Nap mint nap halljuk, hogy napi minimum 2-3 liter víz kell a szervezetünk egészséges működéséhez. A következő kutatási eredményeket elnézve a fogyókúrázók rákapcsolhatnak, mert bebizonyosodott, hogy vízzel még fogyni is lehet!

A legfrissebb kutatási eredmények szerint nyugodtan el lehet felejteni a zsírégető csodapirulákat, mert a fogyáshoz vezető legolcsóbb út a megfelelő folyadékmennyiség bevitele. Egy nemrég végzett elemzésből ugyanis kiderült, hogy azok a felnőttek, akik két pohár vizet ittak étkezés előtt, 1,8 kilogrammal többet fogytak, mint a kortyolást mellőző társaik. A jelenség magyarázata lehet, hogy a vízivás növeli a test energiafelhasználását, illetve hozzájárul a teltségérzethez. Az értekezéshez 11 különböző tanulmány adatait vették alapul, amelyek közül 3 egyenes összefüggést állapított meg a vízivás és a fogyás között. Brenda Davy professzor, a Virginia Egyetem szakértője, aki részt vett a kutatásban, úgy nyilatkozott, hogy a víz segít az éhségérzet leküzdésében és a bevitt kalóriák mennyiségének csökkentésében. Ezt egy másik munka is alátámasztja, melynek alapján a több vizet ivó nők többet fogytak egységnyi idő alatt, mint a napi egy liternél kevesebbet bevivő társaik.

Forrás: Thinkstock

Rebecca Muckelbauer, a Berlini Egyetem Közegészségügyi Karának kutatója szerint is a teltségérzet a legvalószínűbb magyarázat a jelenségre. De ezen kívül egy másik lehetőséget is említett: a vízalapú termogenezist. "Maga a vízivás növeli a test energiafelhasználását, de ez egyelőre még nem tisztázott" - tette hozzá. A jelenlegi ajánlások szerint egy felnőttnek körülbelül 2,5 liter folyadékot kell fogyasztania naponta, de ez a mennyiség ételből, vízből és más italokból is származhat. Bár több korábbi munka is rámutatott a vízivás és a fogyás közötti összefüggésre, ezek nem mindig állapították meg a kapcsolat hátterét. Sőt, némelyikből az derült ki, hogy az elhízottak több vizet isznak, mint az egészséges testsúlyúak - írta Muckelbauer csapata az American Journal of Clinical Nutrition című szakfolyóiratban. Hozzátette: egy átlagos amerikai naponta 400-500 extra kalóriát visz be cukros üdítők útján, amit érdemes volna vízzel helyettesíteni.

Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!

 

Zsírégetés gyömbérrel - Próbáltad már?http://www.life.hu/ez-zsir/20130704-gyogynoveny-ami-segiti-a-fogyokurat-zsiregetes-gyomberrel.html Fogyózol? Rajzolj evés helyett!http://www.life.hu/ez-zsir/20130712-fogyokura-es-dieta-mar-a-pizza-lerajzolasa-is-felvidit.html Jeges nyalánkságok - Így készítsd el őket otthon!http://www.life.hu/ez-zsir/20130709-otthon-is-lehet-kesziteni-jegkremet-fagylaltot-gyomolcsbol-ime-3.html A szex miatt olvadnak a kilók Mel B-rőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130711-mel-b-enekesno-a-szexnek-koszonheti-karcsu-alakjat.html Sikertörténet: Így fogyott magabiztosra Zsuzsihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20130709-sikertortenet-igy-fogyott-magabiztosra-zsuzsi.html