A nyelvre varrandó, bélyeg nagyságú csodatapaszt két nő próbálta ki. A 20 éves Marlene Beltran és a 27 esztendős Lysander Lanuza képtelen az ételek utáni sóvárgás kordában tartására, így vállalta, hogy az ABC tévécsatorna kamerái előtt részt vesz a tesztelésen. A kellemetlenségek ellenére mindketten elégedettek az eredménnyel, hiszen egyikük több mint 8, másikuk pedig 9 kilogrammot fogyott 30 nap alatt.

Nikolas Chugay, Beverly Hills-i plasztikai sebész 2009-ben mutatta be a hat öltéssel nyelvre erősítendő csodatapaszt. A tízperces beavatkozás 450 000 forintnak megfelelő összegbe kerül. A műtét után olyan fájdalmas az evés, hogy a páciensek kénytelenek betartani a 800 kalóriás, csak folyadékból álló diétát. Lysander csaknem 91 kilogrammot nyomott az operáció előtt, és egy hawaii nyaralás motiválta céljának elérésében. Az öltések után az asszony nem érezte a nyelvét, a zsibbadtság elmúlása után pedig kiderült számára, hogy mennyire fáj az evés. Az első próbatétel pedig akkor következett, amikor megkívánt egy szem pattogatott kukoricát a moziban. "Fájt. Én pedig felkiáltottam, hogy jézusom, ez működik!" - emlékszik vissza.

Marlene majdnem 77 kilogrammról indult, és bár ugyancsak kénytelen volt ellenállni a finom falatoknak a tapasz felvarrása után, minden családi étkezés alkalmával nyűgös, amiért csak pépeset fogyaszthat. Az ellentmondásos procedúra még arra vár, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal engedélyezze. A dr. Chugay és társa által készített tanulmányból kiderül, hogy a páciensek átlagosan 8,1 kilogrammot fogynak 30 napon belül, és nyolc hónapig sikerül is megtartaniuk a súlyt. Az Amerikai Plasztikai Sebészek Szövetsége azonban még nem publikálta az eredményt "elégtelen adatokra" hivatkozva. "Primitív megközelítésről van szó. Ennyi erővel fel is lehetne fogadni valakit, hogy az ember tarkójához pisztolyt nyomva figyelje, mikor vetemedik evésre. Ráadásul a hosszú távú következmények sem tisztázottak egyelőre" - kommentálta az új eljárást a fogyásszakértő dr. Robert Huizenga.

A gyümölcsjoghurtokban túl sok a cukorhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130815-tudatos-vasarlok-egyesulete-a-gyumolcsjoghurtokban-esetenkent-tul-sok-a-cukor.html Bikiniben ugrándozik Gwyneth Paltrowhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130815-gwyneth-paltrow-szineszno-bikiniben-mutatja-meg-40-evesen-is-kifogastalan.html Fogyni akarsz? Ne erőltesd!http://www.life.hu/ez-zsir/20130812-fogyas-es-egeszseges-eletmod-pasiszemmel.html