Egy friss kutatás szerint bár arcplasztikával valóban visszafordítható az idő kereke, az ember vonzereje nem nő meg a műtét hatására. A vizsgálat során a szakemberek ötven embert kértek meg, hogy becsüljék meg 49 személy életkorát, illetve értékeljék vonzerejüket a plasztikai műtétek előtt, valamint után. Az eredmények azt mutatták, hogy bár a műtéti beavatkozás hatására néhány évvel fiatalabbnak tűntek a fényképeken látható emberek, vonzerejük szinte semmit nem nőtt a megkérdezettek szemében.

Amint azt dr. Joshua Zimm, a Lenox Hill Kórház sebésze kifejtette, a műtétre váró páciensekkel mindig igyekeznek előre tisztázni, hogy a beavatkozás hatására életerősebbnek, üdébbnek és kevésbé fáradtnak fognak látszani, sőt minden bizonnyal néhány évet is letagadhatnak majd a korukból, ám arra ne számítsanak, hogy a korábbinál vonzóbbnak fognak tűnni a külvilág szemében.

Forrás: Thinkstock

A JAMA Facial Plastic Surgery című lapban közzétett kutatás során Zimm és munkatársai az egyik torontói magánklinika pácienseit kísérték figyelemmel, akik 2006 és 2010 között egy vagy több arcplasztikai beavatkozáson vettek részt, életkoruk 42 évtől 73 évig terjedt. Valamennyiüket lefényképezték még a műtét előtt, illetve hat hónappal a beavatkozás után, majd a kísérletben résztvevő személyeknek vagy az egyik, vagy a másik képet mutatták meg róluk, ám mindkét képet senki nem látta. Ezután a megkérdezetteknek meg kellett becsülniük a képen látható személyek életkorát, másrészt egy 1-10-ig terjedő skálán a vonzerejüket is értékelni kellett. A többség a műtét után készült fotók alapján az alanyokat átlagosan 3 évvel fiatalabbnak tippelte a koránál, vonzerő tekintetében azonban nem kaptak jobb értékelést a beavatkozás után készült fényképek szereplői.

Zimm ugyanakkor hozzátette, hogy az arcplasztikai beavatkozások lényege végső soron mindig az, hogy maga a páciens elégedett legyen az eredménnyel, és saját magát vonzóbbnak érezze, mint korábban.

Készíts otthon te is egészséges jégkrémet!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130807-hogyan-legyek-jo-no-egeszseges-jegkrem-keszitese.html Ultrarövidre vágatta a haját Beyoncéhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130808-beyonce-amerikai-enekesno-levagatta-a-hajat-rovidre.html Jónő blog: Azték szépség télen-nyáronhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130807-jono-blog-aztek-szepseg-telen-nyaron.html