Bár fizikailag kicsi, a törpeség egyik ritka válfajában szenvedő Harleigh Jackson tudja, hogy legjobb barátnője, Taylor mellett valójában semmivel sem számít kisebbnek.

Mindkét lány hatéves, de a kisnövésű lányka csupán barátnője derekáig ér. A kétéveseknek való ruhákat viselő igazi Hüvelyk Pannának speciális sámlira kell állnia, hogy felérje a mosdót, és egész házuk az ő különleges igényeihez lett átalakítva. Apró termete ellenére azonban büszke szülei szerint mégis Harleigh az úrnő londoni otthonukban.

Forrás: Northfoto
A hatéves Harleigh és a vele egyidős Taylor

Az orvosok először a terhesség hetedik hetében elvégzett ultrahangos vizsgálat során vették észre, hogy valami nem stimmel. A magzat olyan kicsi volt, hogy nem lehetett látni. Először vetélésre gyanakodtak, de megkérték az édesanyát, hogy két hét múlva menjen vissza egy újabb vizsgálatra. Amikor visszament, éppen csak ki tudták mutatni a magzatot, és az orvosok rögtön tudták, hogy valamilyen növekedési rendellenességgel állnak szemben. A terhesség 22. hetében még mindig olyan kicsi volt a magzat, hogy a szakemberek a terhesség megszakítását javasolták az édesanyának, aki ezt elutasította.

Harleigh végül 2006 októberében született meg a londoni St George Kórházban. Időre született, testsúlya mégis alig haladta meg a két kilogrammot. "Tökéletes formája volt, de olyan aprónak tűnt" - emlékezett vissza édesanyja, Karina. "Légzési panaszai voltak, ezért azonnal az intenzív osztályra vitték. Csak ott látogathattuk, és azért imádkoztunk, hogy életben maradjon." A különböző vizsgálatok ellenére az orvosok továbbra sem tudták, mi a baja. Csak egyéves korában sikerült kimutatni, hogy Russel Silver-szindrómában, a törpenövés ritka formájában szenved, amely 75 ezer szülésből egy esetben fordul elő. "Születése óta alig nőtt valamit, így tudtuk, hogy valami komoly baj van" - mondta Karina. "Amikor azonban közölték velünk a hírt, nem estünk kétségbe. Inkább megkönnyebbültünk, mert rettenetes érzés volt, hogy nem tudtuk, mi a gond. Amilyen kisnövésű azonban Harleigh, legalább olyan elszánt. Minden kortársánál kisebb, de ami testméretben hiányzik belőle, azt vasakaratával pótolja. Apró kislány hatalmas egyéniséggel, és nem hagyja, hogy bármi visszatartsa."

Az álmok nem érnek véget a gyerekszülésselhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130708-kreativ-anyukak-az-almok-nem-ernek-veget-a-gyerekszulessel.html Erre figyelj, ha külföldre viszed a kutyát!http://www.life.hu/anyaskodj/20130711-ha-kulfoldre-indulsz-a-kutyaddal-tajekozodj-arrol-hogyan-lehet-bevinni.html Elragadó fotó Nánási Mici születésérőlhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130729-ordog-nora-es-nanasi-pal-kislanya-nanasi-mici-augusztus-6an.html Imád a papájával nevetni Shakira kisfiahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130728-shakira-es-gerard-pique-kisfia-milan-imadja-a-csikizest-es.html Gyermeket vár az Anna and the Barbies énekesnőjehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130727-gyermeket-var-pasztor-anna-az-anna-and-the-barbies-egyuttes.html