Takács Nórát, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk arcát rengetegen keresik fel, hogy a tanácsát kérjék egy-egy szépségápolási kérdésben. Nóra a múlt héten elárulta, hogyan lehet bárkinek hosszú és dús szempillája, most pedig a szálkás, fénytelen hajak ápolására ad tippeket.

Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozatunk  arca rengeteg levelet kap szépségápolással kapcsolatos kérdésekben. A leggyakoribb kérdésekre adott válaszait hétről hétre olvashatod itt, a Life.hu oldalain.

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!

"Szia Nóra!

Kérlek, segíts rajtam, eléggé kétségbe vagyok esve. A hajamról van szó. Minden nyáron szörnyen igénybe veszi a hőség, kiszárad a vége, szálkás lesz, könnyen törik, erőtlen és fénytelen. Sehogy sem áll, nem bírom sem beszárítani, sem rendesen kiegyenesíteni. Pár hete többnyire összefogva hordom, ami okés is a nagy meleg miatt, de rettenetesen unom. Ha van valami jó tipped, szívesen kipróbálom. Már tettem rá sokféle drága balzsamot, de egyik sem hozott semmilyen pozitív változást. Várom a válaszodat!

Köszönöm előre is a segítséget,

Petra"

Forrás: Thinkstock

Kedves Petra!

Sajnos elég általános a problémád ilyenkor nyár végén. Az erős napsütés, a medence klóros vize, a sós tengervíz bizony könnyedén tönkreteszi a hajunkat. Éppen ezért fontos a rendszeres ápolás, illetve eső után a köpönyeg, vagyis a hajpakolás. Ahogy Niki, a Jónő Team mesterfodrásza tanácsolja:

"A klóros víz súlyosan károsítja, kiszárítja, fénytelenné teszi a hajunkat, ezért medencében való fürdőzés előtt öblítsük le tiszta vízzel vagy balzsammal kevert vízzel. A hajszál olyan, mint a szivacs, megszívja magát és nem lesz helye a klórnak, hogy felszívódjon. A mindennapi hajápolásra lehetőség szerint használjunk külön UV-szűrővel ellátott sampont, balzsamot. Még egy fontos dolog: igyunk sok vizet, mert nemcsak a bőrünk, de a hajunk rugalmasságának megőrzése érdekében is elengedhetetlen."

Niki tanácsait megfogadva megelőzhető a baj. Legközelebb. Mert ugye azt írtad, Petra, hogy nálad már komoly gondok vannak, tehát akkor jöjjön egy kis gyors segítség. Amikor csak időd és lehetőséged engedi, ápold, kényeztesd a hajadat különféle olajokkal, konyhában található csodaszerekkel. Én idén nyáron az argánolajra tettem le a voksomat, csodát művel a hajjal. Fantasztikusan hidratál, csillogóvá, könnyen fésülhetővé és erőssé varázsolja a hajat. Szinte szemmel látható, ahogy dolgozik. Egyetlen gond azért van vele: elég nehéz beszerezni és nem is túl olcsó. Nem úgy a ricinusolaj, ami szintén szépen ápol, sőt a haj is nőni fog tőle, de mindez elmondható az olívaolajról is.

Így használd: Este, amikor lefekszel aludni, dörzsöld az értékes olajat a hajadba (főként a végekre koncentrálj!), majd az egészet fedd le folpackkal vagy fürdősapkával. Én télen szoktam egy rendes sapkát is húzni a becsomagolt fejemre, hogy biztosra menjek, de ebben a nagy melegben nem tudom, mennyire kívánsz egy jó meleg sapit éjjelre. :) Reggel aztán moss hajat alaposan, és balzsamozz is. Meglátod, egyetlen éjszaka alatt rengeteget javul majd a hajad állapota.

Nem árt odafigyelni a hajvégeid állapotára is! Javaslom, hogy szeptemberben látogass el a fodrászodhoz egy egészségügyi vágásra, hiszen az elszáradt, eltöredezett hajvégeket jobb levágatni, felfrissíteni. Addig pedig te is sokat tehetsz otthon a hajadért. Íme pár tipp az egyik régebbi videómból:

Remélem, tudtam neked segíteni, sok sikert! Kívánom, hogy hamarosan újra szépséges hajjal hódíts!

Szeretettel: Nóra

Így csábíthatnak a rövid szempillás lányokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130806-takacs-nora-szakertoi-level-a-hosszu-dus-szempillak-titka.html Reggel megeszem, délután az arcomra kenemhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130730-takacs-nora-szakertoi-level-gyumolcsok-melyektol-gyonyoru-lesz-az-arcborod.html Üde arc, ragyogó szemek minden reggelhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130722-takacs-nora-szakertoi-level-a-reggeli-ude-arc-titka.html 8 szuper ajándékötlet, ha nincs sok pénzedhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130715-takacs-nora-szakertoi-level-sajat-kezzel-keszitett-ajandekok.html Enélkül ne menj külföldre! - Kötelező darabokhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130701-takacs-nora-szakertoi-level-kotelezo-darabok-a-borondbe-ha-kulfoldre.html Tökéletes lábra vágysz? Így csinálják a modellek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130618-takacs-nora-szakertoi-level-a-sima-szortelen-labak-titka-borradir.html Így csinálják a profik! A tökéletes alapozóhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130611-takacs-nora-szakertoi-level-a-tokeletes-alapozo-kivalasztasa.html Így száműzd a rosszkedvet az életedből!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130604-takacs-nora-szakertoi-level-hasznos-tippek-hogyan-uzd-el-a.html Nem boszorkányság a dús, göndör haj!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130527-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-hajbol-dus-gondor-1.html Vége a csomós szemhéjfestéknek!http://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130521-takacs-nora-szakertoi-level-szemfestes-es-szemhejfestek-szemhejalapozo-hasznalata.html