utazás szórakozás program szabadidő Szlovénia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 3000 lakosú Portorožt sokan a francia Riviérához hasonlítják gyönyörű sétányai, modern hotelkomplexumai, hófehér jachtjai miatt. Ha szereted a nyüzsgő tengerparti életet, a mesés üdülőhely remek választás egy kellemes kikapcsolódáshoz és testi-lelki feltöltődéshez.  

Mediterrán derű, vibráló atmoszféra

Az Isztria-félsziget északnyugati részén, a Pirani-öbölben található Portorož, mely kétségtelenül az egyik legnépszerűbb tengerparti úti cél a régióban. Neve olaszul Portorose, ami azt jelenti: rózsák kikötője, és ha ellátogatsz a gyönyörű mediterrán városkába, érezni fogod a levegőben terjedő csodálatos illatot. Portorož már a 13. században is ismert üdülőhely volt, az itteni Szent Lőrinc kolostor szerzetesei tengervízzel és sós iszappal kezelték a különféle betegségeket. Ásványi anyagokban gazdag termálvizének jótékony hatásait te is élvezheted a gyógy- és wellness-központokban, ahol ellazulhatsz a pihentető fürdőkben, és sokféle szépségkezeléssel kényeztetheted magad. Bár Portorožnak nincs történelmi belvárosa, a változatos szórakozási és sportlehetőségek mindezért kárpótolnak. Rendkívül népszerűek homokos, fokozatosan mélyülő strandjai, ahol hajó-, vitorlás- és jet-ski-kölcsönzésre is lehetőséged nyílik, éttermei pedig gazdag kínálatot nyújtanak a tradicionális és nemzetközi ételekből.

Forrás: www.portoroz.si
Forrás: www.portoroz.si


A Life.hu extra ajánlata: Szlovénia kiskörút - 43.900/fő/3 éj




Isztriai szépségek minden mennyiségben

Portorož környéke számtalan érdekességet kínál, amit túrázás, kerékpározás vagy hajós kirándulás keretében is felfedezhetsz. Nem szabad kihagynod a postojnai barlangot, ahol gyönyörködhetsz a fantasztikus cseppkövekben, illetve Seeovlje híres sómezőjét, amely nem csupán az élet jelképe, hanem Portorožt is világhírűvé tette. Szlovéniában évszázados hagyománya van a lovaglásnak: Lipica falujában közelebbről is megismerkedhetsz a világ egyik legrégebbi lófajtájával. Egy rövid kirándulás erejéig ellátogathatsz a 30 perces autóútra lévő Triesztbe, ahol olyan népszerű látványosságokat tekinthetsz meg, mint a Miramare-kastély, a San Giusto-katedrális és a Revoltella Múzeum.

Thinkstock
Thinkstock

Tudtad?

A Portorozban lévő legendás Kempinski Palace az ország első ötcsillagos luxusszállodája, ahol olyan hírességek szálltak meg, mint Sophia Loren, Adriano Celentano és Marcello Mastroianni.


Fedezd fel a szlovén tengerpart gyöngyszemét

Portorož legközelebbi szomszédja a gyönyörű Piran, amely szűk utcáinak, ősi városfalainak, velencei palotáinak és élénk tereinek köszönhetően ma is tökéletesen őrzi középkori hangulatát. Ha szeretnél új élményekkel gazdagodni, látogass el a múzeumokba, a felújított Tartini térre - melynek névadója az itt született neves zeneszerző és hegedűművész, Giuseppe Tartini - és a Szent György-katedrálisba, ahonnan fantasztikus kilátás tárul eléd. Koper a legnagyobb kikötő Szlovéniában, ahol a művészet kedvelői élvezni fogják a régi városközpontba tett látogatást, a túrázás szerelmesei pedig bejárhatják a tematikus sétautakat. Egy izgalmas nap után nincs tökéletesebb élmény, mint egy tipikus isztriai vacsora, és ha ellátogatsz a bájos középkori halászvárosba, Izolába, megkóstolhatod a frissen fogott tenger gyümölcseiből készült fogásokat.

A Life.hu tippje:

Ha az Isztrián vakációzol, nemcsak őshonos borokat és házi készítésű kolbászokat érdemes vásárolnod, hanem extra szűz olívaolajat is, melynek az éghajlati sajátosságok miatt jellegzetes aromája van.

Nyaralj Nyugaton! - Sopron és környékehttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-program-nyaralj-nyugaton-sopron-es-kornyeke.htmlMantova: Olaszország "Csipkerózsika" városahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-utazas-program-szorakozas-mantova-olaszorszag-csipkerozsika-varosa.htmlA legszebb európai élményfürdőkhttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-wiesbaden-chaudfontaine-ischia-bad-blumau-elvezd-a-hullamok-simogatasat.htmlHátizsákkal Rumcájsz városábahttp://www.life.hu/lifeutazas/20130721-szorakozas-utazas-szabadido-hatizsakkal-a-szomszedba-meses-hetvege.htmlFogd a gyereket, és irány Pécs!http://www.life.hu/lifeutazas/20130718-szorakozas-utazas-szabadido-irany-pecs-a-kultura-varosa.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.