Átalakít a Jónő Team: szoknyába bújtatták Ildit

fotózás Takács Nóra Hogyan legyek jó nő? szépség átalakít
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak mindenre képesek, ha valamit igazán akarnak. Ez örök tézis, tessék jól megjegyezni. Mi sem bizonyítja jobban eme arany igazságot, mint Ildi és kollégái története.

Pár hete kaptam egy különös levelet. Egy férfi írta a következőket: "Egy kolléganőnket szeretnénk benevezni egy átalakításra, lehetőleg titokban. Személyisége miatt ő kis csapatunk vidám motorja, de az öltözködése és általában a megjelenése nem ad vissza semmit abból a nőiességből, ami benne rejlik."

Te is lehetsz bombanő! Jelentkezz, és a Jónő Team téged is átalakít!



Egyből felcsillant a szemem, gondoltam, hűha, ez aztán a csapat, milyen jó fejek a kollégák. Telefonon egyeztettem velük többször, majd idővel (mivel nem tudtunk a végsőkig titkolózni) beavattuk Ildit is a tervekbe, aki örömmel mondott igent az átalakításra. Majd egy levélben a következőket írta nekünk magáról, háttérinfóként: "Egy informatikai cégnél dolgozom (csupa férfikollégával), akik mindent megtesznek azért, hogy végre szoknyában lássanak (kb. 3 évente egyszer szoktam szoknyát felvenni, mert nem szeretem). Kaptam már tőlük saját készítésű szoknyaggató kupont, és most ezzel próbálkoztak!"

Fotó: Kántor Kata
Fotó: Kántor Kata

Felső: My Day; szoknya: Zara, cipő: Deichmann, gyűrű: C&A, karkötő: stylist sajátja
Kattints a képre és nézd meg többi fotót is Ildiről!

Ez volt az a pont, amikor kezdett derengeni, miről is van itt szó pontosan. Gondoltam magamban, ha ezek a fiúk ilyen ügyesek, hogy még minket is megkerestek (persze hátsó szoknya szándékukat finoman leplezve), akkor legyen meg az akaratuk. Átalakítjuk Ildit, nem is akárhogyan! A legnagyobb hőségben érkezett a stúdióba Ildi, nagyon vidáman. Sokat mesélt körmönfont kollégáiról, és arról, hogy évek óta milyen rafinált cselekkel próbálják rávenni őt a szoknya viselésére. Már tényleg mindennel próbálkoztak szegény fiúk, mindeddig hiába. Ha rajzfilmről lenne szó, a prérifarkas-gyaloggalopp harcot tudnám elképzelni.

Miután végighallgattuk a történetet és rendkívül jót mulattunk ezen az egészen, gyorsan munkához láttunk, a feladat súlyától mámorosan. Dóri a létező legnőcisebb szoknyát választotta ki, Oscar végzet asszonya sminket készített, Niki pedig egy olyan frizurát, amivel Ildi naponta csábíthatja a fiúkat az irodában. Már ha akarja, persze...

Fotó: Kántor Kata
Fotó: Kántor Kata

Még több fotó galériánkban! Kattints a képre!


Niki, a fordászunk elmesélte, mi Ildi frizurájának titka: "Ildi alap hajszíne barna volt, amit átfestettem egy csokoládébarna árnyalattal a szebb, fényesebb hatásért. A festést követően pedig rövidebbre vágtam a haját, hogy karakteresebbé tegyem az arcát!"

Oscart, a sminkmesterünket elbűvölte az energikus Ildi: "Ildi vitalitása, sportos alkata, mindig mosolygós, életvidám személyisége magával ragadóvá teszi karakterét. De valóban nem használja ki csodálatos alakját és nem alkalmazza a női praktikákat. Niki praktikusan megtartotta frizurájának kezelhetőségét, de megmutatta Ildinek, hogyan lehet a végzet asszonya két pillanat alatt. Ez az életérzés számomra is inspiráló volt. Természetességét megtartva könnyű alapozás, fixálás után a szemére és érzéki ajkára fókuszáltam. Matt földszínekkel emeltem ki a szemét, amit tusvonallal fokoztam. A szempilláit dúsítottam. Élénkítettem a szemöldöke színét, hogy kifejezőbb legyen a tekintete. Orcáit bronzfénnyel emeltem ki, ajkát pedig egy eper árnyalatú ajakrúzzsal festettem ki."

Ezután Dóri kiválasztotta Ildi alakjának megfelelően az egyrészes fekete ruhát és valóban életre kelt a Végzet: "Ildit a lehető legnőiesebben szerettem volna felöltöztetni, így hát úgy döntöttem, hogy a mindig elegáns feketéhez nyúlok. Magas derekú peplumos szoknyáját kivágott hátú pólóval kombináltam, ami egyszerre volt szexi és elegáns. Rövid hajával tökéletesen harmonizált öltözéke. Ékszerek tekintetében nem vittem túlzásba a dolgot, így egy szép arany karkötőnél maradtam. Az egyszerű fekete cipő sem töri meg az öltözék egységét."

A fotózás rendben zajlott a nagy hőség ellenére is. Ildi profi volt, szuperül pózolt és meg kell mondjam, úgy festett a szoknyában, mintha egész életében azt viselte volna. Nagyon elégedettek voltunk a végeredménnyel és Ildi hozzáállásával is. Elvégre sok lány biztosan megsértődött volna azon, hogy a kollégái titokban benevezik egy átalakításra, de ő jókedvűen tett végre eleget a közkívánatnak.

Fotó: Kántor Kata
Fotó: Kántor Kata

Kattinst a képre a galériáért!

Búcsúzóul a lelkére kötöttük, másnap szoknyában menjen be dolgozni, hogy végre örülhessenek a fiúk. Így is tett, sőt még egy fotóval is megörvendeztetett minket később, amit elnézve az jutott eszembe, hogy néhanapján a prérifarkasok is győzhetnek - BIPBIP!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.