olimpiai bajnok tornász olimpikon olimpia Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Berki Krisztián az olimpiai aranyérem után két hónapot pihent, és bár hat kiló felszaladt rá, amint elkezdődtek az edzések, visszaszerezte versenysúlyát - tudta meg a Life.hu.

Nem csak az úszás miatt tökéletes Jakabos Zsuzsa teste


Az élsportoló egy napi edzésprogrammal tartja karban a testét, de bevallotta, hogy ő is esendő: elég, ha pár nap kimarad az intenzív sportból, azonnal érzi, hogy meg kell küzdenie a kilókkal, és újra fel kell építenie önmagát. "Heti tíz edzésem van, és közben a szerda és a szombat délutánom, illetve a vasárnapom szabad. Reggel kilenctől van az első edzésem, amely leginkább a tornateremben zajlik, és a lólengést gyakorolom, fejlesztem. Egyedül az alapozó időszakban, a felkészülés idején dolgozom konditeremben, személyi edzővel. Ilyenkor speciális izomzatfejlesztést végzünk, de most nyáron csak a tornateremben vagyok. Engem az edzés maximálisan karban tart, de bevallom, amikor az olimpia után leálltam két hónapra, azonnal felszaladt rám hat kiló. Már most félek, mi lesz velem akkor, amikor nem fogok rendszeresen tornázni. A lólengés olyan sport, ahol ha kihagyok két hetet, szinte mindent elölről kell kezdenem. Könnyen elmúlik a fizikai erőnlétem, kopik a technikám és hiába tudom fejben a gyakorlatot, a testem nem képes végrehajtani" - mesélte Krisztián.

Fotó: Hrotkó Bálint/www.hrotkophoto.com
Fotó: Hrotkó Bálint/www.hrotkophoto.com

Az olimpiai bajnok azt is elmondta, mennyire kell odafigyelni az étkezésére és mit tesz, ha felszaladnak rá a nem kívánt plusz kilók. "Amikor edzéseim vannak, nem szoktam reggelizni. Lusta vagyok korábban felkelni azért, hogy ennivalót készítsek magamnak még olyan időpontban, hogy a kilenc órás edzésre megemésztődjön a bevitt táplálék. Ebédre kis adag szénhidráttartalmú ételeket szoktam fogyasztani. A vacsora az az időpont, amikor nem kell kapkodnom és le tudok ülni nyugodtan enni. Ilyenkor a fehérjedús ételeket részesítem előnyben. Természetesen vannak napok, amikor elengedem magam. Nyaraláskor ez a rendszeresség teljesen felborul, mert a szállodákban szoktam reggelizni, és többet is eszem, mint a hétköznapokban. Amikor felszalad pár kiló, akkor elsősorban az étkezéseimet kontrollálom, és késő este már nem eszem. Napközben pedig figyellek arra, hogy többször egyek keveset, ezek nálam bevált stratégiák. A tornaedzések mellett sokat biciklizem, futógépen futok, mert ezek a sportok jól égetik a zsírt" - mesélte Krisztián.

Krisztián tippje

Amikor fogyókúrázol, figyelj arra, hogy az edzésprogramod egyaránt tartalmazzon kardió edzéseket és erősítő blokkokat. A rendszeres mozgás mellett pedig az étkezésedben is tarts mértékletességet.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!



Formás combok hetek alatt - Így csináld!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130719-szuper-gyakorlatok-melyektol-karcsu-es-formas-lesz-a-comb-nagy.htmlDarázsderékra vágysz? Íme a legjobb gyakorlatokhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130704-karcsu-derekra-hasznos-gyakorlatok-nagy-amarilla-aerobikedzo-segitsegevel.htmlIzmos, szálkás karok? Nem lehetetlen!http://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130619-otthon-is-vegezheto-karizom-gyakorlatok-es-nyujtas-nagy-amarilla-aerobikedzo.htmlSzuper gyakorlatok a feszes, kerek popsiérthttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130605-szuper-gyakorlatok-a-feszes-kerek-popsiert-nagy-amarilla-fitneszedzo-segitsegevel.htmlÉdesanyjával edz a csinos modellhttp://www.life.hu/ez-zsir/mozgas/20130506-edesanyaval-edz-sandor-orsi-a-csinos-modell-es-musorvezeto.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.