Leanne Anterton unta világos árnyalatú bőrét, ezért már nyolc éve heti húsz perc szoláriumozással barnult. Nemrég a bőrrák egyik legagresszívabb fajtáját, melanomát diagnosztizáltak nála. Most várja a nyirokcsomó-biopszia leleteit, hogy megtudja, a kór szétterjedt-e a szervezetében.

A fiatal nő úgy nyilatkozott: fogalma sem volt róla, hogy az ilyen mértékű szoláriumozás is káros lehet. "A barnított bőrszín a jó megjelenés része. És szerintem függőséget is okoz. Hamar hozzászokik az ember, hogy így lássa viszont magát a tükörben, így rögtön tenni akar a fakulás ellen" - mondta Leanne, aki 17 esztendős kora óta jár szoláriumba. "Volt olyan, hogy egy hónapban fölhasználtam egy 42 perces bérletet. Pedig a világos bőrömmel, a kék szememmel és a sok anyajegyemmel egyáltalán nem lett volna szabad befeküdnöm" - tette hozzá a brit nő, akiről itt nézhetsz meg képeket.

Thinkstock

Egy kutatás eredménye szerint a szolárium használata 75 százalékkal növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát, és az egészségügyi ajánlások szerint világos bőr, illetve anyajegyek esetén kifejezetten nem javasolt. A szalonok elvileg nem fogadhatnának 18 éven aluli vendégeket, de Leanne szerint az üzemeltetők nem tesznek semmit a kockázatok ismertetésének érdekében. "Hallottam, hogy a szolárium rákkockázattal jár, de azt nem, hogy ekkorával. Nyolc év alatt senki sem kérdezte meg a koromat vagy a bőrtípusomat. Bárcsak megtették volna!" - sóhajtott Leanne, aki most arra ösztönzi hölgytársait, hogy minél alaposabban tájékozódjanak szoláriumozás előtt. "Olvassanak minél többet a bőrrákról, és legyenek tisztában minden kockázattal a döntéshozatalkor. Szerintem ez a szalonok felelőssége is lenne. Számomra nincs az a bőrszín, ami megérné a műtét, a hegek és a leletekre való várakozás kálváriáját" - összegezte a fiatal nő.

Fénytelen szénakazalból csillogó hajkoronahttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130813-takacs-nora-szakertoi-level-igy-lesz-erotlen-fenytelen-hajbol-ujra.html Hilary Duff smink nélkül is mer mutatkoznihttp://www.life.hu/szepulj/20130813-hilary-duff-szineszenekesno-smink-nelkul-is-ragyogoan-fest.html Eltűnt a bikinifelső a modellrőlhttp://www.life.hu/szepulj/20130813-lifenight-joanna-krupa-modell-bikinifelso-nelkul-strandolt-volegenyevel.html Miért jobb a testvaj, mint a testápoló?http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20130723-a-testvaj-elonyei-a-testapoloval-szemben.html Christy Turlington még mindig elképesztően dögöshttp://www.life.hu/szepulj/20130812-lifenight-christy-turlington-szupermodell-a-calvin-klein-reklamjaban-meg-mindig.html