellezővel kerültem össze, akinek nagyon sokat köszönhetek, szinte mindent tőle tanultam a gyakorlatban. Innentől kezdve számomra nem volt kérdés, hogy az út jó, amin vagyok, és ezen kell továbbhaladnom. A saját vállalkozás előtt több különböző magyar ruhaipari vállalatnak dolgoztam külsősként, mint tervező modellező.

Forrás: Szabó Gabi

A saját márka mindig csak terv volt, amíg a zagabo-t ajándékba nem kaptam a harmincadik születésnapomra. Az egyik barátnőm ugyanis titokban elvitte két saját készítésű ruhámat a vasárnapi művészeti piacra zsűriztetni, ahová be is jutottam, és részt vehettem a vásáron is. Ez kezdő márkaként nagyon jó lehetőség volt a bemutatkozásra, illetve itt dőlt el a márka sorsa. Hiszen az egy dolog, amikor a családod mondja, hogy 'jaj, de ügyes vagy', de egy más dolog, amikor ezt egy vadidegen mondja, és pénzt is ad a ruháért. Szerencsére az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy sikeres lesz a márka.

Forrás: Zabago

A munkát és a gyereknevelést persze néha nehéz összeegyeztetni, mert mindkettő teljes embert igényel(ne), és néha hiányzik az egyensúly. Másrészt könnyű is, mert egyik nélkül sem tudom elképzelni az életem, és ha boldog vagyok a munkától, a gyerekemmel is kiegyensúlyozottabb vagyok, illetve boldogabb embernek tudom nevelni. A zagabo mamma kismama kollekció például tulajdonképpen Dávidnak köszönhetően született. Meguntam, hogy mindenhol csak műszálas, elasztikus kismamaruhákat lehet kapni, ezért elkezdtem kikísérletezni a saját pocakomon egy természetes anyagokból álló kismamakollekciót, amelyben a ruhák a szabásvonalaknak köszönhetően voltak képesek folyamatosan alkalmazkodni a növekvő pocakhoz. Mondhatni, hogy Dávid volt a társtervező, hiszen ő gondoskodott a próbafelületről. Emellett a kisfiam papája szintén otthon dolgozik, így nem vagyok teljesen egyedül, és tényleg mindenben társak tudunk lenni. A szüleim is nagyon sokat segítenek a gyerekfelügyeletben, és a nővérem is közel lakik, így gyakran tudnak együtt játszani az unokatestvérek. Természetesen gyerekfektetés után sok mindennel lehet még haladni, de ez sajnos majdnem folyamatos kialvatlanságot jelent. De megéri. Szerintem kívánni se tudnék annál többet, hogy teljesen abból élhessek meg, ami a hobbim."

Kreatív anyukák, akik mertek nagyot álmodnihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130516-kreativ-anyukak-akik-csalad-mellet-kezmuves-foglalkozaba-kezdtek.html A világ legfiatalabb anyukáihttp://www.life.hu/anyaskodj/20130211-gyereklanyok-a-szuloszoban-10-ev-alatti-kislanyok-akik-edesanyak-lettek.html Neandervölgyi baba keresi anyukájáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130128-tudosok-a-neandervolgyi-ember-ujraelesztesen-dolgozak-ugyanis-rekonstrulaltak-a-dnset.html Sikertörténet: "Görkorival tolom a babakocsit a piacra" - 55 kilós csinos anyuka lett Emesébőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120927-fogyokuras-sikertortenet-55-kilos-csinos-anyuka-lett-emesebol.html Hős gyermekek: Hardi Barna 14 évesen mentett ki a Sióból egy másfél éves kislányt és anyukájáthttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120925-hos-gyermekek-hardi-barna-14-evesen-mentett-ki-a-siobol.html